Electrocasnice inteligente Whirlpool controlate si monitorizate direct de pe telefonul mobil, tableta sau PC
Whirlpool Corporation, cel mai mare producător de electrocasnice mari, a prezentat în cadrul EuroCucina, cel mai mare târg de profil din Europa, conceptul „Al 6-lea simt live technology experience”. Această tehnologie oferă posibilitatea de a interactiona cu electrocasnicele din bucătărie de pe orice tip de terminal, fie smartphone, tabletă sau computer personal, eliminând astfel necesitatea unor ecrane suplimentare.

Conceptul „Al 6-lea simt live technology experience” constă în faptul că fiecare produs electrocasnic va fi conectat prin tehnologia Wi-fi la internet, fiind astfel capabil să primească si să răspundă la semnale de la diverse terminale ale consumatorilor: smartphone-uri, tablete sau PC-uri. Prin intermediul acestor aplicatii, consumatorii vor putea să-si acceseze produsele electrocasnice de oriunde. Aceste produse vor putea oferi si informatii despre consumul energetic, vor furniza sfaturi si ponturi pentru o mai bună utilizare a lor si vor fi dotate cu noi functii.

Consumatorii vor putea, de exemplu, să initieze functia de congelare pentru o combină, în timp ce îsi fac cumpărăturile la supermarket, congelatorul urmând astfel să fie pregătit pentru depozitarea unei anumite cantităti de alimente. De asemenea, această tehnologie va permite generarea unor mesaje de alertă în cazul în care există o pană de curent în clădire, iar proprietarul echipamentelor electrocasnice este plecat de acasă. Iar o tabletă conectată la un cuptor Glamour cu Al 6-lea Simt va permite utilizatorului să selecteze reteta pe care doreste să o prepare, prin simpla accesare a cărtii de bucate disponibile prin intermediul  aplicatiei. După setarea ingredientelor, a  modalitătii de gătire si a timpului, cuptorul va găti preparatul ales, mentinîndu-l la cald, dacă este cazul.

„De mai bine de 100 de ani suntem cunoscuti pentru atentia acordată solutiilor inteligente care vin în întâmpinarea nevoilor consumatorilor, aflate într-o continuă schimbare”, declară Mioara Bolonzan, Director Marketing Whirlpool România. „Clientii Whirlpool au un stil de viată activ, iar Al 6-lea simt live technology experience îi va ajuta să economisească timp, eforturi, resurse, bani prin intermediul interactiunii dintre aceste aplicatii”, adaugă aceasta.

Dezvoltarea acestui concept are la bază dorinta companiei de a contribui semnificativ la reducerea si optimizarea consumului de energie în locuinte. Implementarea acestor solutii este strâns legată de dezvoltarea retelelor electrice inteligente “Smart Grids”, la nivel european. Whirlpool sprijină dezvoltarea “Smart Grids”, ansamblu de sisteme de control si management al retelei, de senzori si mijloace de comunicare si informare, care încorporează atât elemente traditionale, cât si elemente de ultimă generatie.

“Whirlpool intentionează să adauge noi caracteristici legate de conectivitate gamei sale de electrocasnice,  consumatorii nemaifiind nevoiti să crească numărul de echipamente în casă”, a mai adăugat ea.

În calitate de lider al pietei globale de electrocasnice mari, Whirlpool a dezvoltat, de-a lungul timpului, inovatii tehnologice care au fost distinse cu zeci de premii internationale, printre care premiul Energy Star, care atestă contributia la reducerea noxelor generate de consumul casnic si premiul iF Gold Design pentru revolutionarele plite iXelium Supreme Design.

Whirlpool România este o subsidiară a Whirlpool Corporation. Cu o cifră de afaceri anuală de peste 18,7 miliarde de dolari în 2011, 68.000 de angajati si 67 de centre de productie si cercetare, Whirlpool Corporation este liderul mondial în fabricarea si comercializarea electrocasnicelor de mari dimensiuni. Compania comercializează mărcile Whirlpool, Maytag, KitchenAid, Jenn-Air, Amana, Brastemp, Consul, Bauknecht si alte branduri importante pentru consumatori în aproape fiecare tară din întreaga lume.