transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Emysoft.ro - creare site

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Transport caini Anglia

Tigara Electronica Smokemania

Deblocari usi metalice

inchirieri buldoexcavatoare

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 20-03-2007

Finantarea proiectelor publice - solutii dezbatute la Bucuresti

Finantarea proiectelor publice - solutii dezbatute la Bucuresti
 Alte stiri la aceasta categorie

Evenimentul Finantarea proiectelor publice in Europa Centrala si de Sud Est, organizat de Constructor & 1001credite, a avut ca scop prezentarea optiunilor autoritatilor pentru finantarea proiectelor publice, dar si interactiunea cu mediul privat. Conferinta s-a desfasurat pe parcursul a doua zile, 19 si 20 martie 2007; printre invitati s-au numarat Primarul capitalei, Adriean Videanu, Rupert Bittman, reprezentant al Primariei din Viena, Mihai Tanasescu, Presedintele comisiei pentru Buget, Finante si Banci, Nicu Toader, Secretar de Stat si alti reprezentanti ai autoritatilor publice, dar si ai finantatorilor proiectelor.

Primarul Capitalei a precizat ca municipalitatea va planta 200.000 de platani si artari canadieni, astfel ca fiecare bucurestean va respira aerul produs de 21 de metri patrati de spatiu verde. Nu numai problemele legate de mediu au fost discutate in conferinta, ci si investitiile ce se vor face in transportul public, in detrimentul celui individual. "Vrem sa avem un transport in comun de calitate si mult mai eficient. In jurul metroului se va dezvolta transportul public din Bucuresti", a declarat Adriean Videanu.

Pentru aceste proiecte de infrastructura, municipalitatea va imprumuta aproape 400 de milioane de euro, dar schimbarea Bucurestiului nu va fi realizata decat in cel putin 10-12 ani de zile, a mai precizat Primarul Capitalei, care crede ca Romania a ramas singura tara in care interesul privat vine inaintea interesului public.

Videanu a anuntat si investitii de aproape patru miliarde euro in sectorul imobiliar din Bucuresti de la inceputul acestui an.

Bucurestiul are nevoie de 4,8 milioane metri patrati de locuit si de 1,8 milioane metri patrati pentru spatii de birouri

Pe langa autoritatile publice, la seminarul despre probleme economice s-au aflat si oficiali ai bancilor interesate sa finanteze proiectele municipalitatilor si ale comunelor mari. Septimiu Postelnicu, Presedintele Unicredit Leasing, a precizat ca Unicredit Leasing a finantat sectorul public cu peste 60 milioane de euro in ultimii ani. Unicredit Leasing isi desfasoara activitatea pe piata de real estate, cumparand cladiri vechi, pe care le renoveaza si le reinstaureaza, ca apoi sa le dea spre folosinta - inchirieri sau vanzare - de birouri, spitale, institutii publice.

Doar 100 milioane euro din valoarea totala de 700 milioane euro alocata de Uniunea Europeana i-ar putea reveni Romaniei in 2007, dupa cum a declarat Bogdan Dragoi, secretar de stat la MFP. "Primul an de la aderare este cel mai greu, intrucat se pierde din timp, ca urmare a aprobarii de catre UE a programelor operationale, dupa care urmeaza elaborarea Ghidului care reglementeaza pasii pe care trebuie sa-i urmeze cei care doresc sa acceseze astfel de fonduri, si abia in a doua jumãtate a anului pot fi depuse primele proiecte", a adaugat Bogdan Dragoi.

Un alt proiect de finantare a fost prezentat de Mircea Toader, Secretar de Stat, Ministerul Administratiei si Internelor si cuprindea decizia Ministerului de a angaja specialisti la cabinetele primarilor, atat in orase, cat si in comunele mai mari. Mircea Toader considera ca primarii au nevoie de consultanti in finante pentru a putea duce la capat un proiect de finantare. Exista riscul de un colaps financiar al administratiei locale daca nu sunt specialisti care sa reuseasca sa creasca bugetul local din resurse proprii.

Conferinta a fost monitorizata de Ovidiu Popica, editor executiv la Banii Nostri si a reusit sa atraga reprezentanti ai unor firme ca "Popovici si Asociatii" sau "Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen", care sa vorbeasca despre aspectele practice ale diverselor alternantive de finantare si despre reglementarile europene ce influenteaza dezvoltarea proiectelor de finantare a municipalitatii.

 

Iulia Rosu, Redactor SMARTfinancial

SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar