transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 29-03-2024 4.6085 lei 4.973 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 16-05-2011

Pericolul incetinirii economice in semestrul II: Romania trebuie sa stimuleze investitiile si productia

Pericolul incetinirii economice in semestrul II: Romania trebuie sa stimuleze investitiile si productia România a ieşit tehnic din recesiune la finalul trimestrului întâi, însă este nevoie de găsirea unui nou motor, în afara exporturilor, care să preia rolul fruntaş. Majorarea preţurilor administrate şi continuarea restructurărilor în sectorul public pot limita potenţialul expansiunii. Sectorul privat are nevoie de stimulente economice şi fiscale şi, în acelaşi timp trebuie să-şi accentueze investiţiile, inovaţia şi promovarea pe pieţele internă şi, respectiv, externe.


Datele publicate de Comisia Naţională de Prognoză (CNP) pentru trimestrul întâi din 2011 arată o creştere de 0,6% faţă de ultimul trimestru din 2010 şi de 0,3% faţă de primul trimestru din 2010, în date ajustate sezonier, marcând din punct de vedere tehnic ieşirea din recesiune. Producţia industrială a fost la loc de cinste, contribuind puternic la expansiune după ce a limitat căderea economiei în 2009 – 2010. Industria s-a dezvoltat însă pe seama cererii externe, într-un context în care exportatorii au fost favorizaţi de deprecierea cursului de schimb în această perioadă. Exporturile au atins 4,08 mld. de Euro în martie, în creştere cu aproximativ 40% faţă de martie 2010; în ianuarie 2009 erau de numai 2,3 mld. de Euro .

“Pentru a continua creşterea economică în cel de-al doilea trimestrul, România trebuie să stimuleze investiţiile şi producţia inclusiv pentru uz intern. Sectorul privat are nevoie de stimulente economice şi fiscale şi, în acelaşi timp, firmele trebuie să manifeste mai multă îndrazneală în ceea ce priveşte investiţiile, inovaţia, promovarea pe piaţa internă şi externă etc.
E vremea pentru creşteri economice şi ale business-urilor”, a arătat Victor Safta, directorul sucursalei din România a X-Trade Brokers.

"Carburantul" pentru o accelerare a industriei prin canalul de export pare să se fi consumat. Tendinţa de întarire a Leului, vizibilă mai accentuat din februarie, a dus cursul de schimb cu 3,8% mai jos faţă de începutul anului, reducând veniturile exprimate în lei ale exportatorilor. Pe de altă parte, economia zonei Euro ar urma să fie afectată de majorări suplimentare ale ratei dobânzii de referinţă de către Banca Centrală Europeană, în timp ce programele de austeritate vor restrânge pieţele mai multor state europene cu deficite mari.

"O restructurare a datoriei în Grecia ar avea efecte majore asupra încrederii investitorilor şi ar putea afecta usurinţa de a obţine finanţare la nivel european. În aceste condiţii, pentru o redresare solidă, este nevoie ca alte sectoare să preia conducerea", a arătat Victor Safta.

Ar fi de dorit ca investiţiile să preia rolul pe care l-a avut în trecut, în anii de boom, consumul. Pentru o creştere sănătoasă, care să se reflecte în nivelul de trai pe termen lung, România are însă nevoie să îşi îmbunătăţească eficienţa infrastructurii şi aparatului public. De data aceasta consumul ar trebui să reflecte o creştere reală a productivităţii, şi să nu se mai facă pe seama unor finanţări externe riscante.

"Dincolo de riscurile externe - fiind uşor de recunoscut că "revenirea" economiei româneşti se datorează mai degrabă contextului internaţional, nu unei performanţe locale deosebite - există pericole din sfera majorării preţului la energie termică, care va diminua din nou venitul net disponibil, frânând consumul. Efectul acestui fenomen este încă neclar, depinzând de cât vor putea şi vor vrea să acopere primăriile. Restructurarea a aproape 7000 de posturi din sectorul public va avea de asemenea un efect negativ. Estimările noastre pentru 2011 rămân în sfera pozitivă, vizând o creştere de 1,6%, însă factorii interni şi externi analizaţi induc riscuri importante", a precizat Victor Safta.

X- Trade Brokers DM SA este o casă de brokeraj înfiinţată în Polonia, în anul 2002. In prezent, compania are sucursale in 19 tari din Europa, Asia si America Centrala, fiind autorizată şi monitorizată de instituţiile locale care reglementează pieţele de profil din fiecare tara in care isi desfasoara activitatea. Sucursalele au identitati juridice distincte si se supun legislatiilor fiecarei tari. Fondurile clientilor sunt separate de fondurile companiei, decontarile tranzactiilor se realizeaza in fiecare tara in care compania are sucursale.

X-Trade Brokers cotizeaza la mai multe fonduri de compensare a investitorilor si se supune tuturor cerintelor de adecvare a capitalurilor si procedurilor de gestionare a fondurilor clientilor conform MIFID.

X- Trade Brokers acţionează ca intermediar pe Bursa din Varşovia şi ca formator de piaţă de instrumente derivate- Contracte pentru Diferenţă (CFD-uri) şi Opţiuni- având ca activ suport instrumente tranzacţionate pe toate continentele pe pieţele valutare (forex), monetare, de mărfuri şi, respectiv, de capital (acţiuni şi indici bursieri).

X-Trade Brokers tranzacţionează instrumente derivate pe piaţa extrabursieră, decontările tranzacţiilor efectuându-se direct între participanţii la piaţă (instituţii financiare, bănci, brokeri, dealeri sau investitori individuali- persoane fizice sau juridice). XTB deţine platforme de tranzactionare on-line de ultima tehnologie şi nu percepe taxe sau comisioane pentru utilizarea aplicaţiilor şi nici pentru deschiderea / închiderea poziţiilor. Clienţii au acces permanent la conturile de investiţii.

La nivel european, X-Trade Brokers are peste 20.000 de clienţi care tranzacţionează lunar un volum ce depăşeşte 25 miliarde Euro (în marjă). Începând cu anul 2010, XTB este partener corporate în Formula 1 al Vodafone McLaren Mercedes.

Pe piaţa din România, X- Trade Brokers s-a lansat oficial în februarie 2009 şi este autorizata de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM). Pana in prezent, X-Trade Brokers Romania a educat mai mult de 16.000 de persoane prin programele educationale pe care le desfasoara pe teritoriul tarii. Volumele lunare de tranzactionare in Romania ating acum 1 miliard de euro (in marja)..


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Cayden
You’re the one with the bairns here. I’m watching for your posts.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar