transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 23-09-2007

Fortis intentioneaza sa stranga 13,2 miliarde euro pentru a finanta preluarea ABN Amro

Fortis intentioneaza sa stranga 13,2 miliarde euro pentru a finanta preluarea ABN Amro
 Alte stiri la aceasta categorie

Grupul bancar belgian Fortis NV, una din cele trei banci care s-au unit in incercarea de a prelua ABN Amro Holding NV, a anuntat ca vrea sa demareze o majorare de capital destinata actualilor actionari prin care sa strânga 13,2 miliarde euro pentru a finanta cea mai mare achizitie derulata vreodata in sectorul bancar, informeaza Reuters, citata de Rompres si ziarul financiar electronic www.SMARTfinancial.ro.

Fortis a precizat ca cele 896.181.684 noi titluri vor fi vândute la un pret de 15 euro per actiune (cu 43,7 de procente mai putin comparativ cu valoarea de 26,62 euro inregistrata joi seara de actiunile Fortis), un pret suficient de mic pentru a garanta apetitul investitorilor. incepând cu data de 25 septembrie actualii actionari Fortis vor putea ca cumpere doua noi actiuni pentru fiecare trei pe care le detin.

Majorarea de capital este doar o parte a procesului prin care Fortis trebuie sa strânga cele 24,7 miliarde euro care ii revin din oferta de 70,1 miliarde euro, marea majoritate in bani gheata, depusa de consortiul format din Royal Bank of Scotland PLC, Fortis si Banco Santander SA pentru ABN Amro. Grupul bancar britanic Barclays PLC a lansat o oferta rivala, in principal sub forma de schimb de actiuni, in valoare de 60,8 miliarde euro.

Fortis a anuntat ca a propus Comisiei Europene vânzarea anumitor unitati ale ABN Amro, inclusiv Hollandsche Bank Unie NV, pentru ca autoritatile de reglementare a concurentei sa-si dea acordul pentru preluarea celui mai mare grup bancar olandez. Aceste unitati sunt responsabile pentru aproximativ 10 procente din activitatile olandeze ale ABN Amro. in plus, Fortis a anuntat ca se asteapta sa realizeze un profit net de cel putin 2,6 miliarde euro din activitati bancare in primele noua luni ale acestui an si cel putin un miliard de euro din activitatile de asigurari.

Profitul net pe intregul an 2007 ar urma sa se situeze la cel putin 4,2 miliarde euro.

Potrivit analistilor, consortiul condus de RBS doreste sa preia ABN pentru a imparti ulterior compania. Astfel, Fortis va prelua activitatile din Olanda, precum si diviziile de clienti privati si administrare a activelor. Santander va prelua diviziile comerciale si de larg consum din America Latina, banca Antonveneta si Interbank Consumer Finance. RBS va prelua restul activitatilor din Asia, Europa (fara divizia italiana Antonveneta) si divizia de servicii bancare pentru institutii financiare din America Latina, fara Brazilia precum si divizia Global Clients.

 

Articol bazat pe un material furnizat de agentia de presa Rompres.
SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar