Hyundai Auto Romania si Crucea Rosie Romana - in ajutorul familiilor izolate din cauza caderilor masive de zapada
Hyundai Auto Romania pune la dispozitia Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania doua autovehicule SUV echipate pentru distributia de alimente.

Actiunea demareaza astazi si vizeaza familiile izolate in urma caderilor masive de zapada si gerului inregistrat in ultima saptamana. Primele ajutoare urmeaza a fi distribuite in judetele Dambovita si Ilfov.

Cele doua autovehicule Hyundai pe care se bazeaza voluntarii Crucii Rosii pentru aceasta interventie sunt un Santa Fe si un ix35, unitati echipate corespunzator pentru a strabate drumurile inca inzapezite ale tarii.

Volumul portbagajelor celor doua modele Hyundai – de pana la 2.213 litri aferenti Santa Fe si respectiv 1.436 litri aferenti ix35 – vor acomoda alimentele pe care Crucea Rosie Romana le doneaza persoanelor aflate in dificultate. Capacitatile off-road (Santa Fe: garda sol- 20 cm; unghi atac- 25o / ix35: garda sol- 17 cm; unghi atac- 24,2 grade) si tehnologia inglobata de cele doua modele 4x4 Hyundai vor reprezenta aliatii Crucii Rosii Romane in lupta cu zapezile si gerul.

Dragos Magdalina, Director Executiv al Hyundai Auto Romania a declarat: „Punem la dispozitie aceste unitati 4x4 pentru a sprijini persoanele aflate in pericol datorita conditiilor meteorologice ostile. Crucea Rosie a facut alegerea potrivita in selectarea masinilor pentru aceasta interventie. Credem cu tarie ca modelele noastre Santa Fe si ix35 ii vor purta in siguranta oriunde va fi necesara o astfel de actiune.”

Hyundai Auto Romania, parte a Grupului Tiriac, este reprezentantul marcii Hyundai in Romania din anul 1994 si aduce pe piata nationala 11 modele marca Hyundai.

Fondata in 1967, Hyundai Motor Co. s-a transformat in Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producator auto la nivel mondial incepand din anul 2007.