Volkswagen Golf, masina cea mai vanduta in Europa, este si masina preferata
Lider incontestabil al vânzărilor de masini noi din Europa în 2011 dar si pe primul loc în rândul preferintelor românilor de masini second hand în mediul online este Volkswagen Golf.

Volkswagen Golf continuă să fie cel mai bine vândut automobil din Europa, în ciuda unei scăderi a vânzărilor de 1,6% în 2011 comparativ cu 2010. Volkswagen Polo si-a păstrat locul al doilea, în timp ce Ford Fiesta s-a pozitionat pe locul al treilea, conform celui mai recent studiu realizat de JATO Dynamics, leader-ul mondial de informatii din domeniul auto.

Ford Focus si VW Passat au înregistrat de asemenea cresteri ale vânzărilor în 2011 în Europa, cu 7,0% respectiv 46,5%. Volkswagen Passat a înregistrat o crestere a vânzărilor de 46,5% comparativ cu anul precedent, ca urmare a lansării noii versiuni în cursul anului 2011.

Pe parcursul anilor s-a observat statistic ca Volkswagen Golf este modelul cel mai ofertat inclusiv pe piata auto second hand în mediul online din România, cu un număr de peste 45.000 anunturi postate pe Auto.ro în ultimul an.

Media preturilor cerute pentru un Volkswagen Golf second hand a înregistrat în ultimul an o crestere de 5% comparativ cu 2010, potrivit datelor furnizate de AutoIndex. Marca autohtonă se mentine lider la capitolul înmatriculări, tranzactionarea acesteia făcându-se cu precădere în mediul offline.

Piata europeană de masini noi a cunoscut în 2011 o usoară scădere fată de 2010. În ciuda acestui fapt, brandurile premium nu au fost afectate de situatia economică. Volkswagen este marca numărul unu pentru al treilea an consecutiv, cotată drept cea mai bine vândută marcă din Europa, majorându-si cota de piată cu 9.1% si confirmând încă o dată faptul că modelele sale sunt foarte apreciate de către consumatori.

Misiunea site-ului Auto.ro este de a-si ajuta utilizatorii în procesul de tranzactionare, simplificând căutarea si vânzarea de masini on-line, prin servicii care oferă mai mult decât simpla postare de anunturi.

În acest scop, echipa Auto.ro a dezvoltat instrumentul AutoIndex, bazat pe facilitătile Bursa Auto Index, Avantaj Client, Sugestie Pret si Buget Fix, care oferă utilizatorilor informatii complexe si precise pentru a lua cea mai bună decizie de vânzare sau cumpărare. Aceste statistici si informatii sprijină cumpărătorul privind achizitia în functie de buget, nevoi si asteptări, si, totodată, ajută vânzătorul să îsi raporteze oferta la alte modele asemănătoare si să înteleagă evolutia pietei.

AutoIndex furnizează informatii relevante privind media pretului solicitat, valoarea pietei de masini second hand precum si numărul total de anunturi si evolutia acestuia în timp.