transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 28-03-2024 4.5892 lei 4.971 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 14-03-2013

Cresterile din ultimii ani nu sunt suficiente: BET si BET-FI mai au de recuperat 89,9%, respectiv 234,4% pentru a ajunge la vechile varfuri

Cresterile din ultimii ani nu sunt suficiente: BET si BET-FI mai au de recuperat 89,9%, respectiv 234,4% pentru a ajunge la vechile varfuri

Pietele de actiuni americane au dat tonul optimismului global anul acesta, Dow Jones, cel mai faimos indice, atingând în martie noi recorduri istorice. Desi nu este cel mai reprezentativ indice, fiind concurat de S&P500 - care urmăreste evolutia a 500 de companii listate în SUA, contributia lor fiind direct proportională cu capitalizarea (valoarea de piată), în timp ce Dow Jones contine numai 30, iar formula sa de calcul e diferită - Dow Jones beneficiază de suficientă popularitate în rândul micilor investitori încât maximul istoric să genereze sentimentul că distrugerile crizei financiare au fost lăsate în urmă. De la minimele din martie 2009 până pe 8 martie 2013, indicele Dow Jones a avansat cu 121,3%, iar S&P500 cu 129,3%.

Si piata locală de actiuni sugerează că perioada „neagră” pentru bursă a trecut - indicele BET al BVB a câstigat 201%, iar BET-FI a avansat cu 261,8% de la minimele atinse în perioada crizei. Revenirea pietei românesti este spectaculoasă, un investitor care ar fi plasat 10.000 de RON în minimul din 2009 putându-se bucura de un portofoliu de 30.100 RON la data de 8 martie (calcule fără costuri de tranzactionare). Redresarea, desi puternică, nu a fost, însă, pe măsura distrugerilor masive din perioada crizei - prăbusirea a fost atât de severă între 2007 si 2009 în România încât, pentru a ajunge la vechile vârfuri, ar trebui să aibă loc o crestere de 473% pentru BET si 1110% pentru BET-FI de la nivelurile minime din 2009 (apreciere de 5,7 respectiv 12,1 ori de la minime).

Fată de nivelul de acum, ar mai fi de recuperat 89,9% pentru BET si 234,4% pentru BET-FI, ceea ce este destul de dificil de întrevăzut pentru orizontul următorilor 1-2 ani.



La Bucuresti, economia reală este reflectată selectiv la bursă. Sectorul financiar, puternic afectat si, în continuare, în restructurare, ocupă o pondere foarte importantă. Sectorul IT, dacă ar fi fost reprezentat de companii listate, ar fi însemnat un câstig nu doar pentru vizibilitatea si volumele de tranzactionare ale bursei, ci si pentru capacitatea de a rezista la scăderi si de a recupera ulterior terenul pierdut. Companiile din domeniul IT au rezistat bine perioadei dificile pentru restul economiei, unele înregistrând chiar cresteri ale personalului si afacerilor, si sunt bine pozitionate pentru o eventuală redresare a economiei globale.

De asemenea, prezenta mai multor companii din domeniul energiei si utilitătilor ar fi fost benefică, oferind un ”refugiu” relativ fată de turbulentele înregistrate în piată. Însă revenirea incompletă tine si de natura capitalurilor prezente si de profilul investitorilor locali. Capitalurile străine, orientate speculativ în anii dinaintea crizei, au iesit rapid, fără a reveni într-o notă comparabilă după 2009. Capitalul local a preferat adăpostirea în bănci sau fonduri mutuale cu riscuri reduse. Investitorii prezenti în piată au suferit pierderi mari între 2007 si 2009, devenind deosebit de prudenti, iar intrări ale unei noi generatii de investitori nu au fost vizibile. Reticenta investitorilor locali ar putea fi tratată cu o mai bună educatie financiară si întelegerea avantajelor unui efort real de diversificare.

Pietele de capital americane ar putea avea un parcurs mult mai volatil si supus unor corectii anul acesta decât lasă să se întrevadă primele 10 săptămâni. Indicele volatilitătii (VIX) sugerează o stare de bine întâlnită ultima oară în 2006 – 2007. Îmbunătătirea din piata muncii si teama de inflatie ar putea forta Fed să micsoreze sau să oprească injectiile de lichiditate, ceea ce ar induce retrageri din pietele de capital.

Bursa de la Bucuresti ar fi, la rândul său, influentată de sentimentul global. România ar avea sansa unor intrări de capital străin masive dacă ar depăsi statutul de piată de frontieră. Aducerea pe piată a unor companii relevante, mai ales, dar nu numai, din sectorul public, ar creste lichiditatea si capitalizarea si ar ajuta la avansarea pietei locale într-o nouă categorie. S-ar deschide astfel calea reducerii discount-ului cu care se tranzactionează acum titlurile locale. Alternativa nu este apetisantă: atingerea unor vârfuri istorice pentru indicii locali ar putea dura 5 sau 10 ani.

Claudiu Cazacu, Analist-sef


XTB România

X-Trade Brokers Dom Maklerski este lider pe piata de brokeraj în Europa Centrală si de Est.  Înfiintată în 2002, în Polonia, compania are peste 20 de sucursale în Europa, Asia si America de Sud.  În România, X-Trade Brokers Dom Maklerski SA Sucursala Bucuresti (XTB România) este activă pe piată din 2009. Compania oferă acces la pietele valutare (forex), de mărfuri si de capital (actiuni si indici bursieri în pietele majore si cele emergente). XTB România oferă tehnologie de vârf clientilor săi prin intermediul platformelor de tranzactionare în versiune desktop si mobilă. Compania se implică activ în programe de educare pe teme de analiză tehnică si fundamentală, psihologia investitorului si managementul riscului. 

Prin tehnologie, educatie, suport individual si servicii de vârf pentru clienti, XTB România creează conditiile pentru succes. XTB România face eforturi constante pentru a îmbunătăti calitatea serviciilor pe care le oferă clientilor săi. Astfel, analistii XTB România sustin periodic prezentări pe teme relevante pentru pietele financiare si sunt disponibili zilnic pentru întâlniri cu clientii. În România, XTB România  este reglementată si supervizată de Comisia Natională a Valorilor Mobiliare (CNVM).

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Venkateshmg
Harris, also said in an interview, “The U.S. eonocmy is in a very dangerous situation. If the international oil price hikes to 150 U.S. dollars a barrel level, or a huge U.S. fiscal policy mistakes, the eonocmy is likely to return to recession. But generally speaking, I think these assumptions are not likely to occur. “
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar