Cum sa-ti indeplinesti de acasa usor si rapid pofta de ceva bun si racoros?

Am asteptat cu nerabdare sosirea verii si iata-ne in plin sezon estival, bucurandu-ne de soare,  natura si planuind vacanta la care visam de ceva timp. Si pentru ca temperaturile ridicate ne determina sa cautam solutii pentru a ne racori, cu siguranta printre solutiile cele mai placute la care apelam se numara si unul dintre cele mai populare deserturi reci, respectiv inghetata.

Daca oferta la capitolul inghetata de altfel una generoasa din supermarket-uri nu este intotdeauna pe placul nostru, fie le consideram cu un adaos de zahar mult prea mare, fie compozitia acestora este uneori discutabila etc, atunci este cazul sa trecem la fapte si  sa realizam in regie proprie acest desert delicios si racoros.

Avem la indemana realizarea lor manuala, urmand orice reteta preferam, fie folosim un aparat de inghetata. Daca pentru prima varianta avem nevoie de multa indemanare, timp, dar si rabdare si mai multa pana la momentul cand vom savura inghetata de casa si nici atunci nu este sigur ca ne vom bucura de un desert la fel de bun ca in cofetariile din Bucuresti, in cazul celei de-a doua variante lucrurile sunt cat se poate de simple.

Astfel, rezultatele satisfacatoare in privinta unei inghetate de casa realizata manual se vor obtine doar cu un mare efort, respectiv scoaterea in mai multe randuri a compozitiei de inghetata puse pentru raciere la congelator  si amestecarea energica a acesteia, pentru ca la final, dupa mai multe ore bune, produsul final sa nu aiba ace de gheata, ci sa fie cremoasa si fina.

Acest efort nu va fi necesar in cazul utilizarii unui aparat de inghetata, care gratie functiilor sale de amestecare continua si racire eficienta si rapida, ne va oferi intr-un timp mult mai scurt mult asteptatul desert racoros.

De asemenea, procedand la realizarea acasa a inghetatei menite sa ne racoreasca, avem posibilitatea de a alege in functie de preferintele noastre ce ingredient sa folosim, avem controlul calitatii si prospetimii acestora si vom adauga zahar exact cat consideram noi ca este necesar, astfel incat la final ne vom bucura de un desert savuros, exact asa cum ni l-am dorit.

Iar daca ne vom folosi in acest demers de o masina de inghetata, atunci vom putea sa savuram acest dulce cremos si racoros chiar si in mai putin de o ora de la momentul in care am dat startul prepararii lui.