transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 18-04-2024 4.6739 lei 4.9754 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 11-10-2007

Inca nu se cunoaste banca depozitara a fondurilor europene pentru agricultura

Inca nu se cunoaste banca depozitara a fondurilor europene pentru agricultura

Banca depozitara a fondurilor europene pentru agricultura inca nu se cunoaste, intrucat contestatia depusa în luna august de Raiffeisen Bank referitoare la licitatia organizata de Ministerul Agriculturii pentru selectarea depozitarului fondurilor europene destinate agriculturii nu a fost înca solutionata de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, noteaza Rompres si www.SMARTfinancial.ro.

Ministerul Agriculturii asteapta un raspuns din partea CNSC pentru a putea semna contractul cu banca selectata în urma licitatiei, în cazul în care acesta va fi unul favorabil, sau, în caz contrar, pentru a relua licitatia de selectie a bancii. BCR a fost banca declarata câstigatoare în urma licitatiei pentru depozitarea fondurilor europene.

"Nu cred ca vor exista probleme în cazul în care vor veni în acest an fondurile europene, iar noi nu vom avea înca semnat contractul cu o banca, deoarece MADR are deschis un cont în valuta în care poate primi banii europeni", a declarat, pentru Rompres, Daniel Serbanescu, membru în Comisia de Evaluare a Ofertelor din Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

CE nu a obligat Romania sa organizeze o licitatie în acest sens, dar pentru evitarea anumitor probleme legate de transparenta procesului, conducerea MADR a decis acest lucru. La începutul lunii iunie, un numar de patru banci, respectiv Raiffeisen Bank, Banca Carpatica, BCR si Bancpost, au depus ofertele pentru licitatia privind selectia unei banci care va gestiona fondurile europene.

Ulterior, licitatia a fost suspendata întrucât, dupa deschiderea ofertelor, Ministerul Agriculturii a aflat de o contestatie depusa de BRD, care a fost respinsa de CNSC în data de 31 iulie. Dupa transmiterea rezultatului licitatiei tuturor bancilor, prin care BCR era anuntata câstigatoarea licitatiei, Raiffeisen a depus contestatie pe acelasi motiv ca în cazul primei contestatii depuse de BRD, si anume cerinta obligatorie legata de standardele de calitate, care a fost îndeplinita doar de BCR, Banca Carpatica si Bancpost.

Reprezentantii Raiffeisen au declarat recent ca au contestat pe de o parte descalificarea ofertei, dar si faptul ca oferta BCR nu a îndeplinit partea tehnica din caietul de licitatie.

MADR trebuie sa comunice CE contul în care vor fi trimisi banii care vor veni din cele doua fonduri - Fondul European de Garantare Agricola (FEGA) si Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR).

Cele doua fonduri ale Uniunii Europene, FEGA si FEADR, sunt destinate finantarii sectorului agricol si pentru dezvoltare rurala. Sumele care vor veni în acest an prin cele doua fonduri se ridica la aproape 560 de milioane euro, din care 250 de milioane euro din FEGA, iar restul pentru dezvoltare rurala. Cei 560 de milioane euro reprezinta circa 4 la suta din totalul sumelor care vor fi alocate de UE domeniului agriculturii din România, în perioada 2007-2013, de aproximativ 13 miliarde euro.

 

Articol bazat pe un material furnizat de agentia de presa Rompres.
SMART financial - www.SMARTfinancial.ro
©

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar