transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 20-04-2024 4.6687 lei 4.9764 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 17-08-2011

Franta si Germania rateaza o noua sansa - editorial Tradeville

Franta si Germania rateaza o noua sansa - editorial Tradeville Ideea de a organiza o runda de discutii intre Franta si Germania chiar daca trepidatiile pietelor europene par sa fi luat o pauza este generoasa. Dar optimizarea guvernantei in interiorul zonei euro, institutionalizarea frecventei cu care se vor intalni liderii statelor membre si coordonarea taxarii la nivelul Germaniei si Frantei nu au nicio legatura cu criza blocului.

Am indicat imediat dupa summit-ul din 21 iulie ce anume urma sa genereze o metastaza a crizei: desi mandatul "EFSF" fusese extins pentru a administra cumparari de bonduri guvernamentale, acordarea de credite preventive si chiar operatiuni de recapitalizare a bancilor, autoritatile europene nu au reusit sa ajunga la un acord in privinta extinderii capitalizarii fondului. Iar la sfarsitul lunii iulie criza nu mai era despre Grecia si alte state periferice ale blocului, ci despre dislocari periculoase ale pietelor de bonduri ale statelor semi-periferice precum Italia si Spania si chiar ale centrului, asa cum am vazut deja via o majorare notabila a ecartului dintre costurile de finantare ale Frantei si Germaniei.

Zona euro lucreaza ad-hoc cu o trezorerie unica. Institutia are sediul la Frankfurt si se numeste Banca Centrala Europeana. Explozia dobanzilor italiene si spaniole a fost calmata saptamana trecuta via cumparari de bonduri guvernamentale in valoare de 22 miliarde euro executate de catre BCE. Dar comunicatul emis de banca centrala pe 7 august a generat mai multe intrebari decat raspunsuri: 1) nu exista nicio mentiune despre modul in care au votat membrii Consiliului de Guvernare, 2) decizia de a reactiva programul de cumparari de bonduri guvernamentale este mentionata abia in punctul final al comunicatului, 3) comunicatul este prezentat din partea presedintelui Trichet si nu din partea Consiliului de Guvernare. Putem banui ca mai multi membri ai Consiliului de Guvernare s-au opus deciziei.
Mai putem banui de asemenea ca diviziunile din interiorul Consiliului de Guvernare se vor accentua.

Probabil BCE doreste sa castige timp, dar cat anume ramane o intrebare deschisa. Apelul facut recent de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, in favoarea recapitalizarii "EFSF" continua sa se loveasca de refuzul ferm al Berlinului care vede intr-o asemenea actiune un precursor al unei uniuni fiscale formale.

Intre timp, criza suverana se transforma intr-una bancara – inca un semn al metastazei de care vorbeam. Temerile privind o posibila nationalizare chiar si partiala a bancilor franceze, de pilda, sunt la fel de puternice precum cele care se refera la o eventuala retrogradare a ratingului suveran al Frantei. Iar in acest caz BCE poate asigura lichiditatea, dar nu poate recapitaliza bancile.

"EFSF" poate face acest lucru, teoretic, dar detaliile nu au fost inca agreate de ministrii de finante ai blocului. Dupa ce detaliile vor fi convenite la acest nivel, parlamentele statelor membre trebuie sa ofere un vot favorabil. Si chiar daca aceste doua formalitati ar fi grabite, ne intoarcem la aceeasi problema: e posibil ca "EFSF" sa nu aiba capital suficient pentru tot ceea ce si-a propus sa faca.

O serie de analisti au punctat faptul ca intalnirea de ieri dintre liderii Frantei si Germaniei marcheaza un nou precursor al conturarii unei uniuni fiscale a zonei euro. Ideea are o oarecare substanta, dar viteza cu care autoritatile europene genereaza astfel de precursori este depasita cu mult de viteza cu care ia amploare criza. Si apoi, putem interpreta si altfel: o runda de discutii la care sunt prezente doar doua state membre dar lipsesc celelalte cincisprezece ar putea marca la fel de bine precursorul unei modificari a formei de organizare sub care cunoastem astazi zona euro.

Saptamana trecuta castigarea unei pauze in criza zonei euro a costat 22 miliarde euro. Dar este doar o pauza.


Mihai Nichisoiu
Analist piete internationale
Tradeville S.A.


SSIF Tradeville SA nu face consultanta de investitii si nici recomandari de investitii. Rapoartele prezentate de societate reprezinta simple materiale informative care prezinta in mod obiectiv date despre piete financiare, emitenti si sectoare de activitate. Societatea noastra nu isi asuma responsabilitatea pentru tranzactiile efectuate pe baza acestor Rapoarte.

SSIF Tradeville SA nu are interese proprii, de nicio natura, inclusiv financiara si nici nu se afla (societatea, persoanele relevante din cadrul societatii sau orice persoane implicate cu acestea) in situatii de conflict de interese cu emitentii la care se refera Rapoartele. SSIF Tradeville SA a elaborat si implementat in cadrul societatii o Procedura interna pentru evitarea si gestionarea conflictelor de interese; in situatia in care conflictele de interese nu pot fi evitate, acestea vor fi aduse la cunostinta publicului cel tarziu la data furnizarii Rapoartelor. Datele utilizate pentru redactarea Rapoartelor au fost obtinute din surse considerate a fi de incredere, insa nu avem nicio garantie privind corectitudinea acestora.

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.

S.S.I.F. Tradeville S.A., B-ul. Unirii 19, bl. 4B, Bucuresti, Romania tel: (021) 336 93 25, fax: (021) 336 92 33; Autorizata prin Decizia CNVM nr. 398/15.02.2005
.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Hollie
Hats off to whoveer wrote this up and posted it.
Maud
These pieces really set a standard in the iundtsry.
Marnie
Alakazaam-inofrmatoin found, problem solved, thanks!
Diandra
None can doubt the veracity of this atrcile.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar