transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Emysoft.ro - creare site

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

magazin tigari electronice sibiu

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 18-12-2008

Computer Troubleshooters: Cei mai importanti cumparatori de servicii IT in 2009 vor fi IMM-urile, in proportie de 50%

Computer Troubleshooters: Cei mai importanti cumparatori de servicii IT in 2009 vor fi IMM-urile, in proportie de 50% Computer Trobleshooters, unica franciză multinaţională de servicii IT existentă în România, dă publicităţii un micro-studiu realizat pe grupe reprezentative de clienţi ai industriei de consultanţă şi servicii IT. Conform studiului la care au răspuns un număr de 100 de reprezentanţi din mai multe categorii de companii, de la multinaţionale la IMM-uri, cei mai interesaţi de externalizarea serviciilor sunt micile companii, adica IMM-urile, precum şi companiile mari, pe ultimul loc aflându-se cele medii, iar înaintea acestora, multinaţionalele.

Conform studiului, dintr-un eşantion de 100 de persoane cu vârste între aproximativ 18 şi 55 de ani, de la patron la Senior Director, de la vicepreşedinte la management şi alte funcţii, 47% din totalul respondenţilor sunt de părere că îşi vor reduce cheltuielile cu 40% şi peste, în condiţiile în care vor externaliza necesităţile de service IT către o companiie specializată; 23% cred ca nu va exista o reducere a cheltuielilor, iar 38% dintre respondenţi au nevoie de mai multe informaţii pentru a decide asupra reducerii de costuri.

În ceea ce priveşte companiile interesate în a-şi externaliza serviciile de IT, cele mai interesate sunt IMM-urile. În proporţie de 50%, reprezentanţii companiilor respondente sunt de părere că această externalizare le va aduce o reducere a costurilor între 40 şi 50%. Pe locul doi sunt marile companii, la care de asemenea se estimează o reducere a costurilor cu 40% - fiind de acord cu această afirmaţie un procent de 45.4% dintre respondenţi. În ceea ce priveşte multinaţionalele şi organizaţiile, un procent de 31.1% prevăd o reducere de 40% în urma externalizării serviciilor IT, iar la companiile medii, acest procent ajunge la 11.1%.

În ce priveşte vârsta, cei între 18 şi 34 de ani sunt cei mai fervenţi susţinători ai externalizării – procentajul este de peste 40% - la polul opus situându-se cei de peste 55 de ani, care cred că externalizarea le va aduce 0% reduceri de costuri.


În ce priveşte Computer Troubleshooters, Marius Stanca, Director Computer Troubleshooters Bucureşti a declarat: "Considerăm că această criză ne poate aduce o creştere de peste 50 % în ceea ce priveşte numărul de clienţi, iar pe partea de francizaţi, cel puţin 8 francizaţi în 2009, dacă nu mai mult. Datorită cererii, Computer Troubleshooters îşi propune să ajungă la rata de 1 francizat la 2-3 luni în 2009. În Romania, Computer Troubleshooters are o cotă de piaţă (pe service IT exclusiv) de peste 10 % şi funcţionează în 12 oraşe. În 2008, compania previzionează închiderea anului cu o creştere de 30 % a cotei de piaţă, pentru 2009 propunându-şi să ajungă la 15 % - 16 %".

Venitul pe un angajat obţinut în 2007 de un singur francizat a fost de aproximativ 70,000 de euro. "Targetul nostru pe 2009 este să ajungem la 20 francizaţi până la sfârşitul anului, urmărind în mod special oraşele cu peste 50,000 de locuitori, cum ar fi Braşov, Satu Mare, Baia Mare, Arad, Iaşi, Constanţa", continuă Marius Stanca.

În condiţiile în care industria mondială de consultanţă IT a depăşit deja cifra de 50 de miliarde de dolari în 2007, iar rata de creştere globală era stabilită în 2005 undeva la 5.2% (de către IDC), rata de creştere pe piaţa românească este de 20% . De asemenea, conform Gartner, pentru anul financiar 2008, în Europa, este de aşteptat un ritm de creştere al pieţei de servicii IT de 5,3%, de până la 211 miliarde Euro. "Piaţa Romanească de servicii de consultanţă IT va depăşi în acest an 300 de milioane de euro, din care 18.7 % reprezintă service IT", concluzionează reprezentantul Computer Troubleshooters.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar