Marketing Bergenbier - initiativa legislativa pentru instituirea Zilei Barbatului pe 5 mai
Organizatia Barbatilor din Romania (OBR), organism care lupta pentru drepturile si libertatile barbatilor, a lansat campania de strangere de semnaturi pentru o initiativa legislativa care are drept scop instituirea zilei de 5 mai ca Zi a Barbatului si declararea Zilei Femeii (8 martie) si Zilei Barbatului (5 mai) sarbatori legale. Proiectul de lege a primit deja avizul Consiliului Legislativ si a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 217 din 21 martie 2008.

"Sarbatorile unei societati mature si sanatoase trebuie sa celebreze atat femeia, cat si barbatul. Intotdeauna, chiar si in epoci si in lumi pentru care valori ca egalitatea sau nediscriminarea nu insemnau nimic, au existat sarbatori si ale unuia si ale celuilalt. (...) Instituirea in premiera in Romania a unei Zile a Barbatului, cat si refacerea in sarbatoare a unitatii primordiale a omului, prin dubla sarbatorire a femeii si a barbatului, vor fi un castig istoric si de imagine pentru tara noastra. Pentru toate aceste considerente a fost elaborat proiectul de Lege (...) pe care il supunem Parlamentului spre dezbatere si adoptare", se arata in Expunerea de motive care insoteste acest proiect de lege, expusa in comunicatul de presa remis www.SMARTfinancial.ro.

Initiativa supune atentiei publice doua aspecte: declararea zilei de 5 mai ca Zi a Barbatului si proclamarea Zilei Femeii si Zilei Barbatului ca zile libere. In ceea ce priveste instituirea zilei de 5 mai ca Ziua Barbatului, initiativa a avut ca sursa de inspiratie rasunatoarea campanie declansata in 2007 de brandul Bergenbier. Atunci, in numai patru saptamani in urnele de vot si-au facut loc peste 400.000 de adeziuni, iar Ziua Barbatului a intrat rapid in calendarul fiecarui barbat din Romania, in dreptul datei de 5 mai. In acest context, initiativa legislativa va duce aceasta lupta mai departe, cu sprijinul Bergenbier, militand pentru ca Ziua Barbatului instituita anul trecut sa intre, de aceasta data cu drepturi depline, in calendarul tuturor romanilor, ca sarbatoare legala si implicit zi libera.

Sustinerea oferita de Bergenbier acestei initiative legislative se va concretiza in organizarea intregii campanii de promovare si in acordarea suportului tuturor specialistilor sai in comunicare - advertising, interactive, relatii publice, media buying.

Conform Constitutiei Romaniei, pentru ca acest proiect sa intre pe lista dezbaterilor din Parlament, sunt necesare 100.000 de semnaturi, stranse din minim 15 judete ale tarii. De aceea, campania de strangere de semnaturi se va desfasura in toate cele 6 sectoare ale Capitalei si in 10 orase importante din tara.

SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©