Humanitas Educational - marketing de carte prin catalog Humanitas

Pe piata cartii din Romania, putine edituri stiu sa se dezvolte ca business de real succes utilizand toate procedeele de marketing posibile astfel incat si vanzarile sa se dezvolte chiar in ciuda unei societati pentru care cartea inseamna destul de putin. Editura Humanitas a reusit totusi sa creasca vanzarile prin modalitati moderne de marketing si publicitate, printre care si catalogul periodic "Buletin editorial" Humanitas Educational.

In cel mai recent catalog, Humanitas Educational propune atat oferta de carte, cat si alte elemente - concursuri, oferte speciale, reduceri, talon de comanda. Catalogul in sine este distribuit prin posta clientilor editurii, la fel ca un Newsletter virtual. Humanitas a tinut insa mult la eticheta, astfel ca Buletinul editorial se prezinta ca o revista autentica, A4, color si pe hartie de calitate superioara.

Cartile sunt prezentate pe categorii, cu amanunte - coperta si uneori alte detalii, prezentarea cartii ori fragmente. Multe carti pe care editura doreste sa le promoveze in mod special au pagini individuale, categoriile nu sunt cele clasice unui catalog de carte. Astfel, editia de primavara 2007 propune rubrici precum: Cartile cu Apolodor (editie noua a cartilor semnate de Gellu Naum), Seria Didactica / Gradinita Humanitas, Pe intelesul copiilor, Mihai Eminescu (volume de poezii, editie scolara), Limba si literatura romana, Bacalaureat 2007, Testare Nationala 2007, Optional, Matematica, Albume de arta, Serie de Autor (Mircea Eliade, Vasile Voiculescu, Mircea Cartarescu, Lucian Boia), Raftul Denisei, Cartea de pe noptiera, Raftul Intai, Literatura universala, Thriller & Mistery, Contrapunct, Cele mai frumoase poeme de dragoste.

Pentru fidelizare si chiar pentru a spori in mod direct vanzarile, Humanitas Educational propune si concursuri cu premii in carti, pentru copiii de 8-12 ani, dar si pentru licceni, in mod separat. Desi propune in mod direct sistemul de comanda prin posta, catalogul prezinta si celelalte modalitati pe care le ofera editura pentru transmiterea de comenzi: direct la sediul editurii, prin intermediul delegatilor editurii, telefonic, prin fax, prin e-mail sau pe www.hed.ro, direct pe internet.

 

SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©