transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

magazin tigari electronice sibiu

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 29-11-2011

Toti romanii care s-au adresat instantei isi vor primi banii inapoi pe taxa de poluare in 2012

Toti romanii care s-au adresat instantei isi vor primi banii inapoi pe taxa de poluare in 2012 Controversa a luat sfarsit: dupa mii de procese si lungi dezbateri pe tema ilegalitatii taxei de poluare, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca statul Roman va trebui sa returneze banii pe taxa de poluare pentru masinile second-hand inmatriculate in Romania, tuturor celor care depun cereri de restituire in instanta.

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr. 24 din 14 noiembrie 2011, pronuntata in dosarul nr. 9/2011 , admite recursurile in interesul legii, formulate de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Colegiul de conducere al Curtii de Apel Iasi si Colegiul de conducere al Curtii de Apel Cluj.

Astfel se stabileste ca procesele pentru evitarea taxei de poluare impotriva Directiei de Permise de Conducere si Inmatriculari, sunt admisibile. De asemenea, s-a hotarat ca plangerile prealabile la ANAF, ale celor care au achitat taxa auto si doresc sa o conteste, pot fi facute in termen de 5 ani de la data achitarii taxei.

“Era de asteptat ca Inalta Curte de Casatie si Justitie sa ia o astfel de decizie pentru ca taxa de poluare este ilegala! Aceasta incalca legislatia Uniunii Europene care interzice statelor membre sa ia masuri de taxare in exces unor produse provenind din alte state, favorizand astfel produsele autohtone” afirma av. Coltuc Marius, fondator al Casei de avocatura Coltuc.

Casa de avocatura Coltuc, initiatoarea petitiei STOP TAXEI DE POLUARE!, are peste 1000 de dosare de recuperare a taxei auto si a sustinut inca de la promulgarea legii faptul ca aceasta poate fi abuziva in unele cazuri.
Avocat Coltuc Marius afirma “Ii incurajez pe platitorii de taxa sa dea statul in judecata! Sansele de reusita sunt mai mari ca niciodata, avand in vedere decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie dar si precedentul creat, foarte multe taxe fiind recuperate chiar de catre avocatii casei de avocatura Coltuc.”

Fondata in anul 2005, dupa o indelungata experienta in domeniu, Casa de Avocatura Coltuc a reusit sa se integreze pe deplin in piata juridica din Romania, oferind clientilor sai servicii profesionale prompte si eficiente. Departamente: recuperari creante, litigii, consultanta, registrul comertului, marketing si relatii cu clientii..


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Eugenia
Buna ziua,Da, se poate recupera in irtengime taxa auto platita de dv. in 2008, chiar daca ati vandut-o. In prima etapa faceti o cerere de restituire a taxei la AFP Vaslui(unde ati achitat) la care anexati dovada achitarii taxei, copie dupa decizia de calcul si copie dupa actul de identitate. Veti primi un raspuns negativ in max.45 de zile de la depunere/trimitere prin posta cu confirmare de primire. Cu raspunsul negativ va adresati si cu o cerere de chemare in judecata la Tribunalul Vaslui, anexand de asemenea si copii dupa chitanta, decizie calcul, documentele de provenienta comunitara, traduceri, contract de vanzare cumparare(daca nu ati adus-o personal din UE) si dovada ca ati vandut masina(contract de vanzare), CI. Taxa de timbru aferenta este de 39,00 lei si timbru judiciar de 0,3 lei. Dosarul va ajunge in recurs dupa aceea la Curtea de Apel Iasi si abia dupa aceasta veti putea sa primiti banii de la AFP Vaslui:taxa in irtengime, dobanda din momentul in care vi s-a raspuns la cererea de restituire, precum si cheltuielile de judecata(taxa timbru si onorariu avocat, daca e cazul).Daca doriti o consultatie juridica in acest sens sau doriti sa incepeti procedura cu un avocat specializat ma puteti contacta la 0730.260456 sau 0746.760716 pentru a stabili o intrevedere.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar