transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 19-04-2024 4.6625 lei 4.9763 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 28-01-2011

Pietele de bonduri raman in prim-plan - editorial Tradeville

Pietele de bonduri raman in prim-plan - editorial Tradeville Retrogradarea ratingului suveran al Japoniei de catre Standard & Poor’s era asteptata deja de ceva timp. Sosind acum, anuntul poate acutiza trepidatiile pietelor bondurilor guvernamentale la nivel global, inclusiv ale celor din Statele Unite.

Este acum un bun moment ca tema deficitelor sa capteze atentia investitorilor mai mult decat oricand pe parcursul ultimilor doi ani. In Statele Unite, in conditiile unui Congres divizat si ale unor tensiuni politice tot mai mari, negocierile dintre administratia Obama si tabara republicanilor in privinta taierii cheltuielilor guvernamentale si a majorarii taxelor vor fi extrem de dificile. Ieri, Moody’s Investors Service a avertizat ca absenta unor actiuni concrete in directia reducerii deficitelor creste probabilitatea atasarii unei perspective „negative” ratingului suveran curent „AAA”.

O premisa negativa nu numai la adresa cotatiilor bondurilor guvernamentale dar si la cea a pietei bondurilor municipale americane. Asa cum nota la un moment dat Fareed Zakaria, Statele Unite sunt experte in a rezolva situatii de criza, dar nu si probleme cronice.

Apoi, lumea in ansamblu are deja o problema cu inflatia, care tinde sa devina tot mai serioasa. Bancherii centrali, inclusiv Rezerva Federala, pariaza ca evolutia preturilor la alimente si energie nu este sustenabila.
Dar cu datele observabile acum, aceasta evolutie pare mai degraba la debut decat aproape de final.
In Statele Unite si alte economii dezvoltate, nu cresterea cererii interne va fi sursa unor presiuni inflationiste tot mai mari. Inflatia va sosi pe filiera importurilor din economiile emergente, China in particular.

Realocarea oportunista a capitalurilor se intampla deja. Investitorii parasesc siguranta pietelor de bonduri, atrasi de randamentele net superioare oferite de bursa americana de actiuni. Cotatiile bondurilor guvernamentale vor deveni cu atat mai vulnerabile cu cat ne vom apropia de finalul oficial al celui de-al doilea angajament de relaxare monetara cantitativa lansat de Rezerva Federala in noiembrie.

Dupa o cursa formidabila de apreciere post-Lehman Brothers, bondurile corporative de tip „investment grade” sunt acum la randul lor vulnerabile daca randamentele acestora sunt comparate cu cele ale bursei de actiuni.

Rezultatul unei comparatii cu dobanzile oferite de bondurile corporative de tip „junk” nu este la fel de favorabil bursei de actiuni, asa se explica de ce cotatiile acestor bonduri continua sa se aprecieze. Dar daca piata bondurilor guvernamentale este lovita de trepidatii serioase, toate celelalte categorii de bonduri se vor confrunta cu iesiri de capital.

O serie de burse de actiuni ale economiilor emergente raman vulnerabile perspectivei unor cresteri impulsive ale dobanzilor bondurilor guvernamentale locale. Presiuni inflationiste tot mai mari sunt evidente in Indonezia si Filipine, dar bancile centrale corespondente continua sa refuze o normalizare a politicilor monetare. Turcia taie dobanda cheie si majoreaza in schimb rata rezervelor bancare minime obligatorii, un experiment de politica monetara care s-ar putea dovedi nepotrivit intr-un context marcat de cresterea asteptarilor inflationiste. Iar autoritatile din India, desi mai agresive in incercarile de normalizare a conditiilor monetare decat cele din alte economii emergente, par totusi sa fi scapat problema inflatiei de sub control.


Mihai Nichisoiu
Analist piete internationale
Tradeville S.A.


SSIF Tradeville SA nu face consultanta de investitii si nici recomandari de investitii. Rapoartele prezentate de societate reprezinta simple materiale informative care prezinta in mod obiectiv date despre piete financiare, emitenti si sectoare de activitate. Societatea noastra nu isi asuma responsabilitatea pentru tranzactiile efectuate pe baza acestor Rapoarte.

SSIF Tradeville SA nu are interese proprii, de nicio natura, inclusiv financiara si nici nu se afla (societatea, persoanele relevante din cadrul societatii sau orice persoane implicate cu acestea) in situatii de conflict de interese cu emitentii la care se refera Rapoartele. SSIF Tradeville SA a elaborat si implementat in cadrul societatii o Procedura interna pentru evitarea si gestionarea conflictelor de interese; in situatia in care conflictele de interese nu pot fi evitate, acestea vor fi aduse la cunostinta publicului cel tarziu la data furnizarii Rapoartelor. Datele utilizate pentru redactarea Rapoartelor au fost obtinute din surse considerate a fi de incredere, insa nu avem nicio garantie privind corectitudinea acestora.

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.

S.S.I.F. Tradeville S.A., B-ul. Unirii 19, bl. 4B, Bucuresti, Romania tel: (021) 336 93 25, fax: (021) 336 92 33; Autorizata prin Decizia CNVM nr. 398/15.02.2005.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Jayan
Yeah that's what I'm talknig about baby--nice work!
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar