Idei grozave de vacante fara griji

În ultima vreme îmi doresc să am mai puține griji, mai ales după un an întreg plin de evenimente. Să nu am cumpărături de făcut, facturi de achitat și mâncare de preparat. Cred că e simplu, e timpul să plec în vacanță, să uit de responsabilități. Ajung mai devreme acasă, deschid laptopul și caut să realizez o comparație între cele mai bune oferte. Am în minte multe idei și oferte de neratat, și pe măsură ce deschid pagină după pagină, imaginea unei relaxări perfecte se conturează încet-încet.

Rezervare de cel puțin 7 zile

Anul acesta nu-mi doresc decât să ajung la destinație! Îmi aleg țara preferată, o stațiune modestă, dar prietenoasă, și atât. Am obosit să stau două zile într-un loc, apoi iar alte trei zile în alt loc și așa mai departe. Bineînțeles există și avantajul financiar. La 7 zile cazare, sigur măcar una dintre ele este gratuită.

Spa – neapărat

Mult timp am ocolit stațiunile specializate în odihnă și tratamente spa pentru simplul motiv că mergeam cu cei mici, cu prichindeii noștri, iar ei au nevoie de activități diverse și locuri noi. Anul acesta am regândit totul, cei mici au mai crescut, merg în tabere, deci e loc și de spa. Mă văd înotând într-o piscină uriașă, apoi stând întinsă pe șezlong, cu un pahar mare de suc de fructe. Fără parcuri de distracție cu zgomot asurzitor, fără lumini orbitoare.

Fără internet

Ei bine, mi-am propus să nu deschid deloc internetul în această perioadă. În fiecare seară, vom alege un nou restaurant sau un club popular, vom asculta muzică bună pentru suflet, și vom dansa. Mă tentează să gustăm mâncăruri tradiționale și să ne înveselim cu un pahar de vin aromat, în compania localnicilor.

Dormim cât putem

Știu că sună nepretențios, dar în weekend-uri niciodată nu reușesc să dorm mai mult de minunata oră șapte și jumătate. Se întâmplă să aud zgomote prin casă, sau să avem planificate cursuri cu cei mici. Oricum ar fi, mi-e dor să simt și să trăiesc intens toate momentele delicioase ale zilei, iar unul din aceste momente este dimineața. De obicei, este în grabă, pe fugă!!! Așa că am de gând ca în aceste zile să sorb cu nesaț aroma de cafea și mai ales felul în care orașul se trezește la viață, cu oamenii săi pregătindu-se de o nouă zi. Forfota dimineții, care la noi se pierde ușor atunci când facem toate aceste activități...O săptămână voi fi doar un spectator.

Fără limite la cheltuieli


Poate că pare puțin pueril, dar chiar mi se pare inadmisibil ca și în vacanță să îmi fac liste și socoteli. Nu, anul acesta vreau să mă răsfăț, să intru în magazinele de suveniruri și să mă bucur ca un copil de Crăciun. Deja am cercetat câte ceva pe credit247 și dacă va fi nevoie voi face un mic împrumut rapid. Fără stres, fără condiții obositoare și mai ales rapid.

Escapadele din monotonia vieții de zi cu zi, o activitate nouă măcar o dată la 2 luni, revederea cu prietenii vechi, o baie cu spumă și o cină romantică, un weekend rapid la mare cu cortul, răsfoirea unui album cu fotografii sunt hrană de preț pentru suflet. Să încercăm să ne umplem viața cu momente ca acestea în vacanță, și apoi, uitându-ne în urmă, să ne amintim cu drag și să le purtăm în suflet.