Nokia ar putea investi 200 milioane euro pentru fabrica in Cluj

Nokia, cel mai mare producator mondial de telefonie mobila, va deschide o fabrica de telefoane langa Cluj-Napoca, a declarat prefectul Clujului, Marius Nicoara, citat de AP. Fabrica va fi plasata în localitatea Jucu si va fi însotita de un centru de cercetare, noteaza agentia Rompres, citata de www.SMARTfinancial.ro.

Compania finlandeza urmeaza sa investeasca 200 milioane euro (267 milioane dolari) în acest proiect, care va însemna, pe de alta parte, crearea a 15.000 noi locuri de munca. Terenul pe care ar urma sa fie derulata investitia masoara 159 de hectare si va constitui Parcul industrial Tetarom III.

Guvernul urmeaza sa investeasca 33 milioane euro (44 milioane dolari) în infrastructura corespunzatoare proiectului. Consiliul judetean Cluj ar putea aproba vineri în mod oficial acest proiect. Terenul este în proprietatea statului si în administrarea Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV).

In luna februarie 2006, Nokia a achizitionat, pentru 430 de milioane de dolari, compania Intellisync, specializata în solutii informatice de Internet mobil si sincronizare software, servicii dezvoltate la Cluj de o echipa de 100 de informaticieni.

 

Articol bazat pe un material furnizat de agentia de presa Rompres.

SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©