LeasePlan Romania - afaceri cu 30% mai mari in 2012

LeasePlan România, lider pe piaţa locală de leasing operaţional, a înregistrat la finalul anului 2012 o cifră de afaceri de 39,6 milioane de euro, în creştere cu 30% faţă de 2011. Creştere a fost înregistrată şi în privinţa portofoliului LeasePlan, valoarea acestuia majorându-se cu 24% în 2012 faţă de aceeaşi perioadă a anului 2011, ajungând la 71,6 milioane de euro.

Pentru 2013, LeasePlan estimează că va investi aproximativ 20 de milioane euro în achiziţia de noi autovehicule.

„Anul trecut LeasePlan şi-a majorat afacerile datorită faptului că multe companii au considerat că este momentul să treacă la externalizarea administrării parcurilor auto prin leasing operaţional, deşi până în 2012 au preferat să cumpere autovehiculele. Astfel, criza economică a impus o abordare pragmatică din partea companiilor în privinţa costurilor. 2012 a însemnat creşterea organică a flotelor clienţilor existenţi, dar şi atragerea de clienţi noi“, a afirmat Bogdan Apahidean, Director General LeasePlan România.

În privinţa numărului de autovehicule administrate, LeasePlan a depăşit cu aproximativ 100 de unităţi targetul estimat pentru 2012. Astfel, la sfârşitul anului trecut, numărul total de autovehicule aflate în administrarea LeasePlan era de 7.507, în creştere cu 20% faţă de 2011, compania deţinând şi cea mai mare flotă proprie, de 6.667 de autovehicule. Din totalul de autovehicule aflate în flota LeasePlan, 6.609 sunt în sistem full operational leasing, în vreme ce 58 sunt în sistem net operational leasing (pentru care s-a asigurat doar finanţarea). Pentru restul de 840 de autovehicule, LeasePlan asigură doar serviciile de gestionare a flotei.

„Pentru 2013, ne-am planificat o creştere a flotei de autovehicule până la un nivel de 8.400 de unităţi în administrare şi ne propunem să investim circa 20 milioane euro în achiziţia de autoturisme şi autovehicule comerciale uşoare“, a declarat Bogdan Apahidean, Director General LeasePlan România.

Anul care tocmai s-a încheiat a însemnat pentru LeasePlan şi preluarea poziţiei de lider pe piaţa locală de leasing operaţional, cu o cotă de piaţă de aproximativ 17%.

„LeasePlan România a reuşit în doar cinci ani de activitate pe piaţa locală  să preia poziţia de lider datorita serviciilor oferite, dar mai ales datorită dedicării şi profesionalismului echipei. În 2013 vom continua implementarea de produse şi servicii menite să uşureze partea de administrare a flotei auto, cât şi să crească gradul de confort al utilizatorilor în ceea ce priveşte folosirea autovehiculelor puse la dispoziţia lor“, a mai spus Bogdan Apahidean, Director General LeasePlan România.

Ca o confirmare a rezultatelor bune obţinute de LeasePlan în 2012, concluziile studiului anual realizat de TNS au arătat că 97% dintre clienţi au apreciat calitatea serviciilor companiei, proporţia celor care au atribuit serviciilor LeasePlan calificativele „foarte bun“ şi “excelent“ (65%) majorându-se cu 5% comparativ cu 2011. În plus, tot 97% dintre clienţi consideră că serviciile şi produsele LeasePlan respectă promisiunea de brand – „It’s easier to leaseplan“ -, principalul avantaj identificat în colaborarea cu LeasePlan fiind economia de timp.

LeasePlan România are în portofoliu peste 170 de companii din domenii precum industria energetică, servicii financiare, FMCG, IT&C, industrie şi nu numai: OMV PETROM SA, CEZ România, E.ON Moldova Distribuţie, Bancpost, Ursus Breweries, Coca-Cola HBC România, IBM România şi Silcotub.

LeasePlan este o companie financiară olandeză, înfiinţată în urmă cu peste 49 de ani. În prezent, LeasePlan este furnizorul numărul unu la nivel mondial în domeniul serviciilor de management de flote şi activează în 31 de ţări, cu peste 6.000 de angajaţi dedicaţi să furnizeze clienţilor servicii conform motto-ului "it's easier to leaseplan". Acţionariatul LeasePlan este constituit din Grupul Volkswagen (50%) şi Fleet Investments B.V. (50 %), o companie de investiţii deţinută de omul de afaceri german Friedrich von Metzler.