transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 19-04-2024 4.6625 lei 4.9763 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 06-05-2014

Doua treimi dintre europeni considera ca numerarul nu este igienic, dar numai o persoana din cinci se spala pe maini dupa ce umbla cu bani

Doua treimi dintre europeni considera ca numerarul nu este igienic, dar numai o persoana din cinci se spala pe maini dupa ce umbla cu bani
 Alte stiri la aceasta categorie

Cercetarea prezentata de MasterCard arata ca, in ciuda opiniei generale, folosirea banilor in numerar - a bancnotelor si a monezilor - nu este un obicei igienic, ci unul nesanatos, dat fiind ca numai una din cinci persoane se spala pe maini dupa ce umbla cu bani. Studiul european, derulat in randul a peste 9.000 de consumatori din 12 tari, a aratat ca, desi folosirea banilor este catalogata ca mai putin igienica decat folosirea barelor de sustinere din transportul in comun sau servirea mancarii la comun (de exemplu din bolurile cu alune din baruri), europenii se lupta din greu sa scape de obiceiul de a folosi numerar.

Trei sferturi dintre europenii intervievati in cadrul studiului au fost de acord ca ar trebui sa ia masuri cand vine vorba despre manevrarea numerarului, din cauza microbilor pe care banii i-ar putea contine. Totusi, studiul a aratat ca este mult mai probabil sa ne spalam pe maini dupa alte activitati cum ar fi mangaierea unui animal (46%) sau dupa calatoria cu transportul in comun (36%) decat dupa ce umblam cu numerar.

In cadrul studiului MasterCard, pentru Romania, au fost intervievate 510 persoane de peste 18 ani, 255 de femei si 255 de barbati.

In topul celor mai putin igienice obiceiuri pe care romanii le au in vedere sunt folosirea la comun a toaletelor (96%), folosirea periutei de dinti a altei persoane (93%) si utilizarea in comun a unei batiste (90%). Trei din zece romani (35%) chestionati in cadrul studiului au declarat ca se spala intotdeauna pe maini dupa ce folosesc numerarul, trei sferturi (74%) considerand ca numerarul - bancnotele si monezile - nu sunt igienice sau sunt murdare. Cunoscand ca numerarul nu este igienic aproape toti romanii chestionati (99%) considera ca oamenii ar trebui sa fie mai atenti cu privire la folosirea numerarului.



Cercetarile initiale, realizate  in 20132 de MasterCard si Universitatea Oxford au evidentiat ca bancnota obisnuita contine 26.000 de bacterii care ar putea dauna sanatatii. Desi respondentii din sondajul din  2014 au recunoscut potentialele riscuri pentru sanatate asociate cu manipularea de numerar, exista o diferenta semnificativa in Europa intre ponderea oamenilor care cred ca numerarul nu este igienic si a celor care chiar iau masuri in privinta aceasta. Cei din Ungaria si Franta au avut cel mai mare decalaj intre ceea ce declara si ceea ce fac, intre numarul de persoane de parere ca numerarul nu este igienic si cele care efectiv se spala pe maini dupa folosirea lui.

Rugata sa comenteze asupra rezistentei noastre in fata schimbarii administrarii de numerar, psihologul Donna Dowson a subliniat: „<<Banii>> sub forma lor tangibila, de bancnote si monezi, sunt cea mai vizibila dovada de putere economica si succes individual pe care o avem; prin urmare, este dificil pentru oameni sa aiba si sa pastreze asocieri negative cu banii. Motivul diferentei majore relevate de studiu dintre ce spunem si ce facem este data de lipsa unei "conexiuni": poate recunoastem ca numerarul aduna microbi, dar nu facem legatura intre boala sau imbolnavire si folosirea de numerar.

Situatia este similara cu ingrijorarea pentru microbii din aer, pe care nu ii putem vedea si atunci nu putem sa ii controlam. Ideea ca pot detine controlul in viata este un factor motivational extrem de important pentru fiintele umane. Totusi, sentimentul de control este, de cele mai multe ori, o iluzie – sunt enorm de multe variabile pe care nu le putem controla, intocmai ca microbii pe care nu ii vedem. 40% din cei intervievati au recunoscut ca nu au control asupra celor care au manevrat banii inaintea lor si in consecinta, pentru ca multi dintre noi incercam sa nu ne gandim la lucrurile pe care nu le putem controla, 38% pretind ca nu s-au gandit niciodata la acest lucru. Concluziile despre igiena manevrarii numerarului ne vor ingrijora pentru un timp, dar aceasta grija va ajunge rapid pe ultimele locuri in lista ‘de prioritati’ – este un caz clar de ochii care nu se vad, se uita”

Descoperirile suplimentare ale cercetarilor MasterCard au scos in evidenta faptul ca patru din zece (37%) europeni pretind ca ar fi dispusi sa faca cel putin o mica schimbare in obiceiurile zilnice in vederea unui trai mai igienic, majoritatea precizand ca ar prefera sa foloseasca cardul sau platile contactless in defavoarea numerarului, pentru a fi mai igienici.

Dr Jim O’Mahony, conferentiar in Stiinte Biologice la Institutul de tehnologie Cork, Irlanda a declarat: „Asocierea banilor si a igienei a fost stabilita acum mult timp. Din punct de vedere istoric au existat rapoarte in care satenii considerau banii responsabili pentru raspandirea epidemiilor de ciuma in Anglia, ei lasau banii in jgheaburile de apa umplute cu otet in vederea decontaminarii.,Multe studii recente au dovedit stiintific, fara urma de indoiala, ca bancnotele si monezile sunt purtatoare de microbi si bacterii. Majoritatea populatiei recunoaste ca manevrarea numerarului este perceputa ca periculoasa, insa in practica oamenii sunt inclinati sa adopte doar reguli de baza in ceea ce priveste igiena.

Studiile au aratat ca bancnotele europene contin, in medie, 26.000 de bacterii. Avand acest lucru in minte ar trebui sa existe o constientizare crescanda a faptului ca manevrarea banilor ar putea fi potential periculoasa, la fel ca alte activitati cum ar fi atingerea manerelor usilor de la baie, folosirea la comun a mancarii sau folosirea balustradei de la scarile rulante. Desi nu exista un ghid adoptat international in manevrarea de numerar in perioada gripei sezoniere sau a neurovirusilor, ar fi recomandat sa devenim mai atenti la normele de igiena, in special pe durata acestor epidemii, prin trecerea la tranzactii care nu implica numerar.”

Chris Kangas, Director al departamentului de plati Contactless de la MasterCard Europe a adaugat; „Ceea ce este evident in descoperirile studiului din anul acesta este ca, in ciuda constientizarii capcanelor de igiena pe care le reprezinta numerarul, europenii se lupta cu obiceiul de a-l folosi. Metodele de plata contactless nu sunt doar o modalitate inovativa de plata dar ajuta si la eliminarea unor bacterii si germeni despre care stim ca sunt transmisi atunci cand manevram si cheltuim banconte sau monezi”.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar