Numarul comenzilor pe Foodpanda a crescut cu aproape 60% in anul 2016

Foodpanda.ro, cea mai mare platformă de food ordering din România, a înregistrat, în 2016, o creștere a numărului de comenzi cu 57%, comparativ cu  anul precedent. Potrivit reprezentanților companiei, cele mai solicitate preparate de către români au fost cele din bucătăria românească, chinezească și de tip fast-food. 

Topul consumatorilor fideli comenzilor online de mâncare în 2016 este condus de bucureșteni, urmați de clujeni și timișoreni. Conform foodpanda, aproximativ 81% din totalul comenzilor online de mâncare înregistrate în 2016 au provenit din Capitală, peste 11% din Cluj-Napoca și aproape 3% din Timișoara.

Valoarea medie a comenzilor de mancare a rămas relativ asemănătoare cu cea din 2015, situându-se la circa 56 de lei.

În ceea ce privește preferințele culinare ale românilor care comandă online, cele mai solicitate preparate au fost cele din bucătăria românească, chinezească și de tip fast-food. Astfel că, ciorba de văcuță, noodles cu pui, pachețelele de primăvară și pizza au fost preparatele vedetă ale anului 2016.

„Campaniile de marketing, reducerile consistente derulate constant, dar și introducerea livrărilor în timpul nopții, în Capitală, sunt principalii factori care stau la baza creșterii numărului de comenzi în 2016. Dacă ne uităm și la experiența anilor anteriori vizavi de comportamentul consumatorului online, credem că trendul ascensiv se va menține în 2017”, declară Radu Bălăceanu, Country Manager foodpanda România.

Potrivit acestuia, cele mai multe comenzi de pe platformă s-au înregistrat seara, în intervalul orar 19:30 și 20:30, lucru ce arată că, odată ajunși acasă, românii își doresc să se relaxeze, nu să gătească.

Din totalul comenzilor plasate pe platforma foodpanda.ro la nivel național, aproximativ 23% dintre acestea au fost achitate de către români cu cardul, restul optând pentru posibilitatea de plată cu cash.

Datele centralizate de companie arată că, în 2016, aplicația mobilă a generat aproximativ jumătate dintre comenzile online de mâncare de la nivel național.
Cea mai mare comandă înregistrată de platformă în 2016 s-a ridicat la 4435 de lei, cu adresa de livrare în zona de nord a Bucureștiului, Băneasa.
Despre foodpanda

foodpanda.ro este cea mai mare platformă online de comenzi de mâncare din România, colaborând, în prezent, cu peste 400 de restaurante din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Constanța, Arad, Ploiești, Oradea, Galați, Craiova, Sibiu și Buzău.