Symantec securizeaza peste un miliard de dispozitive Internet of Things

Symantec protejează peste un miliard de dispozitive Internet of Things (IoT) precum televizoare, masini, contoare inteligente sau infrastructură critică, si dezvoltă initiative importante pentru cresterea securitătii utilizatorilor de dispozitive permanent conectate la internet, estimate să depăsească 25 de miliarde până în 20201.

“Odată cu cresterea numărului de dispozitive inovatoare IoT apar noi riscuri de securitate cibernetică. Internet of Things reprezintă următoarea frontieră pentru atacurile informatice. În industria autovehiculelor, spre exemplu, hackerii pot conduce o masină si apăsa pe frână chiar din  fata calculatorului”, spune Shankar Somasundaram, senior director în divizia Internet of Things Security din cadrul Symantec. “Symantec încheie în prezent parteneriate cu producători din industriile auto, controlului industrial si semiconductoarelor, în plus fată de activitatea companiei în domeniii precum sănătate sau comert, pentru a asigura securitate sporită consumatorilor.”

Astfel, ca parte a strategiei sale ample de securitate unificată, Symantec investeste permanent pentru a oferi solutii avansate de securitate IoT. Solutiile de securitate ale companiei includ autentificarea, securitatea dispozitivelor, analiza si managementul necesare pentru a preveni atacuri informatice asupra autovehiculelor, dispozitivelor medicale, sistemelor de control industriale si nenumăratelor dispozitivelor electronice permanent conectate la internet. Portofoliul Symantec în domeniul Internet of Things include:

Securitatea dispozitivelor prin intermediul solutiei de Protectie Integrată a Sistemelor Critice: Cea mai nouă solutie a Symantec protejează dispozitivele Internet of Things împotriva atacurilor de tip zero-day si previne compromiterea acestora prin blocarea software-ului integrat în dispozitiv atunci când sunt detectate tentative de atac. În acelasi timp, Symantec a încheiat un parteneriat cu Wincor, lider mondial în furnizarea de solutii si servicii IT în domeniul bancar si în industria comertului, precum si cu alti producători importanti din ecosistemul industrial si al autovehiculelor. “Pentru Wincor Nixdorf, parteneriatul cu Symantec reprezintă un pas important pentru furnizarea celor mai sigure mijloace prin care oamenii să realizeze tranzactii financiare la ATM. Tehnologia de securitate a Symantec îmbinată cu informatiile detinute de Wincor Nixdorf în domeniu au dus la o solutie care oferă cea mai bună securitate împotriva atacurilor informatice asupra ATM-uri”,  a declarat Karan Oberoi, manager de produs în segmentul securitătii software din cadrul Wincor Nixdorf.

Roots of Trust IoT si Certificate pentru Dispozitive: Symantec colaborează cu cei mai mari furnizori de cipuri din lume si cu parteneri din aria bibliotecilor criptografice, cum ar fi Texas Instruments si wolfSSL, pentru a integra securitatea avansată la nivel de hardware. Aceste parteneriate îmbină autoritatea de certificare a Symantec cu motoarele integrate ale partenerului, pentru a asigura încredere si securitate ridicată prin “Roots of Trust”, elementele esentiale ale dispozitivelor pentru criptarea sigură si autentificarea informatiilor.

“Furnizarea unei autentificări sigure, simple si fluide necesită integrarea de certificate în produsele IoT. Pentru a ajuta clientii să securizeze comunicatiile cloud, Texas Instruments integrează în prezent certificatul  root al Symantec în dispozitive IoT multiple pentru semnarea si autentificarea digitală a comunicatiilor prin Internet si actualizărilor de firmware. În viitor, vom oferi noi functii capabile de initializare securizată autentificată cu codul dezvoltatorului semnat digital, pentru a ajuta clientii să sporească securitatea dispozitivelor IoT” a afirmat Gil Reiter, director al diviziei de Marketing Strategic – IoT din cadrul Texas Instruments (TI).

“Piata IoT are mare nevoie de solutii de securitate comprehensive”, a adăugat Larry Stefonic, fondator si director executiv al wolfSSL. “Liderii din industrie în domeniul infrastructurii de securitate pentru IoT, wolfSSL Inc. si Symantec, se adresează nevoilor pietei prin solutia menită să sustină dezvoltatorii în demersurile lor de a oferi protectie împotriva celor trei mari provocări în materie de securitate IoT: atacul Man in the Middle (MITM), actualizările securizate de firmware si criptarea datelor pe dispozitiv.”