transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 29-03-2024 4.6085 lei 4.973 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 16-11-2012

Investitiile in actiuni - bursele americane: desenele animate aduc profit - analiza Noble Securities

Investitiile in actiuni - bursele americane: desenele animate aduc profit - analiza Noble Securities

Actiunile listate la bursele americane au avut în acest an evolutii semnificative în ambele sensuri - de la scăderile înregistrate de Facebook, Hewlett-Packard sau McDonald’s, până la randamentele foarte bune marcate de Apple, Walt Disney si Wal-Mart.

Walt Disney s-a aflat printre companiile care au adus randamente foarte bune investitorilor la bursă, realizând după primele 10 luni ale anului un profit de aproape 30%. Lider cu vechime al îndrăgitei industrii a desenelor animate, Walt Disney a devenit în timp cea mai mare companie de entertainment din lume, incluzând- alături de “lumea lui Mickey Mouse” - reteaua americană de productii si televiziune ABC (“Anatomia lui Grey”, între alte seriale de succes), conglomeratul media ESPN (axat prioritar pe programe de sport), Lucasfilm Ltd (achizitionată de Walt Disney în 2012), alte case de productie si distributie de film (care în 2012 au lansat, între altele, filmul “The Avengers”, cu încasări record) si alte firme din domenii adiacente.

Actiunile Wal-Mart Stores, cel mai mare retailer din lume, au adus, la rândul lor, după primele zece luni ale anului 2012, un profit de cca 25%. În octombrie, actiunile Wal-Mart – cel mai mare angajator privat la nivel mondial- au atins maximul istoric, ca urmare a cresterii consistente a vânzărilor în magazine încă dinaintea startului sezonului Sărbătorilor de Iarnă.

“Desigur, nu putem vorbi despre profitul pe care l-au adus investitorilor actiunile unor firme americane fără să analizăm Apple, cea mai valoroasă companie din toate timpurile. Actiunile sale au înregistrat un maxim istoric în luna septembrie, după care au intrat într-o perioadă de declin, în contextul unui cumul de factori: competitia în crestere pe această piată foarte mobilă, raportarea unor rezultate în crestere dar sub asteptările lumii financiare, unii investitori nemultumiti de anumite caracteristici ale produselor lansate în această toamnă etc. Cu toate acestea, actiunile Apple au adus după primele 10 luni ale acestui an un profit de cca 45%”, a arătat Victor Safta, Director General Noble Securities - sucursala România, membru al grupului financiar european Getin Noble Bank Groups of Companies & Getin Holding.

La polul opus, actiunile Facebook au scăzut cu cca 49% de la listarea lor la bursă în luna mai si până la finele lunii octombrie.

“Fată de primele luni după listare, în octombrie volatilitatea actiunilor Facebook a mai scăzut într-o oarecare măsură: investitorii au încredere în perspectivele companiei, dar nu stiu câtă încredere să aibă... Cel mai probabil însă, fiind o companie foarte inovatoare, Facebook <<mai are multe de spus>>”, a precizat Victor Safta.

Actiunile Hewlett-Packard s-au depreciat, la rândul lor, cu aproape 48% după primele 10 luni ale acestui an, compania confruntându-se cu ample programe de restructurare, pe fondul scăderii consistente a cererii de imprimante, calculatoare, alte echipamente pentru centrele de date etc. În aceeasi perioadă de timp, McDonald’s a înregistrat o depreciere de cca 14% a actiunilor sale, în contextul scăderii vânzărilor.

După maximul istoric atins la începutul lunii octombrie, actiunile Google au intrat pe un trend descendent (ajungând astfel la doar 4% crestere pe primele zece luni din acest an), după ce compania a anuntat rezultatele financiare sub asteptări si le-a publicat mai devreme decât prevăd uzantele din SUA.

“O evolutie interesantă ar putea avea în viitor actiunile Microsoft: compania <<se reinventează>>, pasul important  în acest sens fiind făcut deja prin intrarea sa în acest an pe  piata  tabletelor”, a arătat Victor Safta.

Prin intermediul platformelor online de tranzactionare, investitorii din România au acces la instrumente financiare bazate pe actiuni de pe întreg mapamondul. “Investitorii trebuie să cunoască foarte bine companiile pe care le vizează, să fie la curent cu planurile acestora, cu calendarul lor de actiuni si anuntare a rezultatelor financiare si, desigur, trebuie să cunoască evolutiile la nivel macroeconomic. Însă, foarte important, investitiile trebuie să fie precedate în primul rând de verificarea casei de brokeraj prin care o persoană intentionează să investească, si anume să fie o companie autorizată de Comisia Natională a Valorilor Mobiliare sau de o institutie similară, de preferat din UE”, a arătat Victor Safta.

In 2012, grupul financiar european Getin Noble Bank Group of Companies & Getin Holding a facut primul pas in Romania, deschizand sucursala locala a firmei de brokeraj Noble Securities. Getin Noble Bank Group of Companies detine banci (retail banking, private banking, corporate banking), fonduri de investitii, companii de consultantă financiară si imobiliară, leasing si asigurări. La rândul său, Getin Holding detine bănci, companii de leasing si asigurări, precum si alte companii în domeniul financiar în Polonia, Rusia, Ucraina, Belarus si România. În 2011, Getin Noble Bank a realizat un profit net de 230 milioane EUR, iar Getin Holding a obtinut un profit net de 250 milioane EUR. Getin Noble Bank Group of Companies si Getin Holding sunt grupuri de origine poloneză, “înrudite” ca business si actionariat majoritar. Actionarul majoritar al celor două grupuri este omul de afaceri Leszek Czarnecki, Doctor în stiinte Economice.

Casa de Brokeraj Noble Securities este reglementată si autorizată de organismul de profil din Polonia, iar filiala din România va opera inclusiv sub supravegherea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM). Tranzactiile se realizează prin intermediul platformei Noble Markets, care oferă peste 200 de instrumente financiare: perechi valutare, actiuni, indici bursieri si mărfuri. Prin platforma Noble Markets se realizează tranzactii în marjă (maxim 1:100); astfel, se pot realiza tranzactii cu o valoare mai mare decât suma alocatat. Atunci când se tranzactionează în marjă, se utilizează efectul de levier , care amplifică atât câstigurile, cât si pierderile potentiale: o marjă de 1% (1:100) permite realizarea unei tranzactii de 1.000 EUR blocând în contul de tranzactionare doar 10 EUR (1000 EUR*1%).

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar