transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 19-04-2024 4.6625 lei 4.9763 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 23-11-2009

80 la suta dintre romani conserva muraturi in casa

80 la suta dintre romani conserva muraturi in casa
 Alte stiri la aceasta categorie

GfK Romania a analizat in luna octombrie in studiul Omnibus obiceiurile de conservare ale romanilor. Rezultatele cercetarii arata ca, in cea mai mare masura, criza nu a influentat obiceiurile de pregatire a camarii pentru iarna, anul acesta neinregistrandu-se schimbari majore comparativ cu 2008.

Romanii conserva cel mai mult muraturile (peste 80% din gospodine), iar gemurile, dulceata si legumele la borcan sunt modalitati de conservare folosite de aproximativ 2 treimi dintre acestea. Numai jumatate dintre cei chestionati obisnuiesc sa faca compoturi si sa congeleze legume pentru iarna, in timp ce fructele congelate nu reprezinta o modalitate de conservare populara.

Doua treimi din gospodine declara ca au conservat sau vor conserva mai putine legume sau fructe decat anul trecut, principalele motive pentru aceasta scadere fiind cele de ordin financiar. Numai 1 din 10 gospodine conserva mai mult anul acesta in principal pentru ca prefera metoda traditionala de conservare.

In ceea ce priveste varsta, persoanele care folosesc cel mai intens metodele de conservare atat in 2008 cat si in 2009 sunt cele de varsta ceva mai inaintata (50-59 ani) in timp ce mai multe persoane tinere - cu varsta cuprinsa intre 20-29 ani - declara ca nu obisnuiesc sa conserve alimente. In acelasi timp insa, mai multe persoane peste 60 de ani pun conserve mai putin decat anul trecut, in principal din cauza costurilor dar si din motive de sanatate.

Numarul membrilor familiei influenteaza si el tipurile de legume si frcte preparate pentru iarna in propria bucatarie.

Daca muraturile si gemul sau dulceata se conserva mai mult in gospodariile formate din mai multe persoane, legumele congelate sunt folosite mai putin in gospodariile formate dintr-o singura persoana.

 

Gemul, dulceata si compotul se pun la conservat mai mult in gospodariile cu doi sau mai multi copii. Persoanele necasatorite folosesc mai putin metodele de conservare, mai ales pentru muraturi, gem, dulceata sau compot, in timp ce persoanele divortate sau separate obisnuiesc sa conserve mai mult legume si fructe congelate.

Daca ne referim la nivelul de educatie si de venituri, persoanele cu facultate sau studii postuniversitare declara ca obisnuiesc mai putin sa foloseasca metodele de conservare. De asemenea, persoanele cu venituri personale mai ridicate conserva fructe sau legume in mai mica masura. Fructele si legumele congelate sunt conservate mai mult de persoanele care au un venit mai mare de 1500 lei pe gospodarie si care lucreaza cu norma intreaga. Persoanele cu o educatie scazuta, cu venit personal mic (sub 400 lei), care nu lucreaza sau pensionarii conserva mai putin fata de anul trecut in principal din motive financiare, dar si din dorinta de a-si proteja sanatatea.

Persoanele rezidente in Bucuresti conserva mai putin fructe si legume, spre deosebire de cele din Oltenia care prefera gemurile, dulceata si compotul sau cele din Banat care opteaza mai mult pentru fructe congelate. Conservarea legumelor la borcan este o metoda mai des intalnita in zona Moldovei.

Ca tendinta generala, se conserva mai mult in zona rurala decat in zona urbana. Daca legumele si fructele congelate sunt preferate ca modalitati de conservare in zona urbana, in rural se pun la conservat mai mult muraturi, gem, dulceata si compot

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar