Skoda Octavia - peste 3000 de masini vandute in Romania in primele 11 luni din 2012

Cu vanzari de peste 3000 de masini in primele 11 luni ale lui 2012, modelul Skoda Octavia isi pastreaza pozitia de lider in topul preferintelor romanilor si in acest an, atat in categoria clasa medie compacta, cat si printre modelele auto de import.

La nivel national, Skoda se bucura in continuare de increderea si loialitatea romanilor care i-au asigurat in 2012 o cota de piata de aproape 9%, clasandu-se printre primele pozitii in categoria masinilor de import.

Dealerul Brady isi pastreaza astfel cota de 10% in reteaua de dealeri autorizati Skoda din Romania, cu peste 600 autoturisme Skoda vandute in primele 11 luni din anul curent. Aproape jumatate din clientii Brady au optat pentru modelul Skoda Octavia, datorita caracteristicilor sale ce se muleaza perfect asteptarilor lor: raportul excelent calitate-pret, spatiul extrem de generos si util, confortul ridicat si costul de intretinere rezonabil.

Pe pozitia secundara in topul preferintelor Skoda este modelul Fabia cu o pondere de 21% din vanzarile Brady pe primele 11 luni din 2012, urmata de noua Skoda Octavia Tour, care desi a iesit din fabricatie la mijlocul anului, a obtinut o cota de 9%, egala cu cea pentru Skoda Superb.

Cele mai noi modele Skoda lansate in 2012 pe piata din Romania, Citigo si Rapid au inregistrat vanzari timide de pana in 1%, dar reprezinta un potential bun pentru 2013.

Clientii Brady au fost mai putin receptivi la programul Remat in 2012, cumuland doar 25% din vanzarile de masini noi.

Din punct de vedere motorizari, clientii Brady au preferat motoarele Skoda pe benzina de 1.2 TSI/105 CP si respectiv diesel de 1.6 TDI/105 CP. Observam astfel pastrarea tendintei de orientare spre masini pe benzina datorita silentiozitatii, demarajului si pretului mai accesibil.

In materie de echipare auto, se observa faptul romanii vor sa evite orice fel de compromis cand vine vorba de confortul si siguranta lor, optand pentru dotari precum: climatronic, geamuri electrice, cotiera, 4 airbag-uri, proiectoare de ceata si computer de bord.

Aspectul are o influenta considerabila in decizia de cumparare a unui autoturism, iar culorile preferate in general de romani sunt cele deschise, metalizate, cum ar fi gri platinum, dar si negrul, in special pentru modele din segmentul limuzina.

In ultimii doi ani de zile, in contextul economic actual, comportamentul romanilor in ceea ce priveste achizitia de masini s-a schimbat. Astfel, ei au devenit mult mai precauti si analitici, iar termenul de schimbare al masinii a crescut de la 3 ani la 5 ani.

In 2013, piata auto se va orienta cu precadere spre clientii de flote, principalul segment dinamic, in timp ce persoanele fizice vor reprezenta o categorie mai restransa de cumparatori de autoturisme, estimeaza directorul de vanzari Brady, Cristian Preoteasa.

Brady Auto Center, dealer autorizat Skoda si Weltauto, service autorizat Skoda si Volkswagen din Bucuresti, ofera produse si servicii integrate: vanzari autoturisme Skoda noi, masini de ocazie, buy-back, drive-test, service Skoda si Volkswagen, piese si accesorii originale, finantare si asigurare, tractari auto non-stop, management de flote.