transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 28-03-2024 4.5892 lei 4.971 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 12-08-2007

Dirijorul Ion Marin si Sinfonietta Filarmonicii din Berlin concerteaza la Sibiu

Dirijorul Ion Marin si Sinfonietta Filarmonicii din Berlin concerteaza la Sibiu

Pe 15 august 2007 debuteaza la Sibiu o serie de patru concerte de muzica clasica sustinute de Sinfonietta (orchestra de camera) Filarmonicii din Berlin, infiintata si condusa de maestrul Ion Marin. Evenimentul marcheaza prima vizita a unei formatii camerale apartinand prestigioasei orchestre berlineze in Romania. Premiera muzicala face parte din Programul Sibiu CCE 2007 si este co-finantata de Ministerului Culturii si Cultelor.

Sambata, 18 august, seriei concertelor Sinfoniettei i se va alatura Corului National de Camera Madrigal, sub bagheta maestrului Marin Constantin. Duminica, 19 august, la Catedrala Mitropolitana Ortodoxa va avea loc, dupa liturghie, un microrecital al Corului Madrigal.

Sinfonietta este compusa din membrii Filarmonicii din Berlin, considerata a fi una dintre cele mai de succes orchestre din lume. Formatiile camerale apartinand filarmonicii berlineze sunt cunoscute si apreciate la nivel mondial, dar noutatea consta in crearea unei orchestre de camera cu dirijor.

"Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007 ne-a dat posibilitatea crearii unui proiect festival pe care l-am numit Marien Festpiele.
Concertul de la Sibiu marcheaza totodata reintoarcerea mea dupa 22 de ani in spatiul concertistic din tara natala.

Marien festpiele Sibiu-Hermannstadt 2007 a fost facut posibil prin parteneriatul dintre Ministerul Culturii si Cultelor din Romania, Comisariatul pentru Sibiu CCE 2007, Fundatia Habermann, frima Trigranit, Fundatia Symphonia Mundi si Fundatia Madrigal. Imi doresc ca aceasta prima editie sa continue prin crearea in anii urmatori si a unei Masterclass Accademy, prin invitarea artistilor de prestigiu care colaboreaza frecvent cu Sinfonietta Filarmoncii din Berlin", a declarat Ion Marin, directorul si dirijorul Sinfoniettei din cadrul Filarmonicii din Berlin.

Cele patru concerte vor cuprinde un repertoriu vast: familia Bach, Mozart, Haydn, Salieri, Tchaikovski, Stamitz, Britten, Marcello, Pergolesi muzica de curte in Europa secolului XVIII, serenada romantica si cea neoclasica si muzica sacra. Concertul de muzica sacra se va bucura de participarea corului Madrigal, dirijat de Marin Constantinescu.

In noiembrie 2006, Filarmonica Sinfonietta a fost distinsa la Madrid cu premiul pentru creativitate, ca o recunoastere a abordarii muzicii de camera intr-o maniera inovatoare. Orchestra de camera a abordat si domeniul teatrului si muzicii de film, prezentate sub forma unor concerte video. Proiectele viitoare includ colaborari cu mari personalitati precum Martin Scorsese, Kevin Spacey, John Malkovich sau Emil Kustutica.

Pe 12 august incepe programul Aristoteles Workshop, un program de instruire a tinerilor documentaristi din Europa de Est in toate aspectele productiei de televiziune in high definition. Dupa rezultatele excelente ale primei editii, de anul trecut, workshopul va pastra aceeasi formula generala: 17 participanti (studenti sau absolventi da facultati de film din Romania, Serbia, Ungaria, Bosnia-Hertegovina, Croatia, Grecia), impartiti in patru grupe, urmand ca fiecare grup sa produca un film documentar de 30 de minute. Cursurile Aristoteles Workshop sunt monitorizate de personalitati europene din domeniile cinematografiei si televiziunii, precum Jennifer Fox (SUA), Dominique Gros (Franta), Rafi Pitts (Iran) si Niels Pagh (Danemarca).

Scopul acestui workshop este acela de a lansa pe piata mondiala talente autentice dintr-o regiune care nu a beneficiat de o expunere corespunzatoare – Europa de Est. Filmele realizate de participanti vor fi difuzate pe canalele de televiziune ale tarilor care au cofinantat Aristoteles Workshop. Filmul premiat in cadrul workshopului 2006 a fost selectionat la prestigiosul festival international de film de la Locarno 2007. "Aristoteles Workshop" a beneficiat de sustinere financiara din partea Ministerului Culturii si Cultelor, ca parte a Programului "Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007".

Vineri, 17 august, se da startul Festivalului International de Dans Contemporan Sibiu Dans 2007 (www.sibiudans2007.ro). Festivalul Sibiu Dans 2007 va avea ca tema Corpul si se va desfasura la Sibiu in perioada 17–31 august 2007. Programul festivalului va cuprinde peste 19 spectacole de dans contemporan, 8 seri de filme, 2 ateliere de dans si o masa rotunda internationala ce vor avea loc in diferite locatii din Sibiu. Peste 50 de artisti dansatori si coregrafi din Austria, Belgia, Elvetia, Estonia, Franta, Grecia, Italia, Luxemburg, Marea Britanie, Olanda, Suedia, Statele Unite ale Americii si Romania vor pune orasul Sibiu in miscare.

SIBIU DANS 2007 este realizat in parteneriat cu Institutul Francez din Bucuresti, Ambasada Olandei in Romania, Forumul Cultural Austriac la Bucuresti, Institutul Goethe din Bucuresti, Centrul National al Dansului Bucuresti, Muzeul Traditiilor Populare Astra din Sibiu, Casa de Cultura a Studentilor Sibiu, Teatrul Gong Sibiu, Dezibel Media, CulturesFrance, Pro Helvetia Zurich, Dance Theater Workshop/Suitcase Fund New York si Institutul Suedez din Stockholm. Festivalul este realizat cu sprijinul financiar al Ministerului Culturii si Cultelor.

 

SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar