transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 20-04-2024 4.6687 lei 4.9764 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 14-06-2011

Unde e magia Apple - editorial Tradeville

Unde e magia Apple - editorial Tradeville Joi, in sedinta asiatica de tranzactionare cotatiile contractului futures pe gaz natural cu scadenta cea mai apropiata (iulie 2011) s-au prabusit cu 8% in doar 15 secunde antrenand volume considerabile – dupa care au recuperat aproape integral pierderea in mai putin de sapte minute.

Desi miscarea nu a raspuns vreunei cauze fundamentale, fiind generata mai degraba de vanzari algoritmice (de altfel chiar evolutia care a precedat colapsul pare a fi indicativ pentru o lupta intre doua calculatoare), CME nu a dorit sa comenteze dincolo de precizarea ca evenimentul nu a fost cu nimic neobisnuit. Potrivit estimarilor CME, algoritmii de tranzactionare sunt responsabili pentru 30% din volumele derulate pe pietele futures americane aferente marfurilor din domeniul energiei.

Am vazut doar in ultima luna vanzari algoritmice pe argint, petrol si gaz natural, care s-au adaugat „flash crash”-ului de pe cacao produs in urma cu patru luni cand cotatiile au alunecat brusc cu 11%. Urmeaza indicele S&P 500, intr-o reeditare a ceea ce s-a intamplat in luna mai a anului trecut?


De regula, conferintele anuale Apple setau directia sectorului tehnologic, si chiar a pietei de actiuni in ansamblu, pentru restul anului. Cu cea mai recenta ocazie in acest sens, pe 6 iunie, indicele S&P 500 a pierdut 1,08%. Apple Inc. a pierdut chiar mai mult, 1,57%. Iar de la inceputul anului Apple Inc. nu mai este un „outperformer” al bursei americane de actiuni.


Apoi, cele mai importante banci americane au acumulat deja pierderi de 15% - 20% in prima jumatate a acestui an. Vorbim de un sector extrem de sensibil la dificultatile prin care trece economia Statelor Unite, dificultati foarte aproape de a deveni deficiente structurale (printre care stagnarea pietei imobiliare si o situatie inca sumbra a pietei muncii). In 2007, bancile au atins un top istoric in februarie. Un eveniment similar s-a produs pentru indicele S&P 500 opt luni mai tarziu.

Alunecarea curenta a bursei americane nu se mai rezuma la o simpla rotatie intre sectoare. Iar capitalurile sunt realocate dinspre randamentele bursei de actiuni catre siguranta bondurilor guvernamentale.

Potrivit celor mai recente cifre compilate de EPFR Global, in saptamana care s-a incheiat pe 8 iunie exodul capitalurilor institutionale si „retail” din fondurile de investitii rezervate bursei americane de actiuni a fost de $6,3 miliarde, cea mai mare valoare dupa mijlocul lunii august a anului trecut (de la inceputul anului insa capitalurile institutionale au marcat intrari nete de $16,6 miliarde). Iar raportul „put/call” aferent optiunilor plasate pe actiuni ale bursei americane este la cea mai mare valoare a ultimilor doi ani si jumatate. O valoare comparabila inregistrata la mijlocul lunii ianuarie a anului 2009 a precedat un declin de 20% al indicelui S&P 500 pe parcusul urmatoarelor doua luni.

Cele de mai sus nu sunt o garantie a iminentei unei prabusiri a cotatiilor pe Wall Street. Dar cred ca cel mai optimism scenariu la acest moment este cel al unor evolutii laterale pentru un timp, cel putin pana cand investitorii castiga o vizibilitate mai buna asupra economiei si Rezervei Federale.

Efectul pozitiv asupra cotatiilor petrolului generat de faptul ca miercuri OPEC nu a ajuns la un consens in directia unei majorari a cotelor de productie a fost de scurta durata. Sauditii nu par sa fi blufat cand au amenintat apriori ca vor actional unilateral, presa de la Riyadh indicand vineri ca in iulie Arabia Saudita intentioneaza sa creasca productia la 10 milioane barili pe zi. Ar fi un nou nivel record, depasindu-l pe cel de 9,7 milioane barili pe zi atins in iulie 2008.

Nu este vorba de un act filantropic din partea Arabiei Saudite, ci o reflectie a ingrijorarii vizavi de interese investitionale in Statele Unite deloc neglijabile si a perceptiei ca un castig pe termen scurt marcat de o crestere suplimentara a cotatiilor petrolului ar putea genera pierderi pe termen mai lung.

Contrar asteptarilor generale, pentru cursul EUR/USD reactivarea unei dislocari monetare importante intre abordarile Bancii Centrale Europene si cele ale altor banci centrale majore, Rezerva Federala in particular, a fost o buna oportunitate de a lichida pozitii long profitabile.

Notasem o serie de premise in acest sens inaintea sedintei de joi a Bancii Centrale Europene. Spre deosebire de debutul anului, cumparatorii monedei unice europene nu mai aveau elementul surprizei de partea lor. Faptul ca luna trecuta presedintele Trichet a evitat sa foloseasca expresia „vigilenta puternica” nu marca o intrerupere abrupta a ciclului de normalizare monetara pornit in aprilie, ci doar o foarte scurta amanare.

Daca Banca Centrala Europeana intentioneaza sa respecte un model folosit in trecut al ajustarilor in crestere ale dobanzii cheie la fiecare trei luni, presedintele Trichet va recicla semnalul „vigilentei puternice” in septembrie iar rata cheie va fi majorata din nou in octombrie. Dar in noul context macro-global, si in conditiile in care pauza prin care trece acum criza zonei euro reflecta un echilibru instabil, vizibilitatea investitorilor asupra abordarilor Bancii Centrale Europene de la inceputul toamnei este aproape nula. Motivatia de a cumpara euro in fata celorlalte valute majore, asemenea.


Mihai Nichisoiu
Analist piete internationale
Tradeville S.A.


SSIF Tradeville SA nu face consultanta de investitii si nici recomandari de investitii. Rapoartele prezentate de societate reprezinta simple materiale informative care prezinta in mod obiectiv date despre piete financiare, emitenti si sectoare de activitate. Societatea noastra nu isi asuma responsabilitatea pentru tranzactiile efectuate pe baza acestor Rapoarte.

SSIF Tradeville SA nu are interese proprii, de nicio natura, inclusiv financiara si nici nu se afla (societatea, persoanele relevante din cadrul societatii sau orice persoane implicate cu acestea) in situatii de conflict de interese cu emitentii la care se refera Rapoartele. SSIF Tradeville SA a elaborat si implementat in cadrul societatii o Procedura interna pentru evitarea si gestionarea conflictelor de interese; in situatia in care conflictele de interese nu pot fi evitate, acestea vor fi aduse la cunostinta publicului cel tarziu la data furnizarii Rapoartelor. Datele utilizate pentru redactarea Rapoartelor au fost obtinute din surse considerate a fi de incredere, insa nu avem nicio garantie privind corectitudinea acestora.

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.

S.S.I.F. Tradeville S.A., B-ul. Unirii 19, bl. 4B, Bucuresti, Romania tel: (021) 336 93 25, fax: (021) 336 92 33; Autorizata prin Decizia CNVM nr. 398/15.02.2005.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Davian
People normally pay me for this and you are giivng it away!
Jenita
I never thought I would find such an everyady topic so enthralling!
Buy cheap OEM software online
xY0PpZ Heartfelt thanks..!
Addy
A good many vlauables you've given me.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar