transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 29-03-2024 4.6085 lei 4.973 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 28-03-2013

Situatia din Cipru ar putea grabi procesul de restructurare a sistemului bancar local - analiza XTB Romania

Situatia din Cipru ar putea grabi procesul de restructurare a sistemului bancar local - analiza XTB Romania

Evenimentele din ultimele săptămâni din Cipru au reverberatii la nivelul tuturor tărilor din Uniunea Europeană, pietele financiare nationale reactionând la măsurile adoptate, în special prin prisma mesajelor pe care acestea le transmit. Astfel, România, similar altor piete din regiune, este afectată de variatiile sentimentului de risc al participantilor la pietele financiare globale.

Drept urmare, plasamentele percepute ca având un grad mai mare de risc, desi remunerate cu dobânzi mai ridicate - cum este si cazul titlurilor de stat în lei – au avut de pierdut în atmosfera de incertitudine generată de propunerea de taxare a depozitelor din băncile cipriote. În plus, cursul de schimb a preluat sarcina tensiunilor din insulă, si, ca o consecintă, leul s-a depreciat cu 0,92% fată de Euro între 18 si 22 martie. 

Cu toate acestea, evitarea părăsirii zonei Euro de către Cipru si a impunerii unei taxe sistemice pe depozite s-a reflectat pozitiv în cotatiile leului, dar o nouă turnură în perceptia investitorilor vis-a-vis de Europa s-a petrecut deja, atunci când a fost discutată impozitarea depozitelor – si doar votul legislativului cipriot a oprit aplicarea sa. Încrederea în sistemul bancar local nu este sensibil afectată, iar evenimentele curente pot fi depăsite pe termen scurt.

Este foarte importantă însă lectia pentru viitoare operatiuni de bailout – acestea s-ar putea face cu costuri nu doar pentru actionari si creditori, ci si pentru deponenti. Această abordare poate însemna că pe termen lung sistemul bancar va fi mai robust, cu diminuarea generală a nivelului de risc si răsplătirea doar a riscurilor gestionate corect. În acelasi timp, câtă vreme tensiunile din Europa nu sunt de domeniul trecutului, fluctuatiile de sentiment si de pret de pe pietele financiare nu doar vor continua, ci se vor si amplifica.



În România, efectele unei astfel de situatii ar fi contrare – pentru leu, acest lucru ar însemna un an cu un curs de schimb mai volatil decât cel din ultimii 5 ani, în medie. Pe de altă parte, sistemul bancar local ar putea decide la rândul său să grăbească procesul de restructurare, pentru a fi pregătit pentru provocările viitoare.

La nivelul Ciprului, efectele nu sunt deloc surprinzătoare – economia Ciprului va avea nevoie de o perioadă foarte lungă de timp pentru a îsi reveni. Repozitionarea pe harta globală s-ar putea face prin orientarea spre un nou model strategic, iar acesta ar putea fi în domeniul energetic. Modelul de dezvoltare prin infrastructura financiară dublată de conditii fiscale ultra-blânde pare a se fi încheiat si economia reală are în fată cel putin doi ani de severe ajustări.

Claudiu Cazacu, Analist-sef XTB România

X-Trade Brokers Dom Maklerski este lider pe piata de brokeraj în Europa Centrală si de Est.  Înfiintată în 2002, în Polonia, compania are peste 20 de sucursale în Europa, Asia si America de Sud.  În România, X-Trade Brokers Dom Maklerski SA Sucursala Bucuresti (XTB România) este activă pe piată din 2009.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
crorkz
UizBeF Major thankies for the article post.Much thanks again. Really Cool.
high quality backlinks
fcxsih Very good blog article.Much thanks again. Fantastic.
Lena
I cherished as much becsuae everyone will receive performed proper in this article. The caricature is attractive, your authored material stylish. however, you command find bought a good shakiness over that you desire be switching in the examples below. sick definitely appear further until now once extra as precisely the same nearly your lot steadily inside scenario you protect this increase.
Yusclalu
What i don't realize is in truth how you are no logenr actually a lot more well-appreciated than you may be right now. You are very intelligent. You know thus significantly in the case of this matter, produced me for my part believe it from a lot of varied angles. Its like women and men are not involved except it's one thing to do with Lady gaga! Your own stuffs excellent. All the time handle it up!
Antonio
Bjr NataliLors de votre inscription chez spatrottions on vous demandera copie de votre piece d identite9Une fois fait vous pourrez deposer de l argent sur le site.Lorsque vous demanderez un retrait d'argent, vous n'aurez aucune mauvaise surprise car les verifications le9gales sont faite avant votre de9pot.C'est tout e0 l honneur de spatrottions il me semble
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar