transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 18-04-2024 4.6739 lei 4.9754 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 15-04-2016

Castle Break da startul vizitelor la castele din Transilvania, Moldova si Muntenia

Castle Break da startul vizitelor la castele din Transilvania, Moldova si Muntenia

Asociatia ARCHE lansează înscrierile la patru tururi culturale din seria Castle Break: „Zestrea Transilvaniei”, „Perlele Muresului”, „Moldova: rafinament, ospitalitate si bucate alese”, respectiv „Podgorii, conace si vinuri muntenesti”. Fiecare tur se desfăsoară pe parcursul unui weekend si include vizite la castele mai putin cunoscute din România, incursiuni în lumea satelor pitoresti, întâlniri cu mestesugari si producători locali, dar si degustări si mese în aer liber cu preparate neaose si bucate alese.

Zestrea Transilvaniei are loc în perioada 18-20 iunie, valorificând – pe lângă zilele de sâmbătă si duminică – si ziua liberă acordată cu ocazia Rusaliilor. Itinerariul include tururi ghidate la Palatul Brukenthal din Avrig, castelul Gyulay-Ferencz din Mintia si Centrul Cultural Sâncrai, dar si vizite la Muzeul Civilizatiei Populare „Astra” si Bastionul Rosu din Ilia. Desigur că din lada de zestre a Transilvaniei nu puteau lipsi nici galeriile romane si ulitele Rosiei Montane, nici Alba Iulia – „Cealaltă Capitală”.

Desfăsurându-se tot pe parcursul unui weekend prelungit (13-15 august), turul Moldova: rafinament, ospitalitate si bucate alese propune o călătorie prin epoca de aur a Moldovei, cu boieri în uniforme militare si domnite fascinate de moda de la Paris. Programul cuprinde vizite si tururi ghidate la castele si conace ale celor mai vechi familii nobiliare ale Moldovei - Ghyka, Rosetti, Polizu, Sturdza sau Cantacuzino – dar si surprize culinare pregătite de prieteni dragi.

Perlele Muresului are loc în perioada 27-28 august si aduce în prim-plan resedinte nobiliare situate pe Valea Muresului, introduse recent în circuitul turistic, precum Castelul Teleki din Gornesti si Castelul Kemeny din Brâncovenesti. Desigur că niciun tur al Văii Muresului nu poate fi complet fără o vizită la atelierul unui maestru lutier din Reghin si degustarea celor mai gustoase dulceturi, la Saschiz si Uila.

Itinerariul se încheie la conacul Apafi si biserica fortificată din Mălâncrav, unde călătorii vor afla de ce lumea satului transilvănean a stârnit pasiuni chiar si în familia regală britanică.

Podgorii, conace si vinuri muntenesti îsi propune să prezinte în mod integrat patrimoniul arhitectural al Dealurilor Munteniei, indisolubil legat de tehnica viticulturii si a vinificatiei. Organizat în perioada 3-4 septembrie, turul îi introduce pe participanti în atmosfera nobilă a conacelor-cramă ale boierimii de odinioară din tara Românească. Participantii vor avea oportunitatea de a cunoaste si sta de vorbă cu proprietari-antreprenori, unii dintre ei chiar expati, care vor relata povestea revitalizării conacelor si motivele pentru care s-au îndrăgostit – uneori remediabil – de patrimoniul cultural românesc.

Înscrierile on-line se pot face direct pe site-ul proiectului, www.castlebreak.ro, organizatorii punând la dispozitia publicului larg 45 de locuri pentru fiecare program cultural derulat.

Proiectul Castle Break 2016 ia forma unei serii de 12 tururi cu specific cultural la bijuterii ale patrimoniului construit din toate regiunile istorice ale României. Itinerariile propuse includ peste 20 de resedinte ale elitelor de altădată – castele, palate, cule, curii sau conace – dar si vizite la producători si mestesugari locali, degustări de produse traditionale, precum si întâlniri cu artisti, arhitecti si alti actori implicati în revitalizarea patrimoniului cultural, fie el construit sau imaterial.

Proiectul este unul social, fiind derulat de o echipă de voluntari ai Asociatiei ARCHÉ. Participare la tururile propuse de echipa Castle Break presupune achitarea unei contributii echivalente cu costurile serviciilor de cazare, mic dejun, transport si asistentă (însotitor de grup). De altfel, unul dintre principalele obiective ale demersului este păstrarea unui tarif accesibil tuturor categoriilor de public.

Asociatia ARCHÉ are ca scop cercetarea, protectia, conservarea, punerea în valoare si promovarea patrimoniului cultural. Organizatia îsi propune să atragă atentia, alături de alte organizatii de profil, asupra faptului că patrimoniul este o resursă sensibilă si sofisticată, în continuă nevoie de cunoastere si gestionare responsabilă.

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar