Curs Valutar 24-05-2016 4.031 lei 4.5194 lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Transport marfa Bucuresti

avocat Timisoara avocati

Firma de SEO si Firma de Promovare si Programare Site-uri

Cosuri cadou de la Boutique Cadeaux

Dispozitive cu microfon spion

Descarca declaratia 200 ANAF model 2016

Transport Mobila non-stop prin Leoni Transport

Curatenie Birouri Bucuresti, Firma de Curatenie Bucuresti

 

Curierat rapid Bucuresti

Invitatii de nunta

UK Top Women Love UK Top Women, Beauty, Fashion, Lifestyle, Health, Love

Calculatoare Second Hand si Laptopuri second hand

Tratamente pentru hemoroizi

Curs Valutar E-ziare.ro

Web Design it exclusiv


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 08-07-2011

Petrom face o descoperire de gaze potential semnificativa in Sud-Vestul Romaniei

Petrom face o descoperire de gaze potential semnificativa in Sud-Vestul Romaniei Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din Europa de Sud-Est, anunţă rezultatul de succes al sondei de explorare 4539 Totea. Sonda a fost forată în Sud-Vestul României, în regiunea Olteniei, la o adâncime de 3.600 m şi a avut ca obiectiv o potenţială acumulare mare, cu presiune ridicată.

Carotajul geofizic a indicat mai multe intervale de hidrocarburi în Miocenul inferior. În perioada de teste s-a înregistrat, dintr-un singur strat, un debit maxim stabilizat de gaze şi condensat de aproximativ 3.100 bep/zi. Rezultatele înregistrate până la această dată indică faptul că acesta ar putea fi un nou zăcământ semnificativ, care urmează a fi determinat prin evaluare.

Johann Pleininger, membru al Directoratului Petrom, responsabil cu activitatea de explorare şi producţie: „Mă bucur să putem anunţa acest succes, care ar putea reprezenta cea mai importantă descoperire de gaze onshore din România în ultimii şase ani. Rezultatele înregistrate în timpul testelor confirmă potenţialul zăcământului şi aşteptările noastre în ceea ce priveşte regiunea Olteniei, unde am concentrat investiţii ridicate.”

Sonda 4539 Totea a fost săpată în urma unui program de explorare seismică 3D derulat recent.
Trei probe de producţie care au înregistrat succes au fost executate pe trei intervale reprezentative ale rezervorului, cu un debit maxim al producţiei stabilizate de circa 3.100 bep/zi de gaze şi condensat.

Pentru a determina dimensiunea acumulării, care este localizată într-o zonă cu complexitate geologică ridicată, Petrom va începe un program ambiţios de evaluare. Producţia experimentală pe sonda 4539 Totea este estimată să înceapă la sfârşitul anului, imediat după conectarea sondei la infrastructura de conducte de gaze din apropiere.

Mariana Gheorghe, CEO Petrom: „ Astfel de rezultate în activitatea noastră de explorare sunt esenţiale pentru a furniza energie în România şi sunt remarcabile având în vedere că ne desfăşurăm activitatea într-o activitate care in Romania numără peste 150 de ani. Prin investiţiile pe care le facem pentru utilizarea de tehnologii moderne asigurăm accesul la zăcăminte de gaze care până acum nu au fost accesibile.”

Grupul Petrom este cel mai mare grup petrolier din Europa de Sud-Est, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Marketing, Gaze Naturale şi Energie. Grupul şi-a consolidat poziţia pe piaţa petrolieră din Europa de Sud-Est în urma unui amplu proces de modernizare şi eficientizare, pentru a cărui implementare au fost realizate investiţii de peste 6,6 miliarde de euro în ultimii şase ani.

Grupul exploatează în România şi Kazakhstan rezerve dovedite de petrol şi gaze estimate la 832 milioane de barili echivalent petrol (în România 805 milioane barili echivalent petrol) şi are o capacitate nominală anuală de rafinare de 4,5 milioane tone.

Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, Grupul Petrom este prezent prin intermediul unei reţele de circa 800 staţii, operată sub două branduri, Petrom şi OMV. Activitatea din România se desfăşoară prin intermediul OMV Petrom Marketing, care este deţinută în totalitate de Petrom. OMV Petrom Marketing operează 546 staţii de distribuţie, dintre care 389 Petrom şi 157 OMV. Grupul deţine, de asemenea, o reţea internaţională de circa 250 benzinării, localizate în Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia..


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Jasemin
A wonderful job. Super helpful inofrmatoin.
Marlie
This is way more helpful than ayntinhg else I’ve looked at.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar