transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 16-01-2025 4.8266 lei 4.975 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Inele de logodna

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 07-07-2012

Grupul CEZ īn Romania, Primaria si Consiliul local au inaugurat Piata agroalimentara si de marfuri generale Fantanele

Grupul CEZ īn Romania, Primaria si Consiliul local au inaugurat Piata agroalimentara si de marfuri generale Fantanele
 Alte stiri la aceasta categorie
Reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, ai top managementului din Grupul CEZ în România şi membri ai comunităţii locale din Fântânele şi din localităţile învecinate, au participat joi, 5 iulie, la evenimentul de deschidere oficială a Pieţei agroalimentare Fântânele, în cadrul unei atmosfere medievale.

Obiectivul inaugurat a fost construit prin suportul integral al Grupului CEZ şi face parte din programul de responsabilitate socială corporativă pe care compania îl desfăşoară în zona de operare a Parcurilor Eoliene CEZ. Cu această ocazie, compania a anunţat o serie de proiecte pe care le-a finalizat în comunele Fântânele, Grădina şi Cogealac în ultimii 2 ani, cu un buget total de aproximativ 2 milioane de Euro.

Piaţa agroalimentară construită între 2011 şi 2012, răspunde unei nevoi locale de sprijinire a comerţului tradiţional, identificate în strategia de dezvoltare durabilă a comunei Fântânele, la a cărei realizare CEZ a agreat să participe, ca partener responsabil şi de lungă durată în zonă.

Investiţia se ridică la aproximativ 140 de mii de Euro şi aparţine integral Grupului CEZ, autorităţile locale din Fântânele oferind în cadrul parteneriatul tot sprijinul necesar derulării etapelor de avizare şi coordonării lucrărilor de construcţie. Proiectată la dimensiunile şi nevoile comunei Fântânele, dar având capacitatea să găzduiască şi comercianţi tradiţionali din localităţile învecinate, Piaţa agroalimentară este un obiectiv cu o arhitectură modernă şi cu potenţial de a susţine comerţul produselor alimentare variate - vegetale şi lactate - specifice zonei. De aceea, proiectul a fost gândit şi construit cu două zone: una semi-acoperită, cu mese la exterior, pentru comerţul produselor agro-alimentare şi generale, şi una acoperită – o încăpere ce permite comercializarea produselor lactate tradiţionale, în orice anotimp al anului.

Evenimentul de inaugurare a transformat pentru o zi piaţa într-un târg medieval, unde cei care au dat curs invitaţiei au avut parte de un adevărat ospăţ cu bucate gătite la ceaun, în spiritul epocii. Menestreii şi domniţele au recreat atmosfera medievală punând la cale concursuri, farse şi spectacole stradale.


Fidel viziunii sale de responsabilitate socială la nivel internaţional, Grupul CEZ investeşte în dezvoltarea durabilă a comunităţilor locale lângă care îşi desfăşoară activităţile. Odată cu începerea construcţiei Parcurilor Eoliene CEZ, compania a oferit sprijin comunităţilor locale din zona de operare, comunele Fântânele, Cogealac şi Grădina din judeţul Constanţa beneficiind deja din 2010 de investiţii în educaţie, infrastructură, sănătate, protecţia mediului şi cultură. Valoarea proiectelor de dezvoltare comunitară derulate de CEZ în parteneriat cu autorităţile locale şi judeţene din Constanţa se ridică la peste 2 milioane de Euro.

Implementarea proiectelor de responsabilitate din zona de operare a Parcurilor Eoliene CEZ a început la Fântânele în 2010, cu proiecte majore de infrastructură. În momentul de faţă, o parte sunt deja finalizate ori pe punctul de a fi terminate: extinderea şi modernizarea sistemului de apă potabilă şi racordarea la el a restului de 50% din gospodării; co-finanţarea (alături de fonduri europene obţinute de Primărie) cu 40% din valoarea totală de investiţie, pentru realizarea unui sistem de canalizare (proiectat să fie terminat în 2014); construirea unui sistem de administrare şi colectare selectivă a deşeurilor (100% CEZ); repararea unor drumuri principale din localitate (străzile Basarabia şi Caliacra) (100% CEZ); construirea pieţei publice agroalimentare (100% CEZ); co-finanţarea amenajării parcului verde din centrul comunei (co-finanţare 30% CEZ); reabilitarea şi pictarea bisericii din localitate (70% CEZ); plantarea unei perdele forestiere în jurul intravilanului comunei (100% CEZ); sprijinirea realizării evenimentelor culturale (anual); reamenajarea şcolii şi a grădiniţei cu mobilier nou, materiale educaţionale, aparatură electronică; repararea şi dotarea bibliotecii şcolii; reamenajarea locului de joacă şi construirea împrejmuirii care asigură siguranţa copiilor de la grădiniţă.

Un alt program educaţional realizat de CEZ (în parteneriat cu Asociaţia MaiMultVerde şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa), ce include şi şcolile din Fântânele şi Cogealac, este EcoChampions. Ajuns deja la cea de-a doua ediţie, acest proiect a constat în crearea şi susţinerea a 10 cluburi de voluntari în 10 şcoli şi licee din judeţul Constanţa. Temele pe care elevii voluntari din cluburile EcoChampions le-au abordat au fost protecţia mediului şi promovarea culturii voluntariatului. Programul EcoChampions a obţinut deja 2 premii, dintre care unul naţional în 2012 la Gala Societăţii Civile, la secţiunea campanii şi proiecte de voluntariat şi unul internaţional în 2011 (din partea Ligii Americane a Profesioniştilor în Comunicare).

Incluzând co-finanţarea proiectului de canalizare, a cărui construcţie propriu-zisă va începe anul acesta, valoarea totală a sprijinului acordat de Grupul CEZ comunei Fântânele pe aceste proiecte deja implementate se ridică la aproximativ 1 milion de Euro.

Printre proiectele viitoare, (o bună parte deja demarate), pe care CEZ le susţine şi le realizează încă din 2012 (dintre care unele cu finalizare în 2013 – 2014) se numără: construcţia unui Centru multifuncţional (cu următoarele funcţionalităţi: sală de sport acoperită pentru şcoală, sală de evenimente culturale, birou, ONG local şi săli de clasă pentru reconversie profesională) – construcţie şi dotare integrală ce depăşeşte jumătate de milion de Euro; continuarea proiectelor de infrastructură şi sprijin al educaţiei în localitate (de exemplu amenajarea unui laborator multimedia la şcoala generală).

Proiecte similare se desfăşoară în prezent şi în comunele alăturate, de exemplu în comuna Grădina unde în 2012 va fi construită şi dotată complet o nouă grădiniţă şi va fi construit şi implementat un sistem de managementul deşeurilor similar celui de la Fântânele.

“Credem într-o viziune integrată în ceea ce priveşte sprijinirea comunităţilor, de aceea am decis să reluăm exemplul acestor proiecte în toate satele unde ne implicăm, repetând proiectele de succes şi utilizându-le ca exemplu de bună practică. Motivaţiile noastre de a desfăşura un program de responsabilitate socială sunt legate de politica Grupului, de construirea unei relaţii bune cu comunitatea locală şi a unei cărţi de vizită puternice în calitate de investitor responsabil”, a declarat Ondrej Safar, Director al Diviziei Power Generation din cadrul Grupului CEZ în România, prezent la eveniment.

Fiind un investitor pe termen lung în România, dar şi un partener de încredere pentru comunităţile locale lângă care îşi desfăşoară activităţile, Grupul CEZ îşi doreşte să susţină dezvoltarea locală durabilă a acestor comunităţi, pe direcţiile strategice menţionate, alături de autorităţile publice, a căror implicare activă este vitală. Viziunea Grupului CEZ în ce priveşte dezvoltarea locală încurajează proiectele durabile, gândite cu impact pe termen lung şi menţinerea parteneriatului şi a implicării transparente şi responsabile, atât din partea companiei, cât şi din partea membrilor şi reprezentanţilor comunelor.

Grupul CEZ este unul dintre cei mai puternici producători, furnizori şi distribuitori de energie din Europa, atât din punct de vedere al capacităţilor operaţionale, cât şi din punctul de vedere al numărului de clienţi deserviţi. Grupul CEZ este un jucător cheie pe piaţa de energie electrică a Europei Centrale şi de Sud- Est şi este al doilea mare exportator de energie din Europa. Grupul CEZ acoperă domenii industriale variate, pornind de la extracţia de materii prime, generarea de energie, distribuţia de energie şi până la comercializarea energiei electrice şi termice, precum şi a produselor auxiliare. Grupul CEZ este prezent pe piaţa românească încă din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distributie Electrica Oltenia SA, care după procesul de transformare asigură alimentarea cu energie electrică a şapte judete: Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea şi Teleorman.

Afacerile Grupului CEZ în România sunt reprezentate de cele 8 companii - CEZ Distribuţie, CEZ România, CEZ Vânzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development şi TMK Hydroenergy Power. Grupul CEZ investeşte, in zona Dobrogea, 1.1 miliarde Euro în realizarea celui mai mare proiect de parcuri eoliene pe uscat din Europa, cu o putere totală instalată de 600 MW: Parcurile Eoliene CEZ de la Fântânele, Grădina şi Cogealac. Construcţia parcurilor amplasate la nord de Constanţa se desfăşoară în mai multe etape - prima, aflată la Fântânele, include 139 de turbine eoliene cu o capacitate de 347,5 MW. Cea de-a doua etapă se desfăşoară în zona Cogealac şi Grădina, include 101 turbine cu o capacitate totală de 252,5 MW.

Întreaga capacitate a Parcurilor Eoliene CEZ este preconizată să fie pusă in functiune până la sfârşitul anului 2012. În vederea îndeplinirii directivei UE de a asigura provenienţa a 20% din producţia totală de energie electrică din surse regenerabile până în anul 2020, investiţia derulată de Grupul CEZ în Dobrogea este una deosebit de importantă. În 2009, în România, numai 14 MW au fost instalaţi în scopul valorificării potenţialului eolian..


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar