transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Emysoft.ro - creare site

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Transport caini Anglia

Tigara Electronica Smokemania

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

magazin tigari electronice sibiu

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 05-06-2011

Renault face primul pas pentru zero emisii in Romania - parteneriat cu Schneider Electric, Siemens si Electrica

Renault face primul pas pentru zero emisii in Romania - parteneriat cu Schneider Electric, Siemens si Electrica Renault România demarează “Programul de Conectare a Vehiculelor Electrice – Parteneriat pentru o mobilitate cu zero emisii”, prin care vizează crearea unui grup de parteneri pentru dezvoltarea infrastructurii necesare vehiculului electric în România. Primele trei acorduri din cadrul acestui program au fost semnate cu Electrica, Schneider Electric si Siemens, cu ocazia Zilei Internationale a Mediului. În perioada următoare va urma semnarea altor parteneriate similare cu companii implicate în domeniul energetic.

Prima etapă prevăzută în cele trei acorduri (semnate între Renault si Siemens, respectiv între Renault si Schneider Electric si între Renault si Electrica) constă în înfiintarea unei echipe comune de lucru. Compus din experti din partea Renault si reprezentanti ai celor trei companii, grupul de lucru mixt va dezvolta în următoarele trei luni un plan complet si viabil pentru implementarea si întretinerea retelei de încărcare pentru vehiculele electrice.

Marcând importanta deosebită a acestei etape, membrii Comitetelor Directoare ale celor patru companii au fost prezenti la evenimentul de semnare a acordurilor de parteneriat. Din partea Renault: Jérôme Olive, Director General Grup Renault România, Fabrice Cambolive, Director General Renault Commercial Roumanie, Sorin Buse, Director General Renault Technologie Roumanie (RTR), Gabriel Sicoe, Director Afaceri Publice Grup Renault România. Din partea Schneider Electric România: Saulo Spaolanse, Presedinte Schneider Electric România si Petre Butu, Director al Diviziei Power. Din partea Siemens România: Cristian Secosan, Chief Executive Officer Siemens SRL si Petru Ruset, Director al diviziei Energy Transmission, Distribution, Fossile and Renewable Power.
Din partea Electrica: Eugen Brădean, Director Afaceri Corporatiste.

Jérôme Olive, Director General Grup Renault România, oferă detalii despre implicarea activă a Renault în pregătirea cadrului pentru comercializarea vehiculului electric: “Renault este primul constructor mondial care propune o gamă completa de vehicule 100% electrice accesibile, fiabile, cu performante exceptionale. Considerăm că Renault este cel mai în măsură să-si asume pozitia de lider în domeniul vehiculului electric si în România, tinând cont de prezenta istorică a Grupului Renault în prim-planul industriei auto, cota de piată de aproximativ 40%, precum si sfera largă de activităti acoperită: design, inginerie, productie, comert, post-vanzare si finantare.”

Fabrice Cambolive, director general Renault Commercial Roumanie, explică importanta acestor parteneriate în strategia locală în domeniul vehiculelor electrice: “Ne-am luat un angajament ferm în domeniul mobilitătii electrice în România, asumându-ne în acelasi timp responsabilitatea de a sustine dezvoltarea unei infrastructuri adecvate pentru vehiculul electric. În acest sens, crearea unei retele de parteneri puternici, precum Schneider Electric, Siemens si Electrica, cu aceeasi viziune sustenabilă, constituie un element cheie în strategia noastră de business în România.”

Saulo Spaolanse, Country President Schneider Electric România, prezent la eveniment, a evidentiat expertiza Schneider în domeniul vehiculelor electrice: ”Acest parteneriat se înscrie perfect în strategia noastră de dezvoltare. Transportul urban este în continuă schimbare, drept urmare masinile electrice devin o alegere de top pentru cei care conduc foarte mult în oras. Schneider Electric sustine această tendintă de mobilitate electrică prin infrastructura de reîncărcare, un element cheie pentru buna functionare a masinilor electrice. Solutiile noastre asigură încărcarea completă a unui vehicul electric în orice situatie. Statiile de reîncărcare pot fi instalate în clădiri de birouri, în spatii comerciale, în parcările publice sau rezindentiale, fiind usor de utilizat, sigure, disponibile si eficiente energetic“.

Cu aceasta ocazie, Cristian Secosan, Chief Executive Officer Siemens a pus accentul pe viziunea Siemens în domeniul mobilitătii electrice în România: „Infrastructura de încărcare a zilei de mâine trebuie să înceapă astăzi. Automobilele electrice sunt o idee veche ce renaste si vor determina noi si interesante aliante. Cu ocazia Zilei Internationale a Mediului, pornim pe drumul mobilitătii electrice la initiativa Renault, urmărind să devenim pionierii acestui domeniu în România. Siemens combină expertiza sa din domeniile Energie, Mobilitate si IT pentru a contribui activ la dezvoltarea autoturismelor electrice. Masinile electrice vor functiona doar dacă infrastructura necesară, adică un sistem de statii electrice de încărcare, va fi disponibilă la scară
largă. Pentru aceasta este nevoie de o abordare integrată care să permită interactiunea eficientă a masinilor electrice cu centrele de operatiuni si cu retelele electrice inteligente".

Ioan Folescu, Director General al Electrica precizează: “Societatea pe care o conduc intentionează să dezvolte, să instaleze si să întretină o retea publică de încarcare a bateriilor electrice în România, care sa fie compatibilă cu tehnologia Renault si de asemenea să dezvolte solutii de încărcare pentru clientii Renault împreună cu partenerii nostri: Renault, Siemens si Schneider Electric, acest element strategic fiind în linie cu strategia Uniunii Europene 20-20-20 în ceea ce priveste reducerea CO2 din atmosferă”.

Împreună cu Nissan, Renault are ca obiectiv să devină liderul în mobilitatea zero-emisii*2, si anume, primul constructor de masini care să vândă o gamă completă de vehicule electrice la un pret accesibil pentru un număr cât mai mare de persoane. Anul acesta va fi un capitol decisiv din istoria Renault prin lansarea a trei modele electrice, Fluence Z.E., Kangoo Z.E. si Twizy, urmate de Zoe în 2012. Până în prezent, la nivel mondial, Alianta Renault - Nissan a încheiat mai mult de 90 de parteneriate cu orase, organizatii, alti parteneri cheie pentru a pregăti pietele si infrastructura necesară pentru o adoptare de succes a masinilor electrice în lume. Obiectivul Aliantei Renault Nissan este de 1.5 milioane de masini electrice vândute la nivel global până în 2016. Începând cu anul 2015, Alianta va avea o capacitate de productie de 500.000 de vehicule pe an.

În Romania, la finalul lunii aprilie 2011, Renault a organizat primul Roadshow 100% electric. Timp de cinci zile, reprezentantii mass-media, liderii de opinie, personalităti din domeniul motor-sport si partenerii Renault au avut ocazia să testeze modelele Fluence Z.E. si Kangoo Z.E. printr-o serie de încercări dinamice organizate în zona centrală a Bucurestiului, în conditii de trafic normal. Printre participanti s-au numărat Laszlo Borbely (Ministrul Mediului si Pădurilor), Henri Paul (Excelenta Sa, Ambasadorul Frantei în România), precum si vedete locale din domeniul artistic si sportiv. Pe parcursul celor cinci zile de Roadshow, au fost efectuate peste 240 de încercări dinamice.

Companie specializată la nivel global în managementul energiei, cu operatiuni în peste 100 de tări, Schneider Electric oferă solutii integrate pentru diverse segmente de piată, detinând pozitii de lider în domeniul energiei si al infrastructurii, al proceselor industriale, automatizărilor în constructii si al centrelor de date sau retelelor. Schneider Electric are, de asemenea, o prezentă extinsă si în domeniul aplicatiilor pentru segmentul rezidential. Cei peste 110 000 de angajati ai companiei lucrează pentru a face energia sigură, de încredere si eficientă, realizând venituri din vânzari în valoare de peste 19.6 miliarde de euro în 2010, prin activitatea lor constantă de a ajuta indivizii si organizatiile « să profite la maxim de resursele energetice".

Siemens este cea mai mare companie din România care detine solutii inovatoare complete în următoarele trei sectoare: Industrie, Sănătate si Energie. Cu o activitate de peste 100 de ani în România, Siemens are sediul central în Bucuresti, si o prezentă regională în Brasov, Cluj, Constanta, Iasi, Sibiu, Târgu Mures, Timisoara si are este 2.100 de angajati.

La nivel global, compania este deja furnizorul preferat în actionari electrice. Autoturismele electrice vor beneficia în special de pe urma anilor de experienta Siemens în domeniul productiei si dezvoltării de motoare electrice si convertizoare. În prezent, peste 1.5 milioane de motoare electrice sunt construite în fabricile Siemens AG anual. În plus fată de dezvoltarea de componente pentru autoturisme, alti factori decisivi pentru succesul pietei electromobilitatii vor include retelele de distributie de energie inteligente si solutiile pentru punctele de încărcare. Portofoliul Siemens include si solutii sustenabile si integrate în domeniul mobilitătii, care fac posibile existenta unei infrastructuri de reîncărcare electrica si solutiile de software compatibile.

Grupul Electrica are o cifră de afaceri consolidată de peste 1.5 miliarde de EURO operând prin 3 filiale de distributie de energie electrică, 3 filiale de furnizare de energie electrică si o filială de servicii, care asigură mentenanta solicitată de retele electrice care se afla în gestiunea Electrica. Grupul Electrica deserveste aproximativ 3.5 milioane de clienti în ceea ce priveste furnizarea de energie electrică, acoperind 18 judete din România, celelalte, inclusiv Bucuresti si Ilfov fiind gestionate de Enel, EoN si Cez. Strategia Electrica porneste de la strategia Uniunii Europene privind elemente ca smart grids, precum si dezvoltarea de parteneriate pentru dezvoltarea si implementarea vehiculelor electrice, ca o componentă „verde” a strategiei europene si mondiale..


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Ranjit
notgodsemigod / Most people do not unedtsrand that these first electric vehicules are only opening the market. The full sized VEs will have a range of about 150km and at best they will be´╗┐ bought by people as 2nd car. But the first client will be state and private companies for their fleets (most of whom are used at urban/suburban transportation) especially interested by the low maintenance costs and high car value (given that the battery is rented as the Renault scheme correctly proposes).
Zarya
Me and this article, siittng in a tree, L-E-A-R-N-I-N-G!
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar