transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 23-06-2024 4.6535 lei 4.9771 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 30-09-2015

Piata romaneasca de solutii cloud, estimata la 200 de milioane de euro in 2018

Piata romaneasca de solutii cloud, estimata la 200 de milioane de euro in 2018

Solutiile pentru afaceri în cloud vor înregistra o crestere medie anuală de 15-20% în următorii ani, potentialul pietei fiind estimat la 200 de milioane de euro în 2018, potrivit Ymens, primul broker de cloud din România. Serviciile de tipul Software ca Serviciu (SaaS) au un potential ridicat de crestere pe piata locală, licentele în cloud urmând să reprezinte, conform datelor companiei de cercetare IDC, 15% din totalul vânzărilor de solutii software din România în următorii patru ani.

Cresterea estimată a pietei de cloud din România este aliniată tendintelor si perspectivelor de dezvoltare la nivel european. Solutiile pentru afaceri în cloud de tip ERP (Enterprise Resouce Planning), management de document si continut, colaborare sau CRM (Customer Relationship Management) înregistrează o crestere cuprinsă între 16% si 31% de la an la an în comparatie cu solutiile traditionale de IT, a căror evolutie este estimată la 3% pe an, potrivit datelor IDC pentru Europa Centrală si de Est. 

”Cloud-ul este un pas natural în evolutia tehnologică. Aliniat cu schimbările de perceptie ale secolului, atât ale companiilor cât si ale indivizilor, cloud-ul îsi revendică valoarea doar atunci când livrează beneficiile promise utilizatorilor, într-un mod simplu si rapid. Acesta este obiectivul nostru si credem că fiecare companie va face pasul către cloud la momentul potrivit, existând astfel o probabilitate mare de a discuta despre o piată românească a solutiilor cloud de peste 200 de milioane de euro în câtiva ani. Cloud-ul va reprezenta, fără îndoială, o piesă centrală în puzzle-ul viitorului, si va genera nu doar avansul tehnologic sustenabil în societate, dar si un impact pozitiv substantial în viata noastră de zi cu zi”, declară Costin Matache, Director General Ymens, companie din cadrul Grupului Teamnet.

Email-ul este principala solutie de business utilizată în prezent în rândul IMM-urilor din România (64,3%), urmată de solutii de facturare electronică (39,1%) si stocare de date (36,8%), conform datelor publicate de Consiliul National al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România în Carta Albă a IMM-urilor din 2015.

Peste 26% din respondenti văd în utilizarea de noi tehnologii oportunităti de dezvoltare a afacerii iar avantajul plătii unui abonament lunar pentru solutiile informatice, similar modelului cloud, a înregistrat o crestere semnificativă, de la 5,16% în 2014 la 18,9% anul acesta. Conform expertilor, numărul aplicatiilor cloud va creste de cel putin 10 ori în următorii cinci ani si, dacă în prezent peste 60% din companiile enterprise utilizează cloud într-o formă sau alta, în viitor inclusiv IMM-urile si institutiile publice vor lua în considerare cloud-ul, tot mai des, ca primă optiune pentru informatizarea si eficientizarea activitătii.

Peste 25% dintre IMM-uri declară că folosesc deja  o solutie de business pentru gestionarea relatiei cu clientii (CRM) si 16,4% au implementat deja solutii pentru planificarea resurselor companiei (ERP), conform unui studiu realizat de Ymens în prima jumătate din 2015 în rândul a 359 de companii mici si mijlocii din România. Dintre respondenti, peste 36,5% si-au manifestat interesul în directia achizitionării unei solutii, iar 30,6% sunt interesati de solutii ERP.

În prezent, securitatea datelor este principalul beneficiu al aplicatiilor informatice de afaceri pentru 47,4% dintre companiile mici si mijlocii din România, conform datelor publicate în Carta Albă a IMM-urilor din 2015, urmat de accesibilitatea datelor (42,2%) si colaborarea facilă a echipei (28,6%).

YMENS, companie membră a Grupului Teamnet, este primul broker de cloud din România care oferă solutii de cloudsourcing. Acestea permit companiilor să externalizeze întreaga infrastructură IT în cloud si să beneficieze în acelasi timp de o suită completă de solutii de consultantă suport, administrare si mentenantă, alături de servicii asociate precum infrastructură IT, Managed IT  si securitate. Platforma de tehnologie cloud Ymens a fost dezvoltată în urma unei investitii de un milion de euro. Ymens oferă solutii personalizabile, compatibile si interconectate care contribuie la eficientizarea afacerilor românesti.

Cloud-ul este o infrastructură IT aflată într-un data center care oferă, printre altele, platforme integrate de aplicatii dedicate companiilor. Solutiile cloud pot fi accesate online, direct din browserul de internet de pe laptop sau desktop pe mobil sau tabletă, prin intermediul unor aplicatii dedicate.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar