transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 28-03-2024 4.5892 lei 4.971 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 23-12-2013

Indicele BET ar putea fluctua intre +15% si –30% in anul 2014 - analiza XTB Romania

Indicele BET ar putea fluctua intre +15% si –30% in anul 2014 - analiza XTB Romania

Anul 2014 ar putea fi marcat de o volatilitate în creștere, astfel că indicele BET ar putea fluctua între +15% și –30%. La finalul anului, BET ar putea fi cu 7,5% sub palierul de la începutul lui ianuarie. Estimarea are la bază faptul că, dacă anul 2013 a fost al investitorilor, 2014 se anunță a fi anul speculatorilor, al celor care sunt pregătiți să își asume riscuri și să pună în practică intrări și ieșiri rapide.

Principalul factor determinat al acestor evoluţii ţine de contextul extern. Dacă politica monetară a unor bănci centrale a ieftinit finanțarea până la niveluri la care asumarea de riscuri în piețele de capital să pară foarte atractivă, această tendință se poate inversa în SUA anul viitor. Europa și Japonia vor continua însă abordarea relaxată, cu posibila aducere a dobânzii la depozite în teritoriu negativ în Europa și o majorare a programului de cumpărări de active în Japonia. Pendulând între piețele majore pentru a obține rezultatul cel mai favorabil, și cu trepidații impuse de anunțurile în etape ale diminuării lichidității injectate de Fed, investitorii vor avea parte de vremuri furtunoase. În aceste condiţii, provocările vor fi şi mai mari pe piața de la București, care amplifică de obicei mișcările înregistrate în piețele dezvoltate. Piața de capital ar putea fi vulnerabilă la unele retrageri de capital într-un mediu global mai puțin dispus la risc, și cu factori locali precum poziția fiscală într-un an electoral, coerența formulei guvernamentale sau restructurarea sistemului bancar.



Astfel, este puţin probabil să fie repetată performanţa din 2013, când piețele de capital au avut un an foarte bun, indicele MSCI World al celor mai importante companii la nivel global realizând un salt de 20,6% (date la închiderea sesiunii europene din 18 decembrie). Piața de capital din România a beneficiat anul acesta de atenția în creștere a investitorilor, cu un câștig de vizibilitate în primăvară o dată cu includerea României în indicele emergent al titlurilor cu venit fix realizat de JPMorgan. A urmat o perioadă în care piața de capital românească a performat mai slab decât indicele reprezentativ pentru bursa americană, S&P500. Corelația între BET și indicele american a redevenit bună în a doua jumătate a anului, iar titlurile românești au arătat forță în noiembrie, luna ofertei inițiale pentru Romgaz. Piața românească a reușit un avans de 22,3%* de la începutul anului, mai bun decât indicele pieței globale, dar cu fluctuații mai mari, ce au pus la încercare nervii investitorilor într-o măsură mai mare față de piețele dezvoltate.

În piața de capital germană, câștigul a fost de 19%*, în timp ce indicele american S&P500 a avansat cu 26,87%*. Performanța pieței de capital americane ține de rezultatele bune ale companiilor americane, semnele de însănătoșire macro (șomaj în scădere la 7% în noiembrie, de la 7,9% la începutul anului, PIB în avans anualizat de 3,6% în trim. III) dar și de politica băncii centrale, care a ajutat dobânzile să rămână coborâte prin introducerea a 85 de mld. de dolari în sistemul financiar în fiecare lună. Germania, sprijinită de o economie puternică, a fost legată totuși de performanța economică a zonei Euro, care trenează în urma celei a SUA. Piețele din SUA și Germania ar putea avea pe parcursul anului creșteri episodice de 10% și corecții de până la 20%, închizând anul la -5%.


Claudiu Cazacu, Analist-sef
 

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Andre
cu eengăduinţa lui Mihai Vakulovski, pun aici ce mi-a spus pe mess: \"fain poemu\', da \"soarele eeşi face treaba lui obişnuită pe cer\" nu-mi sună prea ok, mai bine ar fi şi dacă l-ai stcoae cu totu\', cred\".Istoria va face abstracţie de el:)ps cred că l-am compilat de undeva, nu mai ştiu de unde. nu-i al meu, nu-l recunosc. aştept să şi-l revendice cineva. Mulţumesc, Mihai
Raju
Sincer pot spune ca abstractizarea mimatetaca in oricare domeniu nu ma convinge (chiar daca ma ocup cu asta).Pana la alegeri in Germania a existat tot o mare coalitie de 2 partide cu in jur de 70% din mandate. Asta inseamna ca guvernul lor a fost cam la fel de stabil ca al nostru? Matematic da. Insa mimatetaca nu poate percepe restul problemei.Pentru a completa calculul trebuie sa inmultim rezultatul cu modificatorul de Romania (undeva intre 0.1 si 0.01). ;)
crorkz matz
V7BZSj I really enjoy the article post. Really Great.
crorkz
cmyzLz Im obliged for the article post.Really looking forward to read more. Really Great.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar