LeasePlan Romania - crestere cu 21% a cifrei de afaceri in 2011
LeasePlan România a înregistrat la finalul anului 2011 o cifră de afaceri de 30,982 milioane de euro, în creştere cu 21% faţă de perioada similară a anului 2010. Pentru anul 2012, LeasePlan îşi propune să investească 30 milioane euro în achiziţia de noi autovehicule.

"Anul trecut, multe companii au conştientizat potenţialul de reducere a costurilor cu administrarea flotelor auto prin externalizarea serviciului, fapt care s-a reflectat atât în creşterea pieţei, cât şi în evoluţia companiei noastre. Creşterea organică a flotelor clienţilor existenţi confirmă aprecierea parteneriatului cu LeasePlan. Tot 2011 a însemnat şi atragerea de clienţi noi, lucru posibil şi cu ajutorul echipei noastre dedicate, motivate şi stabile.”, a declarat Bogdan Apahidean, director general LeasePlan. “Pentru 2012, ne propunem continuarea implementării unor servicii direcţionate spre creşterea satisfacţiei clienţilor. În această categorie se încadrează şi proiectele de eficientizare a proceselor interne.”, a adăugat Bogdan Apahidean.

În 2011, valoarea portofoliului companiei a crescut faţă de anul anterior cu 57%, ajungând la 57,756 milioane de euro.

La sfârşitul anului 2011, numărul total de autovehicule aflate în administrarea LeasePlan era de 6267, în creştere cu 30% faţă de 2010. Din totalul de autovehicule aflate în flota LeasePlan, 5704 se află în sistem full operational leasing, în vreme ce 61 dintre acestea se află în sistem net operational leasing (pentru care s-a asigurat doar finanţarea). Pentru restul de 502 autovehicule se asigură doar serviciile de gestionare a flotei.

“În 2012, ne-am planificat o creştere a flotei de autovehicule cu 20%, până la un nivel de 7.400 de unităţi în administrare. Estimăm păstrarea componentei actuale a flotei, care reflectă în mare măsură structura pieţei auto. Totodată, vom investi 30 milioane euro în achiziţia de autoturisme şi autovehicule comerciale uşoare (de maximum 3,5 t).”, a declarat Bogdan Apahidean, director general LeasePlan.

Un sondaj realizat în 2011 de TNS, la solicitarea LeasePlan, în care s-a urmărit evaluarea comportamentului clienţilor şi a loialităţii acestora faţă de companie, arată că 90% din clienţii LeasePlan sunt satisfăcuţi de serviciile pe care compania le-a oferit anul trecut. În plus, s-a remarcat un trend ascendent privind gradul de mulţumire a clienţilor. Astfel, proporţia celor care descriu calitatea serviciilor ca fiind foarte bună sau excelentă, a crescut de la 44% în 2010, la 60% în 2011. Totodată, indicele de loialitate (TRIM) 1 a înregistrat şi el o creştere de 11 puncte, ajungând astfel la valoarea de 77. Două treimi din baza de clienţi a companiei reprezintă clienţii loiali.

LeasePlan România deţine acum un portofoliu de peste 160 de companii din domenii precum: industria energetică, servicii financiare, FMCG, IT&C, industria farmaceutică, etc. OMV PETROM SA, CEZ România, Ursus Breweries, Bancpost, Coca-Cola HBC România, METRO Cash & Carry România, Silcotub, IBM România sunt doar câteva dintre cele mai importante.

LeasePlan este o companie financiară olandeză, înfiinţată cu peste 45 de ani în urmă. În prezent, LeasePlan este furnizorul numărul unu la nivel mondial în domeniul serviciilor de management de flote şi activează în 30 de ţări, cu peste 6.000 de angajaţi dedicaţi să furnizeze clienţilor servicii conform motto-ului "it's easier to leaseplan". Acţionariatul LeasePlan este constituit din Grupul Volkswagen (50%) şi Fleet Investments B.V. (50 %), o companie de investiţii deţinută de omul de afaceri german Friedrich von Metzler.