Banca Transilvania finanteaza Ovidius Clinical Hospital cu aproape 16,7 milioane lei

Banca Transilvania, prin Divizia pentru Medici, a acordat o finanţare de aproape 16,7 milioane lei – echivalentul a 3,7 milioane euro - pentru construirea şi dotarea primului spital privat din sud-estul ţării, Ovidius Clinical Hospital, deschis în luna martie 2014.

Capacitatea unităţii medicale Ovidius Clinical Hospital este de 53 de paturi în regim de spitalizare continuă şi de zi, iar aparatura este de ultimă generaţie. Aceasta asigură îngrijiri medicale de specialitate în 22 de domenii, cum ar fi: gastroenterologie, imagistică & explorări funcţionale, chirurgie generală, cardiologie, chirurgie vasculară, chirurgie plastică, chirurgie toracică, diabet-nutriţie–boli metabolice, endocrinologie, hematologie, nefrologie, neurologie, oncologie, ortopedie, reumatologie, reabilitare medicală, farmacie cu circuit închis etc.

Andrei Dudoiu, Director General Adjunct–Companii în cadrul Băncii Transilvania, declară: „Suntem bucuroşi că avem ocazia să susţinem o afacere 100% românească, din domeniul medical. Ştim că Ovidius Clinical Hospital este mai mult decât un proiect de business. Este o idee de echipă, devenită realitate, a unui grup de medici întreprinzători cu care Banca Transilvania are onoarea să colaboreze, medici care şi-au propus să ofere excelenţă în îngrijirea pacienţilor”.

Banca Transilvania are peste 30.000 de clienţi medici, cabinete şi clinici medicale cu care colaborează prin intermediul Diviziei pentru Medici (www.diviziapentrumedici.ro). Iniţiativa se bucură de susţinerea Colegiului Medicilor din România şi reprezintă un model de business unic pe piaţa bancară din România - prin ofertă, consultanţă, reţea de sedii dedicate şi echipă formată din 70 de specialişti în domeniul bancar şi medical. Divizia pentru Medici se adresează tuturor medicilor, indiferent de forma de organizare juridică. BT este lider de piaţă în ceea ce priveşte finanţarea domeniului medical, prin plasamente totale de peste 900 milioane lei.

Banca Transilvania este în top trei cele mai mari bănci din România, în funcţie de active, cu o cotă de piaţă de aproape 9%. Activitatea sa este organizată pe trei linii principale de business: Corporate, IMM şi Retail. BT are peste 6.000 de angajaţi, o reţea formată din aproape 550 de sedii şi 1,76 de milioane de clienţi activi. Strategia băncii este susţinută de acţionari internaţionali, cum este Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), care deţine 15% din capitalul social al băncii, şi IFC – Banca Mondială. Banca Transilvania se numără printre cele mai puternice 50 de branduri româneşti, conform unui studiu publicat de revista BIZ, în 2013. În acest an, BT împlineşte 20 de ani de activitate.