Fuziunea Albalact - Raraul, respinsa de actionari

Acţionarii Albalact au decis recent, în adunarea generală extraordinară, să nu aprobe fuziunea societăţilor Albalact şi Rarăul, pentru a nu afecta eligibilitatea proiectelor de finanţare nerambursabilă Sapard, contractate de ambele societăţi şi aflate încă în perioada de valabilitate şi monitorizare.

Având în vedere faptul că Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) nu a aprobat fuziunea prin absorbţie a celor două societăţi în baza unor motive, acţionarii prezenţi au hotărât în unanimitate să nu aprobe fuziunea dintre cele două societăţi.

Potrivit unui comunicat al Albalact, compania a solicitat APDRP punctul de vedere privitor la fuziunea sa cu Rarăul. Agenţia a răspuns că nu aprobă fuziunea, întrucât aceasta ar avea ca efect cumularea de către societatea absorbantă - Albalact - a celor patru contracte de finanţare nerambursabile SAPARD primite de ambele societăţi, a căror valoare depăşeşte patru milioane de euro, ceea ce ar încălca prevederile şi condiţiile de eligibilitate impuse prin contractele de finanţare încheiate cu APDRP - şi anume numărul maxim de proiecte aprobate pentru o societate (două) şi valoarea maximă eligibilă (patru milioane de euro), ceea ce va duce la restituirea întregii finanţări acordate.

Albalact este unul dintre primii cinci producători de lapte şi produse lactate din Romania. Înfiinţată în anul 1971 şi transformată în societate comercială pe acţiuni în 1990, Albalact a fost privatizată în 1999.

Compania Albalact are peste 700 de angajaţi şi peste 6.000 de acţionari şi este listată la categoria a III-a a Bursei de Valori Bucureşti.

Din 2010, Albalact deţine 95,67% din pachetul de acţiuni al societăţii Rarăul Câmpulung Moldovenesc.

În prezent, Albalact comercializează produse proaspete pasteurizate şi UHT sub brand-urile sale Fulga, Zuzu, De Albalact şi Rarăul.


Material furnizat de Agerpres si citat de www.SMARTfinancial.ro