Action Global Communications sustine activitatile de comunicare ale UE
Action Global Communications, singura retea independenta de relatii publice prezenta pe cele mai promitatoare piete internationale si piete emergente, a obtinut un contract de comunicare pe o perioada de trei ani pentru sustinerea promovarii proiectelor finantate de Instrumentul European de Vecinatate si Parteneriat al Comisiei Europene (ENPI), în saisprezece state si teritorii participante.

Contractul, finantat de Oficiul de Cooperare EuropeAid al UE, cu o valoare totala de €5.493.500, a fost atribuit agentiei Action Global Communications, cu sediul în Cipru, care prezideaza un consortiu ce include agentia de stiri italiana, ANSA, si cea cirpiota CAN.

"Proiectul ENPI de suport pentru informare si comunicare", ce se desfasoara în prezent, sustine activitatile de comunicare ale Comisiei Europene si ale delegatiilor sale din cele saisprezece tari sau teritorii partenere ce fac parte din ENPI, aripa financiara a Politicilor de Vecinatate Europene (ENP), si ajuta la cresterea gradului de cunoastere a activitatilor finantate.

Tarile din regiunea de Sud a ENPI sunt Algeria, Egipt, Israel, Iordania, Liban, Maroc, Terioriul Palestinian Ocupat, Siria si Tunisia; tarile din regiunea de Est a ENPI sunt Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia, Moldova, Ucraina si Rusia.

ENP este una din cele mai noi politici de relatii externe ale UE, care doreste sa apropie Europa de statele învecinate, în beneficiul si pentru interesul lor comun.

Aceasta sustine reformele politice si economice în saisprezece din statele învecinate Europei ca o forma de promovare a pacii, stabilitatii si a prosperitatii economice din întreaga regiune. ENPI este aripa financiara a ENP si este responsabila pentru punerea în aplicare a deciziilor de la nivel politic.

Proiectul ENPI de suport pentru informare si comunicare urmeaza Centrului de Informare EuroMed, proiect de asemenea câstigat si coordonat de Action în perioada 2005-2009, care a sporit vizibilitatea proiectelor finantate în cadrul parteneriatului Euro-Mediterranean (Barcelona Process).

Sase experti cheie dedicati, cu experienta valoroasa în jurnalism si stiintele comunicarii, localizati la sediul central din Cipru al Action Global Communications si la sediul agentiei din Bruxelles, vor coordona proiectul de comunicare ENPI pe parcursul ciclului contractului de trei ani.

"Suntem încântati de succesul înregistrat la aceasta licitatie, în special dupa cei trei ani de munca pentru Comisia Europeana, în derularea Centrului de Informare Euromed", a spus Tony Christodoulou, fondator si CEO al Action.

"Împreuna cu partenerii din cadrul consortiului si a agentiilor Action Global din cele 16 tari ENPI, vom implementa o campanie ce cuprinde proiecte si servicii de comunicare special create pentru Delegatiile UE. Suntem într-o pozitie optima pentru a actiona, fiind constienti de particularitatile locale, si pentru a transmite mesaje clare si concentrate"