De ce avem nevoie de un set de anvelope de vara in timpul sezonului cald?

Avand in vedere faptul ca masinile reprezinta de departe unele dintre cele mai confortabile si mai practice mijloace de transport la care putem apela, este absolut firesc ca din cand in cand sa ne vedem pusi in situatia de a investi in acesta. Nu mai reprezinta niciun fel de secret faptul ca masinile pe care le conducem sunt concepute din piese auto cu o durata de viata limitata, ceea ce inseamna ca, mai devreme sau mai tarziu tot vom fi nevoiti sa le inlocuim.

Din aceasta categorie fac desigur parte si anvelopele, indiferent de sezonul pentru care au fost concepute. Avand in vedere insa ca ne aflam in sezonul cald, vom discuta putin despre importanta pe care pneurile de vara o au, chiar daca echiparea autovehiculelor cu acestea nu este un lucru obligatoriu prin lege, asa cum se intampla cu anvelopele de iarna in timpul sezonului rece.
   
Asa cum este si firesc, intre anvelopele de vara si anvelopele de iarna, exista cateva diferente   notabile, pentru ca in fond sezoanele pentru care sunt concepute sunt diferite si sosesc cu schimbari majore in mediul inconjurator, care pot cu usurinta lua forma unor provocari pentru orice conducator auto. Este adevarat ca vara in general carosabilul este uscat, insa problemele majore apar in momentul in care acesta este acoperit cu apa (un lucru foarte comun vara din pricina precipitatiilor insemnate cantitiv), lucru care poate duce la acvaplanare. Haideti sa descoperim impreuna cateva motive pentru care un set de anvelope de vara este un strict indispensabil pentru siguranta dar si pentru performante.
   
Anvelopele de vara preintampina fenomenul de acvaplanare.

Unul dintre cele mai solide motive pentru care este recomandat sa iti echipezi autovehiculul cu un set de anvelope de vara se datoreaza faptului ca acestea reusesc sa preintampine cu brio fenomenul de acvaplanare. Practic acest fenomen inseamna derapajul masinii pe carosabil din pricina apei. Nu este foarte dificil sa ne dam seama de faptul ca in timpul verii pe suprafata carosabilului se poate asterne cu usurinta un strat de apa. Cu ajutorul unui set de anvelope de vara insa, scazi considerabil sansele aparitiei fenomenului de acvaplanare.
   
Anvelopele de vara reizista eficient la temperaturile ridicate din timpul verii.

Unul dintre motivele pentru care anvelopele de iarna nu sunt recomandate in timpul verii se datoreaza faptului ca acestea sunt concepute dintr-un material cu o consistenta si o structura diferita, care le face total nepotrivite la temperaturile ridicate. Mai exact, acestea se vor uza foarte rapid din pricina acestui fapt. Asa cum probabil ai si ghicit deja, anvelopele de vara sunt concepute dintr-un cauciuc special, care nu se uzeaza la temperaturi ridicate.
   
Anvelopele de vara iti ofera performante auto superioare in sezonul cald.

Probabil nu mai reprezinta niciun secret faptul ca anvelopele de vara iti pot oferi cele mai bune performante in timpul sezonului cald. Franarea, virajele, demarajul, reprezinta doar cateva aspecte care vor fi influnetare de calitatea si tipul anvelopelor pe care le alegi. Este important de retinut faptul ca nu exista insa anvelope mai potrivite decat cele de vara in sezonul cald.