Schneider Electric - solutii pentru infrastructura de reincarcare pentru automobile electrice
Schneider Electric, specialist global în managementul energiei, a anuntat ca dispune de infrastructură de reîncărcare pentru maşinile electrice. Staţiile Schneider Electric oferă reîncărcare optimizată în funcţie de nevoile vehiculului şi de puterea disponibilă în reţea.

Deoarece staţiile pot comunica atât cu vehiculul care se încarcă, cât şi cu reţeaua, utilizatorii sunt informaţi permanent în privinţa disponibilităţii staţiei şi progresului încărcării prin intermediul PC-ului sau al telefonului mobil. Sistemul poate chiar trimite un mesaj către utilizatori atunci când vehiculele sunt încărcate.

”Transportul urban este în continuă schimbare. Maşinile electrice devin o alegere de top pentru cei care conduc foarte mult în oraş. Schneider Electric susţine această tendinţă de mobilitate electrică prin infrastructura de reîncărcare, un element cheie pentru buna funcţionare a maşinilor electrice” a declarat Saulo Spaolanse, Country President Schneider Electric România.

Schneider Electric susţine promovarea vehiculelor electrice prin aplicarea vastei expertize în domeniul managementului energiei, în scopul dezvoltării unor soluţii de încărcare uşor de utilizat, sigure, disponibile şi eficiente energetic. Compania a dezvoltat parteneriate la nivel de grup în scopul dezvoltării infrastructurii cu Parkeon, Total Belgium, Mondial 2010, EV Alliance, etc.

Anul trecut Schneider Electric a livrat 6 staţii universale de încărcare a maşinilor electrice pentru echiparea reţelei experimentale de alimentare Plug to Drive (Încarci şi conduci) - Total Belgia.

De asemenea, Schneider Electric s-a implicat alături de alianţa Renault-Nissan, EDF, EPAMSA, ADEME şi Total într-un proiect experimental ce are loc în Franţa pe o perioadă de 12-18 luni cu un buget total de 23 millioane de euro. Proiectul are scopul de a încuraja experimentarea vehiculelor electrice şi a facilităţilor pe care le oferă acestea, de a demonstra că reprezintă o soluţie pentru nevoile de transport ale utilizatorilor, de a testa soluţii operaţionale de reîncărcare şi modul în care sunt primite de clienţi.

Soluţiile Schneider Electric pot asigura o încărcare completă a vehiculelor electrice în orice situaţie. Staţiile de incarcare pot fi instalate atât în clădiri de birouri, cât şi în parcări ale spaţiilor comerciale, parcări publice sau rezidenţiale.

Maşinile electrice aflate în zonele de reîncărcare pot opta pentru o reîncărcare de urgenţă ce se realizează în 15-30 minute, reîncărcare parţială de minimum 25% în 2 ore sau o reîncărcare totală ce durează până la 8 ore.

Companie specializată la nivel global în managementul energiei, cu operaţiuni în peste 100 de ţări, Schneider Electric oferă soluţii integrate pentru diverse segmente de piaţă, deţinând poziţii de lider în domeniul energiei şi al infrastructurii, al proceselor industriale, automatizărilor în construcţii şi al centrelor de date sau reţelelor. Schneider Electric are, de asemenea, o prezenţă extinsă şi în domeniul aplicaţiilor pentru segmentul rezidenţial.