Preturile proprietatilor ar putea creste substantial, ca urmare a relaxarii creditelor si a ofertei reduse

Preturile proprietatilor din România ar putea creste substantial, ca urmare a relaxarii creditelor ipotecare si a ofertei reduse, se estimeaza intr-un studiu al Property Secrets, citat de the movechannel.com, informeaza Rompres, citata de ziarul financiar electronic www.SMARTfinancial.ro.

Ca urmare a relaxarii creditarii ipotecare, vor fi mai multi bani pe piata in conditiile unei oferte reduse de proprietati, rezultatul fiind o majorare a preturilor, estimeaza expertii de la Property Secrets. Piata creditelor ipotecare va inregistra o crestere rapida, a declarat de la Investment Broker - Property Secrets, Simon Blakebrough.

Tot mai multi membri ai clasei de mijloc vor putea avea acces la credite ipotecare. Acest lucru se intâmpla in conditiile unei oferte inca limitate. Ca exemplu, Bucurestiul, care are o populatie, declarata oficial, de 2,8 milioane de persoane, dar in realitate cifra este de peste patru milioane. Aici doar 3.000 de noi locuinte au fost construite, anul trecut. in plus, in lunile din urma, interesul cumparatorilor a crescut, drept urmare pretul se va majora.

"In multe privinte, piata româneasca de profil va fi asemeni celei din Polonia din urma cu ceva ani", a declarat Blakebrough. In Polonia, liberalizarea pietei creditelor ipotecare a dus la reducerea ratei dobânzii, ca urmare a competitiei si acelasi tipar il prevedem pentru România, a adaugat analistul citat.

 

Articol bazat pe un material furnizat de agentia de presa Rompres.
SMART financial - www.SMARTfinancial.ro
©