Bosch isi extinde productia pentru programul de placute si discuri de frana
Sistemele de frânare din vehicule sunt puternic solicitate şi sunt supuse uzurii continue. De aceea, întreţinerea şi reparaţia acestor sisteme reprezintă activităţi de bază pentru service-urile auto. Dacă trebuie înlocuite componente ale sistemului de frânare, service-urile auto găsesc, în gama Bosch, piesele de schimb potrivite pentru aproape toate vehiculele de pe piaţa europeană.

Programul special dezvoltat de Bosch pentru service-urile auto include plăcuţe de frână, discuri de frână şi etriere, componente pentru sistemul hidraulic şi principalele componente pentru sistemele electronice avansate de asistare a frânării, cum ar fi ABS sau ESP. Bosch a investit în dezvoltarea şi producţia globală de componente de frânare de înaltă calitate.

Extinderea fabricaţiei de plăcuţe de frână pentru comerţul cu amănuntul
Capacitatea de producţie globală a plăcuţelor de frână, pe care Bosch o are, va creşte semnificativ în următorii doi ani. Astfel, producţia anuală a plăcuţelor de frână la fabrica Bosch din Juarez Mexic va creşte până în iunie 2011 la douăsprezece milioane de unităţi.

În paralel, până în luna septembrie 2011, Bosch va creşte cu aproximativ patru milioane de unităţi producţia din China. O nouă fabrică Bosch va fi construită în Nanjiing, China, care, începând cu septembrie 2012, va produce anual aproximativ 80 de milioane de plăcuţe de frână. În acelaşi timp, aici va fi inaugurat şi un nou centru de cercetare-dezvoltare pentru plăcuţele de frână aftermarket, cu instalaţii de verificare de înaltă tehnologie şi facilităţi de testare.În Germania, Bosch a extins la Göttingen şi capacitatea de reparaţii a etrierelor, astfel încât să poată susţine extinderea afacerilor cu aceste produse. Şi producţia de discuri de frână este în curs de extindere. În acest an, filiala Bosch Buderus Guss GmbH din Breidenbach, Germania, unul dintre cei dintâi furnizori de discuri originale de frână, construieşte o turnătorie dotată cu cea mai modernă tehnologie. De această nouă investiţie va beneficia şi oferta Bosch aftermarket.

Toate aceste investiţii demonstrează importanţa acordată de Bosch pieselor de schimb în domeniul sistemelor de frânare. Acest lucru va continua şi în viitor, concernul german dorind să ofere un program complet de întreţinere şi reparaţii privind sistemele de frânare – de la unitatea hidraulică la plăcuţe de frână.

Departamentul Automotive Aftermarket (AA) oferă companiilor care activează în domeniul auto post-vânzare şi service-urilor auto o gamă completă de echipamente de diagnoză şi service, precum şi o gamă variată de piese de schimb – de la piese noi sau recondiţionate la soluţii pentru reparare – atât pentru autoturisme, cât şi pentru autovehiculele comerciale.

Portofoliul său include atât produse fabricate de Bosch ca echipamente originale, cât şi produse şi servicii post-vânzare dezvoltate şi fabricate in-house. Peste 10.000 de angajaţi în 140 de ţări şi o reţea logistică globală, asigură distribuţia a peste 450.000 de repere de piese de schimb la clienţi, într-un mod rapid şi la timp.

Prin domeniul „Diagnostics”, AA oferă tehnologie de testare şi aparatură pentru service-urile auto, software de diagnoză, programe de training-uri şi servicii de informare. În plus, departamentul Automotive Aftermarket (AA) este responsabil şi pentru dezvoltarea conceptului de service-uri auto „Bosch Car Service”, cea mai mare reţea de service-uri independente la nivel mondial, cu aproximativ 15.000 de parteneri. De asemenea, AA are mai mult de 500 de parteneri „AutoCrew”.Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. În anul fiscal 2010, circa 283.500 de angajaţi au generat vânzări de aproximativ 47,3 miliarde de euro, în domeniile echipamentelor pentru autovehicule, tehnologiei industriale, bunurilor de larg consum şi echipamentelor pentru construcţii. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele peste 300 de filiale şi companii regionale din peste 60 de ţări.

Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, Bosch este reprezentat în aproximativ 150 de ţări. Această reţea internaţională de dezvoltare, producţie şi vânzare reprezintă fundaţia creşterii concernului german.

Bosch a cheltuit în 2010 aproximativ 4 miliarde de euro pentru cercetare şi dezvoltare şi a înregistrat aproximativ 3.800 de patente pe plan internaţional. Prin toate produsele şi serviciile sale, Bosch urmăreşte să sporească calitatea vieţii, oferind soluţii care sunt atât inovatoare, cât şi utile.