Muntele in culorile toamnei - Guest Post

In toate poeziile despre toamna, acesta este prezentata cum coboara mandra de la munte. Se intelege ca in acest anotimp muntele este spectaculos si merita sa ne ducem macar o zi sa privim peisajele de vis.
Cerul capata culori aprinse de parca frunzisul toamnei s-ar oglindi in el.
Vantul se coloreaza intr-o clipa daruindu-ne o ninsoare de frunze. Pe cararile de munte toamna ne asterne covor fosnitor. Oriunde am privi, padurea este in flacari, iarba a devenit maronie, iar de pe creste coboara val de ceata care ne acopera si pe noi. Uneori nu-l vezi pe cel dinaintea ta, cu toate ca este aflat la doi metrii distanta.
Pictorii, scriitorii, iubitorii de miscare si de frumos nu trebuie sa rateze excursii 1 zi la munte in zilele frumoase de toamna, fiindca este ca si cum si-ar lua la revedere de la el.
Da, mergem si iarna la munte, sa schiem, sa ne dam cu sania, petrecem Craciunul la cabanele din munti, dar folosim telecabina. Nu ne mai incumetam sa mergem kilometri intregi pe zapada groasa si ne temem sa nu starnim avalanse.
Avem nevoie de excursia de 1 zi sa combatem sedentarismul si statul pe scaun, la birou, in fata calculatorului.
Aerul acela inchis, plin de microorganism necesita sa fie inlocuit cu aer proaspat de pe varfurile muntilor, filtrat de brazi sau de padurile defoioase, fiindca inca nu au cazut frunzele.
Durerile de spate si de picioare sunt cauzate de pozitia in care lucram intens, iar facand trasee le combatem pe amandoua, ne sporim rezistenta fizica si slabim. Avem nevoie de frumusete naturala deoarece griul monoton al oraselor intretine starea de melancolie. Simbolistii au transmis asta in poeziile lor, iar cei care nu ies din oras cu lunile si nu se plimba nici prin parc pot verifica veridicitatea afirmatiei.
Este pacat sa stam inchisi intr-un apartament, intre patru pereti, cand toamna a pregatit o expozitie de pictura in aer liber pentru noi! La munte iti poti umple sufletul cu atata frumusete, incat sa iti ajunga pana la viitoarea iesire. Si comportamentul animalelor salbatice inofensive este captivant. Pe carari de munte, poti vedea veverite alergand vesele cu nuci si ghinda sau alune in gura, vulpi ingandurate de iarna ce-o sa vina, in timp ce pasarile se pregatesc de plecare cele calatoare si de iernat, cele care stau aici cu noi.
Tot toamna sarbatorim si Muntii Carpati si ar fi minunat sa ii celebram in mijlocul naturii, sa le aducem cuvinte de multumire ca exista la fata locului.
Oxigentour.ro organizeaza excursii de 1 zi pe munte venind in sprijinul celor care au nevoie de destindere, de frumusete si miscare. Lista se actualizeaza permanent si iata ce munti puteti alege:
-29 septembrie, 2018, Varful Omu
-6 octombrie, 2018, Toamna in Macin sau Toamna in Ciucas
-13 octombrie, 2018, excursie de 2 zile la Cheile Bicazului
-20 octombrie, 2018, Poarta Vanturilor, Lacul Vulturilor
-20 octombrie, Toamna pe ulita in Piatra Craiului
-27 octombrie, Valea lui Stan, Natura si adrenalina
-3 noiembrie, 2018, Varful Omu II
-10 noiembrie, 2018, Cheile Tisitei toamna.
Avem nevoie de aceste iesiri de 1 zi si trebuie sa fim recunoscatori agentiei ca ne propune peisaje si experimente de vis toamna.