transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 28-03-2024 4.5892 lei 4.971 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 06-08-2012

Aplicatiile de Prim ajutor pentru iPhone si Android - disponibile gratuit prin programul Lectia de prim ajutor

Aplicatiile de Prim ajutor pentru iPhone si Android - disponibile gratuit prin programul Lectia de prim ajutor
 Alte stiri la aceasta categorie
Începând cu luna august, utilizatorii de telefoane cu sisteme de operare iOS şi Android pot descărca şi utiliza „Aplicaţia cu soluţii de prim ajutor” oferită în cadrul programului „Lecţia de prin ajutor”, dezvoltat de ING Asigurări de Viaţă şi Asociaţia MaiMultVerde în parteneriat cu SMURD. Pentru fiecare descărcare a aplicaţiei Lecţia de prim ajutor, ING Asigurări de Viaţă va dona 1 euro către Fundaţia pentru SMURD.

Aplicaţia de prim ajutor pentru smartphone-uri este prima de acest fel disponibilă în limba română şi poate fi descărcată gratuit din Google Play şi App Store. Prin intermediul ei, posesorii de smartphones cu sisteme de operare iOS şi Android au la dispoziţie un instrument util în situaţii de urgenţă, cu ajutorul căruia pot obţine rapid informaţii şi soluţii pentru cele mai des întâlnite probleme medicale.

Soluţiile pentru primul ajutor oferite sunt structurate în 13 capitole, disponibile pe pagina principală a aplicaţiei, care grupează într-o formă intuitivă cele mai des întâlnite categorii de urgenţe medicale, dar şi informaţii utile pentru acordarea primului ajutor: Procedura de semnalare la 112, Persoană căzută la pământ, Primul ajutor pentru copii, Urgenţe majore, Manevra Heimlich, Hemoragii, Fracturi, Accidente, Arsuri, Intoxicaţii, Urgenţe de sezon, Prevenţie şi Trusa de prim ajutor.

Componenta cea mai importantă a aplicaţiei este motorul de căutare. Acesta „interoghează” baza de date a aplicaţiei şi ofera situaţiile de urgenţă şi soluţiile corespunzătoare căutării. Alegând răspunsul care se potriveşte cel mai bine situaţiei date, utilizatorul va fi ghidat pas cu pas în acordarea primul ajutor până la sosirea ambulanţei.
În plus, aplicaţia beneficiază de un buton cu apelare rapidă 112.


Tehnologiile folosite în dezvoltarea aplicaţiei sunt Sencha Touch 2.0+ şi PhoneGap.

În România, tot mai multe persoane folosesc smartphones, peste 50% dintre respondenţii unui studiu realizat recent de ING declarând că deţin un smartphone.

Un alt studiu, dat publicităţii de GfK România în aprilie 2012, arată că 52% dintre utilizatorii de smartphone cumpără produse electronice care să îi ajute în diferite situaţii concrete, iar aproape 16% dintre persoanele din mediul urban care folosesc smartphones şi internet utilizează aplicaţii din categoria "sănătate-medical".

Pentru a susţine demersurile destinate salvării de vieţi, ING Asigurări de Viaţă va dona către SMURD suma de 1 euro pentru fiecare descarcăre a aplicaţiei de prim ajutor din Google Play şi App Store.

Totodată, site-ul programului Lectia de prim ajutor (www.lectiadeprimajutor.ro) a fost relansat, beneficiind de o serie de îmbunătătiri, atât din punct de vedere grafic, cât şi al interactivităţii şi al opţiunilor oferite utilizatorilor. Cei care doresc să adreseze întrebări medicilor SMURD privind anumite situaţii medicale o pot face prin intermediul unui formular dedicat. De asmenea, vizitatorii site-ului pot contribui cu informaţii noi la situaţiile deja existene sau pot propune situaţii noi.

Vizitatorii care doresc să fie la curent cu ultimele informaţii postate pe site o pot face abonându-se la newsletter-ul Lecţia de prim ajutor sau îşi pot testa cunoştinţele printr-un quiz amuzant, disponibil la www.lectiadeprimajutor.ro/quiz.

De la lansarea programului, în noiembrie 2011 până la finalul lunii iulie, site-ul www.lectiadeprimajutor.ro a înregistrat peste 27.500 de vizite, care au generat peste 113.000 vizionări ale paginilor cu soluţii de prim ajutor. În acest interval, site-ul a avut peste 17.000 vizitatori unici, cu un timp mediu petrecut pe site de 5 minute.

ING Asigurări de Viaţă este prima companie internaţională de asigurări de viaţă care a intrat pe piaţa din România, în ianuarie 1997. Începând cu anul 1999 este lider al pieţei de asigurări de viaţă. Iniţiată în 2010, atunci când a fost creată o divizie dedicată în cadrul departamentului de marketing, strategia de responsabilitate socială a ING Asigurări de Viaţă urmăreşte ca direcţii prioritare educaţia financiară, protecţia mediului şi accesul la educaţie pentru copiii talentaţi sau defavorizaţi, la care s-a adăugat în 2011 pilonul programelor care oferă “Şanse la viaţă”.
Pe parcursul anului 2011 ING Asigurări de Viaţă a dezvoltat nouă proiecte de amploare si o serie de proiecte adiacente în domeniul responsabilitătii sociale, printr-o investitie totală de 1,24 milioane RON, aferentă programelor derulate.

Asociaţia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, care are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii patru ani de funcţionare, 2008 - 2011, MaiMultVerde a lucrat cu peste 19.000 de voluntari, a plantat peste 600.000 de puieţi, a strâns peste 300 de tone de deşeuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucureşti, Cicloteque, a derulat mai multe campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde în primii doi ani a depăşit 3.300.000 de euro. Fondurile au fost obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România.

În septembrie 1990, sub egida Clinicii de Anestezie Terapie Intensivă, a început experimentarea unui sistem de urgenţă ce funcţionează şi în alte ţări europene. Acesta avea la bază transferul unui echipaj medical spitalicesc, împreună cu dotarea necesară, la locul unde se găsea pacientul aflat în stare critică, în vederea acordării unei asistenţe medicale de urgenţă calificată. Echipajul era condus de un medic pregătit în domeniul anesteziei şi terapiei intensive şi în domeniul medicinei de urgenţă. În această fază de început, noul serviciu, numit SMUR sau Serviciul Mobil de Urgenţă şi Reanimare, avea în dotare o singură maşină echipată pentru intervenţie rapidă, fără posibilitatea de a transporta pacientul, acesta urmând să fie transferat la cea mai apropiată unitate medicală cu o autosanitară a Serviciului de Ambulanţă.

După 21 de ani de existenţă, SMURD este un serviciu public ce se pune permanent în slujba vieţii cetăţeanului român. Serviciul activează în aproape toate judeţele ţării, având în dotare logistică de ultimă generaţie şi fiind deservit de paramedici, asistenţi şi medici pregătiţi pentru a interveni în orice situaţie în vederea salvării vieţilor celor aflaţi în situaţii critice sau dificile din punct de vedere medical.  
.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar