transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 18-04-2024 4.6739 lei 4.9754 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 31-07-2013

Credit Prima Casa - rata pentru un astfel de credit in lei este cu 30% mai mare decat in euro

Credit Prima Casa - rata pentru un astfel de credit in lei este cu 30% mai mare decat in euro

După ce statul va impune ca garanţiile pentru „Prima Casă” să se acorde şi să se plătească în moneda naţională, oamenii vor fi nevoiţi să acceseze numai credite în lei. În prezent, rata la un credit „Prima Casă” în lei este cu 30% mai mare faţă de rata la un credit în euro, potrivit unei analize Imobiliare.NET.

S-a dublat cererea pentru Prima Casă

În ultima perioadă, pe fondul zvonurilor cu privire la epuizare fondurilor pentru programul „Prima Casă”, bucureştenii s-au grăbit să-şi cumpere o locuinţă prin acest program. Acest fapt este măsurat de Imobiliare.NET prin dublarea căutărilor pe secţiunea vânzări de garsoniere şi apartamente, în intervalul de preţ 30.000-70.000 de euro, în ultimul trimestru. După restricționarea creditării „Prima Casă” doar în lei, acest fenomen se va accentua, creditele în euro fiind la prima vedere mult mai avantajoase, iar oamenii vor încerca să profite de actualele condiții și să contracteze un credit în euro.

Creditele în lei sunt mult mai scumpe

Potrivit calculelor efectuate de Imobiliare.NET, dacă o persoană intenţionează să cumpere o garsonieră cu un preţ mediu de 145.200 de lei (33.

000 de euro) printr-un credit pe o perioadă de 30 de ani de tip „Prima Casă” în moneda naţională, trebuie să achite un avans de 5%, adică 7.260 de lei (1.650 de euro). Ulterior, banca va acorda un credit în valoare de 137.940 de lei (31.350 de euro). Până în acest punct, cifrele sunt similiare atât pentru creditul în lei, cât şi pentru cel în euro. În cazul creditului în lei, când vine vorba de rata lunară, aceasta ajunge la 857,41 de lei (194,87 de euro), faţă de 151,85 de euro în situaţia accesării unui credit „Prima Casă” în valută. Suma rambursată în cazul creditului în lei este de 315.557 de lei (71.717 de euro), faţă de 56.114 de euro pentru creditul în valută.

În cazul în care un român vrea să achiziţioneze un apartament cu 2 camere, cu un preţ mediu de 233.200 de lei (53.000 de euro), printr-un credit pe 30 de ani de tip „Prima Casă” trebuie să achite un avans de 5%, adică 11.660 de lei (2.650 de euro), şi poate obţine un credit în valoare de 221.540 de lei (50.350 de euro). Până aici cifrele sunt aceleaşi atât pentru creditul în moneda naţională, cât şi pentru cel în valută. În cazul unui credit în lei, rata ajunge la 1.377 de lei (312,96 de euro), faţă de 243,87 în cazul creditului în euro. În ceea ce priveşte suma rambursată, aceasta ajunge la 506.806 lei (115.183 de euro) pentru creditul în lei, faţă de 90.126 euro în cazul unui credit în valută.

„Suplimentarea fondurilor pentru programul Prima Casă cu un miliard de lei este o veste bună, dar condiţionarea de către Guvern ca garanţiile să se acorde şi să se plătească în lei va dezorienta clienţii. În acelaşi timp, unele bănci vor refuza să mai participle la acest program deoarece cele mai multe au capital străin şi refinanțarea o fac în valută”, a afirmat Alina Petrescu, marketing manager Imobiliare.NET.

Salariul pentru accesarea unui credit prin “Prima Casă” este de 1.900 de lei

Obţinerea unui credit prin programul guvernamental „Prima Casă” presupune îndeplinirea câtorva condiţii, dar cel mai important filtru de selecţie al băncilor pentru acordarea creditului garantat de stat este venitul fiecărui aplicant. Aşadar, pentru un preţ mediu de achiziţiei al unei garsoniere de 33.000 de euro este necesar un venit net, pe familie, de minimum 1.900 de lei pentru accesarea unui credit prin „Prima Casă”.

În condiţiile în care luăm în calcul achiziţia unui apartament cu 2 camere, la un preţ mediu de 53.000 de euro, atunci este necesar un venit net minim, pe familie, de 2.740 de lei.
Calculele au fost făcute pentru o familie (soţ şi soţie) fără copii şi fără alte credite sau carduri de credit, potrivit Imobiliare.NET.

Efectul imediat: ieftinirea locuințelor

„Restricţionarea programului Prima Casă doar la credite în lei va avea un efect direct în practică: oamenii nu-şi vor putea permite achitarea unor rate cu 30% mai mari, ci mai degrabă vor căuta locuinţe cu 30% mai ieftine”, a afirmat Alina Petrescu, marketing manager Imobiliar.NET.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar