transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 28-03-2024 4.5892 lei 4.971 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 18-01-2016

Statele G7 vor avea cea mai rapida crestere economica de dupa 2010. Criza Zonei Euro va lua sfarsit

Statele G7 vor avea cea mai rapida crestere economica de dupa 2010. Criza Zonei Euro va lua sfarsit

La început de an, economistii PwC au scos din nou globul de cristal pentru a face previziunile pentru 2016. Pe scurt: Statele G7 vor avea cea mai rapidă crestere economică de după 2010, cea mai rapidă crestere fiind înregistrată în Statele Unite si Marea Britanie; Geopolitica (mai degrabă decât economia) va fi prioritară pe agenda decidentilor politici; Preturile mărfurilor vor continua să rămână scăzute; Criza Zonei Euro va lua sfârsit; Populatia din Africa va creste în 2016 cu echivalentul celei din Australia.

1. Vânt din pupa pentru G7: Este de asteptat ca grupul G7 să înregistreze o crestere a PIB mai mare de 2%, ajungând astfel la cel mai rapid ritm de crestere înregistrat după 2010. Spre deosebire de statele G7, economiile emergente din E7 vor avea un ritm de crestere mai lent decât tendinta ultimilor ani (dar mai rapid decât G7). Dintre statele E7, economiile Braziliei si Rusiei se vor contracta, iar a Chinei va încetini, însă India va avea o performantă de top.

2. Geopolitica, mai degrabă decât economia, va fi prioritară pe agenda decidentilor politici: Trei subiecte geopolitice vor continua să fie în vizorul presei. Prima problemă este criza migrantilor în Europa, care se poate estompa în timpul iernii, pentru ca mai apoi să se reaprindă în primăvară. Al doilea subiect va fi răspunsul comunitătii internationale la criza din Orientul Mijlociu. Al treilea, referendumul cu privire la soarta apartenentei Marii Britanii la Uniunea Europeană.

3.

Preturile mărfurilor vor continua să rămână scăzute: Aceasta este o veste bună pentru majoritatea afacerilor, gospodăriilor si decidentilor politici din economiile importatoare de petrol si materii prime, însă si o provocare pentru tările exportator.

“Ne asteptăm ca revenirea economică Statelor Unite să prindă viteză în 2016, iar Marea Britanie se va bucura si ea de o crestere continuă bazată pe consum. De asemenea, ar trebui să vedem cel putin începutul sfârsitului crizei Zonei Euro. Pe de altă parte, tările BRICs (Brazilia, Rusia, India si China) vor avea un 2016 dificil, cu exceptia notabilă a Indiei“, a declarat John John Hawksworth, economist sef al PwC Marea Britanie.

SUA va conduce liga G7 din punct de vedere al ritmului cresterii PIB: Economia Statelor Unite va creste cu aproape 3% în acest an, contribuind cu aproape două treimi la cresterea per ansamblu a economiilor grupului G7 în anul 2016. Este de asteptat ca SUA să continue să creeze o medie de aproximativ 200 000 de locuri de muncă pe lună, sustinând în acest fel si cresterea consumului. Cu toate acestea, SUA nu va avea locul întâi asigurat în topul economiilor cu cea mai rapidă crestere din G7; Marea Britanie îi va fi principalul rival în această competitie, cresterea economică a acesteia fiind estimată între 2 si 2,5%.

Ratele dobânzilor în SUA si Marea Britanie vor creste în 2016: În luna decembrie a anului trecut, Rezerva Federală americană (Fed) a dat tonul prin prima crestere de dobândă după 2006. Economistii PwC se asteaptă ca Fed să continue să crească ratele dobânzilor în 2016, în mod treptat. Excluzând eventuale socuri globale majore nefavorabile, ne asteptăm ca Banca Angliei să urmeze acelasi traseu în 2016. Fată de SUA si Marea Britanie, se preconizează că Banca Centrală Europeană, Banca Japoniei si Banca Poporului din China vor mentine o politică monetară precaută în 2016.

Sfârsitul crizei Zonei Euro: Economiile periferice ale Zonei Euro vor avea, pentru al doilea an consecutiv, o crestere mai rapidă decât cea a economiilor centrale. Criza din Grecia ar putea să se aprindă din nou, însă ea nu va contamina întregul bloc, motiv pentru care economistii PwC se asteaptă ca 2016 să marcheze cel putin începutul sfârsitului crizei financiare din Zona Euro extinsă. Majoritatea dezechilibrelor din economiile periferice fiind sub control iar reformele structurale în plină desfăsurare, este de asteptat ca PIB-ul Zonei Euro să crească în 2016 cu aproximativ 1,6% - cea mai rapidă rată de crestere după 2011.

India va avea cea mai bună performantă dintre statele E7: Pentru al doilea an consecutiv, estimăm că India va avea o crestere mai rapidă decât cea a Chinei, dezvoltându-se cu aproape 7,7% în termeni reali. India va continua să culeagă roadele reformelor recente. Reducerea ratei rezervelor minime obligatorii de la 8% la 6,75% în cursul anului trecut de către Banca Centrală a Indiei va încuraja consumul si cresterea investitiilor în 2016. În acest sens, investitiile străine directe în industria prelucrătoare încă subdezvoltată a Indiei ar putea să crească întrucât majoritatea limitărilor pentru accesul investitiilor străine în tară au fost eliminate.

Rata de crestere a PIB-ului Chinei va încetini la 6,5%: Încetinirea economiei Chinei pare să continue, pe fondul procesului actual de recalibrare a economiei. Cresterea industriei prelucrătoare si a exporturilor va continua să încetinească. Cu toate acestea, liderii mediului de afaceri chinez vor continua să se mute în zone de productie cu o valoare adăugată mai mare. Pentru atingerea acestui obiectiv, suntem de părere că vor creste investitiile peste hotare făcute de companiile din China, în special prin cumpărarea unor afaceri implicate în noile tehnologii si în activităti de cercetare-dezvoltare. Este de asteptat ca procesul de internationalizare a renminbi-ului să continue, pe măsură ce se fac mai multi pasi în directia liberalizării valorii capitalului, cum ar fi eliminarea restrictiilor asupra ofertelor publice initiale (IPOs). În concluzie, desi economistii PwC nu consideră că scenariul principal pentru China ar fi o “aterizare fortată”, companiile ar trebui să tină cont de riscul semnificativ asociat cu efectele pe care această undă de soc le-ar putea avea asupra unora dintre economiile din Asia de Sud-Est.

Africa subsahariană (SSA) va adăga la populatia mondială încă “o Australia”: Populatia Africii subsahariene va creste cu mai mult de 25 de milioane de persoane în anul 2016, mai mult decât toată populatia Australiei la un loc. Această crestere vine în contextul evolutiei zonei din ultimii ani, în care populatia SSA a crescut cu mai mult de 20 de milioane de oameni pe an din 2006 până în prezent. La nivelul tărilor, analiza arată că aproape 20% din cresterea populatiei în Africa Subsahariană în 2016 va proveni din Nigeria.        

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Florin
Faci bani acasa la tine! Cautam de urgenta colaboratori care vor sa se alature unui proiect cu cea mai rapida crestere. Oferim tot sprijinul necesar si maxima seriozitate. Va explicam tot sistemul de lucru, pas cu pas, in asa fel incat sa puteti incepe imediat sa lucrati si sa castigati bani. Va rugam sa cereti detalii numai la adresa noastra de email: florin_33_2006@yahoo.com
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar