Īn București, cu bicicleta - ca turist și ca localnic

Este plăcut să descoperi un oraș ca București, dacă nu l-ai cunoscut până în prezent. Prin descoperit, nu ne referim doar la a merge la 2-3 obiective turistice de prin centru, ci la a merge mai spre interior, pe străduțe, prin parcuri, prin o mulțime de locuri frumoase. Dacă vrei să descoperi cu adevărat un oraș ca București, ideal este să folosești bicicleta, iar în unele momente chiar să mergi pe jos. Oricum, spre deosebire de mașină, bicicleta îți permite nu doar să te deplasezi rapid și flexibil departe de aglomerația din traficul rutier, dar și să te conectezi mai bine, mai apropiat, la toate locurile frumoase.

Ca turist, poți alege un tur oraș București cu bicicleta, organizat de un ghid turistic profesionist - există astfel de oferte la firme de specialitate, trebuie doar să cauți online. Altă variantă este să închiriezi o bicicletă (vezi oferta bike rent) și să descoperi totul pe cont propriu. Nu este dificilă nici această metodă, atât timp cât faci o documentare serioasă înainte pe internet. Dacă ești român, poți chiar să te pierzi puțin la întâmplare pe străduțele din zonele centrale... sunt șanse mari să descoperi locuri care nu apăreau pe hărți și recomandări. Când este cazul, poți să pornești GPS-ul cu locația pe smartphone și te vei întoarce la traseul tău turistic conceput din timp.

Bucureștiul este o capitală europeană și rezonează cu trendul european pro-mediu, dar lucrurile se mișcă foarte lent. Pistele de biciclete sunt puține și nu tocmai bine întreținute și respectate, dar din ce în ce mai mulți localnici folosesc bicicleta și acest lucru este foarte benefic. Bicicleta este un mijloc de transport și de agrement. Vedem tot mai des curieri pe biciclete, pentru că doar așa pot răzbate în traficul aglomerat, doar așa pot intra pe unele străduțe unde mașinile nu au voie sau s-ar bloca repede ori nu ar putea parca. Turiștii sunt tot mai entuziasmați de a alege biciclete, inclusiv biciclete electrice. Să nu uităm și de trotinetele electrice, tot mai prezente in peisajul urban de asemenea.

Localnicii sunt tot mai interesați în a avea biciclete proprietate personală, dar au apărut și sisteme diverse cu biciclete de închiriat - de obicei pentru agrement, în parcuri. Cei care merg cu bicicleta în mod regulat sunt tentați în general să își cumpere propria bicicletă. Însă există și localnici care au nevoie ocazional de o bicicletă și aceștia pot apela de asemenea la firmele de bike rent în București, astfel încât să aibă pe termen scurt biciclete foarte performante, întreținute fără griji.

Pentru localnici, utilizarea bicicletelor cât mai des ar trebui să devină un mod de viață, parte din rutina de zi cu zi, așa cum se întâmplă în orașe europene mai dezvoltate (putem visa de exemplu la Amsterdam, dar acolo este un caz aparte). Pentru turiști, bicicleta înseamnă oportunități, flexibilitate, mai multă plăcere în vacanțe și călătorii.