transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 28-03-2024 4.5892 lei 4.971 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 19-04-2011

Apetitul pentru riscuri globale se clatina - editorial Tradeville

Apetitul pentru riscuri globale se clatina - editorial Tradeville In cursul zilei de ieri, inaintea anuntului facut de agentia Standard & Poor’s privind retrogradarea perspectivei ratingului suveran al Statelor Unite, am decis sa renunt cel putin temporar la ipotezele formulate in februarie – martie privind aprecieri ale monedei unice europene, francului elvetian si lirei sterline in fata altor valute majore precum si ale monedei unice europene in fata lirei sterline.

In perioada mentinerii acestor ipoteze, moneda unica europeana si francul elvetian au castigat in medie 2,6% si respectiv 1,53% in fata dolarului american, yenului japonez, dolarului australian si dolarului neo-zeelandez. Dar lira sterlina a pierdut in medie 1,17% in fata acelorasi valute.

In ceea ce priveste cursul monedei unice europe in fata lirei sterline, acesta notat o apreciere de 2,63%.

Asa cum notam ieri, nu-mi place ceea ce vad in pietele de bonduri periferice ale zonei euro. Ecartul dintre dobanzile bondurilor guvernamentale spaniole si cele germane a reinceput sa creasca (tocmai reducerea graduala a acestui ecart din debutul anului mi-a oferit un bun motiv pentru a paria in favoarea monedei unice europene). Dobanda bondurilor guvernamentale spaniole cu scadenta la 10 ani afiseaza acum un nou maxim multi-anual, si dobanzile aferente scadentelor mai scurte accelereaza chiar mai rapid. Desfasurata ieri, licitatia de note de trezorerie spaniole cu scadente la 12 luni si 18 luni a avut rezultate sub asteptari atat la nivelul dobanzilor acceptate cat si la cel al raportului „bid/cover”.

Cu declaratiile facute saptamana trecuta de doi ministri ai cabinetului Merkel, Germania pare sa fi redeschis „cutia Pandorei”.
Acum, informatii neconfirmate privind iminenta unei restructurari a datoriei publice a Greciei vin din toate partile. Iar rezultatul alegerilor generale desfasurate duminica in Finlanda se adauga listei de riscuri.

Un alt motiv pentru care am pariat pe aprecierea monedei unice europene a fost ca Banca Centrala Europeana a semnalizat inca din debutul anului splitarea politicii sale monetare pe doua paliere: unul conventional (ajustarea dobanzii cheie) care este centrat acum pe ancorarea ferma a asteptarilor inflationiste, si unul neconventional (liniile de lichiditate, cumpararile de bonduri guvernamentale) utilizat pentru administrarea tensiunilor din pietele periferice de bonduri si a problemelor de lichiditate la nivelul sistemului bancar pan-european.

In privinta palierului conventional, mesajul Bancii Centrale Europene ramane agresiv „hawkish”. Ramane de vazut daca institutia va utiliza din nou palierul neconventional pentru a incerca sa calmeze disfunctionalitatile pietelor periferice de bonduri. Potrivit celor mai recente date, pe parcursul ultimelor trei saptamani Banca Centrala Europeana nu a intervenit in pietele de bonduri.

Imediat dupa anuntul facut ieri de agentia Standard & Poor’s, am decis sa abandonez si restul ipotezelor macro-globale formulate pe parcursul saptamanilor recente, favorabile pietelor emergente (actiuni, bonduri, valute) si marfurilor in defavoarea dolarului american si yenului japonez – cu exceptia scenariului unui soc al exploziei cotatiilor petrolului pe care insa il urmaresc in piata optiunilor.

Consensul exprimat de observatori dupa anuntul de ieri a fost ca decizia Standard & Poor’s loveste exclusiv activele denominate in dolar american. In intregime posibil, si intr-un plan mai larg teoretic dolarul american ar trebui sa-si continue deprecierea, in timp ce aurul, argintul, marfurile in general si celelalte valute ar trebui sa se aprecieze.
Dar ma tem ca pentru un timp anuntul de ieri va taia apetitul pentru riscuri globale, nu doar pentru active americane, iar ipotezele pro-piete emergente si marfuri abordate recent ar fi devenit astfel vulnerabile unei noi runde de lichidari fortate ale pozitiilor investitorilor intr-o situatie similara celei observabile in toamna anului 2008 cand de asemenea activele americane erau cele direct vizate de colapsul segmentului „subprime” al pietei imobiliare din Statele Unite.

In perioada mentinerii ipotezelor corespondente, bursele de actiuni si bondurile guvernamentale apartinand economiilor emergente au castigat in medie 0,94% si respectiv 2,11%. Valutele emergente au castigat in medie 1,87% in fata dolarului american, dar au pierdut 3,89% in fata yenului japonez.
Marfurile urmarite au castigat in medie 1,4% (rezultat consolidat pentru marfuri in general, marfuri agricole, metale industriale si metale pretioase), dar rezultatul reflecta evolutii extrem de contradictorii in interiorul clasei: bumbacul a pierdut 6,99%, dar aurul si argintul au castigat 4,13% si respectiv 14,69%.

Ma voi reintoarce asupra ipotezelor abandonate ieri, daca mediul redevine favorabil.


Mihai Nichisoiu
Analist piete internationale
Tradeville S.A.


SSIF Tradeville SA nu face consultanta de investitii si nici recomandari de investitii. Rapoartele prezentate de societate reprezinta simple materiale informative care prezinta in mod obiectiv date despre piete financiare, emitenti si sectoare de activitate. Societatea noastra nu isi asuma responsabilitatea pentru tranzactiile efectuate pe baza acestor Rapoarte.

SSIF Tradeville SA nu are interese proprii, de nicio natura, inclusiv financiara si nici nu se afla (societatea, persoanele relevante din cadrul societatii sau orice persoane implicate cu acestea) in situatii de conflict de interese cu emitentii la care se refera Rapoartele. SSIF Tradeville SA a elaborat si implementat in cadrul societatii o Procedura interna pentru evitarea si gestionarea conflictelor de interese; in situatia in care conflictele de interese nu pot fi evitate, acestea vor fi aduse la cunostinta publicului cel tarziu la data furnizarii Rapoartelor. Datele utilizate pentru redactarea Rapoartelor au fost obtinute din surse considerate a fi de incredere, insa nu avem nicio garantie privind corectitudinea acestora.

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.

S.S.I.F. Tradeville S.A., B-ul. Unirii 19, bl. 4B, Bucuresti, Romania tel: (021) 336 93 25, fax: (021) 336 92 33; Autorizata prin Decizia CNVM nr. 398/15.02.2005.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Arnie
Thanks alot - your answer solved all my prbolems after several days struggling
Lakiesha
There’s a secert about your post. ICTYBTIHTKY
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar