transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 16-04-2024 4.6664 lei 4.9737 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 21-12-2007

21 de Organizatii ale Societatii Civile in Competitia Intreprinderilor Sociale 2007

21 de Organizatii ale Societatii Civile in Competitia Intreprinderilor Sociale 2007
 Alte stiri la aceasta categorie

Douazeci si una de organizatii ale societăţii civile din Romania (OSC - Organizaţie a Societăţii Civile) au fost selectate pentru a merge mai departe în Competiţia Întreprinderilor Sociale 2007, sponsorizată de NESsT, LEADERS Romania şi ABN AMRO (Social Enterprise Competition), prima de acest fel în România.
Organizaţiile societăţii civile au fost selectate dintr-un grup de 53 de aplicanţi pentru a primi suport tehnic pentru întărirea capacităţii organizaţionale timp de un an, în vederea dezvoltării unui plan de afaceri pentru propria întreprindere socială. În aprilie 2008, organizaţiile cu cel mai viabil plan de afaceri vor primi asistenţă financiară pentru a lansa sau extinde întreprinderea socială.

În viziunea NESsT o "întreprindere socială" reprezintă o afacere deţinută şi desfăşurată de către organizaţiile societăţii civile. Întreprinderile sociale au o dublă misiune, aşa numita "double bottom line": ele generează câştiguri financiare şi în acelaşi timp promovează o cauză socială. Întreprinderile sociale reprezintă pentru OSC-uri o cale de a dobândi stabilitate financiară şi, în acelaşi timp, de a avea un impact social semnificativ.

Aplicaţiile pentru această competiţie au venit din partea unei game variate de organizaţii, începând cu cele care abia intenţionează să dezvolte un model de întreprindere socială şi continuând cu acele organizaţii care intenţionează să extindă sau să îmbunătăţească activitatea unei întreprinderi sociale deja existente. Printre tipurile de întreprindere socială prezentate în aplicaţii s-au numărat ateliere pentru produse de artizanat, ecoturism, precum şi confecţionarea de scaune cu rotile pentru persoane cu dizabilităţi.

Cele 36 OSC-uri, ale căror aplicaţii la competiţie au fost acceptate în luna iunie, au început să lucreze cu NESsT, LEADERS Romania şi ABN AMRO în vederea evaluării ideii de afaceri propuse, beneficiind de asistenţă pentru dezvoltarea capacităţii şi suport tehnic, ambele furnizate printr-o serie de ateliere pregătitoare şi prin asistenţă directă de tipul "one-on-one".

Primele două ateliere au avut loc în Bucureşti şi Braşov la jumătatea lunii iulie, în timp ce ateliere cu tematică avansată au avut loc în Bucureşti pe data de 28-29 noiembrie cu participarea a celor 21 de organizaţii selectate.

"Aceasta este o perioadă de mare anvergură pentru noi, având în vedere că este prima competiţie a întreprinderilor sociale pe care NESsT a lansat-o în Romania, iar acest lucru are loc într-un moment în care interesul pentru întreprinderile sociale creşte semnificativ", a declarat Eva Varga, Director de Dezvoltare a Întreprinderilor pentru NESsT Europa, cu sediul în Budapesta. "Suportul ABN AMRO ne ajută să demonstrăm cum întreprinderile sociale pot genera resursele financiare atât de necesare organizaţiilor non-profit, ajutând în acelaşi timp la consolidare din punct de vedere financiar, creând de asemenea locuri de muncă şi oferind oportunităţi pentru comunităţile marginalizate".

"ABN AMRO susţine Competiţia Întreprinderilor Sociale ca parte componentă a activităţilor noastre de investiţie în comunitate, una dintre direcţiile noastre globale fiind orientată către generarea de venit în comunitatea locală. Noi vedem "întreprinderea socială" ca un element cheie în procesul de dezvoltare durabilă pentru România, având in vedere problemele sociale încă existente, cât şi nevoia de consolidare a societăţii civile româneşti. Pe lângă suportul financiar direct, noi îi implicăm în această iniţiativă şi pe angajaţii noştri; acesta este una din modalităţile prin care ne aducem contribuţia pentru o schimbare socială pozitivă în România", a declarat Georgeta Bora, Director pentru Dezvoltare Durabilă ABN AMRO Romania.

Competiţia Întreprinderilor Sociale 2007 NESsT, LEADERS Romania şi ABN AMRO are ca scop dezvoltarea întreprinderilor sociale în Romania şi acest lucru a fost posibil datorită suportului generos al Fundaţiei ABN AMRO, cu sediul în Olanda. Această acţiune este susţinută în mod voluntar de echipa locală ABN AMRO în Romania. Competiţia reprezintă un element important în Strategia de Dezvoltare Durabilă a ABN AMRO pentru România.

NESsT îşi desfăşoară activitatea pentru a rezolva probleme critice de natură socială existente în ţările cu o economie în curs de dezvoltare, prin dezvoltare şi furnizarea de sprijin întreprinderilor cu caracter social, în scopul consolidării organizaţiilor societăţii civile din punct de vedere al sustenabilităţii financiare şi al maximimzării impactului social pe care acestea îl au.

LEADERS Romania este o organizaţie non-profit angajată în dezvoltarea tinerilor responsabili, capabili şi inovatori cu aptitudini de lider, care vor vor acţiona şi îşi îndrepta eforturile spre progresul societăţii româneşti. Obiectivul nostru este de a construi capacitatea societăţii româneşti prin dezvoltarea componentei de leadership în rândul generaţiei de tineri cu putere de decizie, care vor avea oportunitatea de a trăi într-o societate construită prin forţe proprii şi care sunt cei mai capabili de a folosi şansa, aptitudinile şi instrumentele necesare pentru o reformă de succes.

 

SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar