transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 29-03-2024 4.6085 lei 4.973 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 04-09-2008

Energie din deseuri - modelul suedez - ca posibila solutie pentru reducerea costurilor pentru municipalitati

Energie din deseuri - modelul suedez - ca posibila solutie pentru reducerea costurilor pentru municipalitati Deseurile pot inlocui gazul sau pacura daca sunt incinerate, reducand astfel costurile de producere a energiei termice si electrice, au aratat reprezentantii a 15 companii de profil din Suedia, reuniti in cadrul unui seminar organizat de grupul suedez SAAB  la Bucuresti.
   
"Deseurile, gunoiul casnic trebuie privite ca o posibila solutie la problema energetica, nu ca o problema pentru orase", a declarat Carl Lilliehook, director de marketing la firma Usitall din orasul suedez Linkoping. Municipalitatea din Linkoping arde 450.000 tone de gunoi pe an in regim de cogenerare, producand curent electric si energie termica, distribuita catre rezidenti.

Aceasta cantitate de deseuri produce echivalentul a 100,000 de tone de petrol, suficient pentru a genera energia electrica si termica pentru Linkoping, un oras de 150.000 de locuitori, a subliniat Carl Lilliehook.

Modelul din Linkoping, oras in care isi are sediul firma SAAB, include si folosirea biogazului rezultat din deseuri casnice pentru peste 100 de autobuze din localitate si chiar si pentru un tren.

"SAAB identifica acum zone de cooperare potentiala, in care Romania poate beneficia de tehnologie suedeza. De exemplu, solutii de a produce electricitate si caldura din deseuri care au captat interesul municipalitatilor romanesti.
Folosirea gunoiului ca si combustibil ar reduce mult costul energiei", a precizat vice-presedintele SAAB pentru cooperare industriala, Orjan Borgefalk.

Suedezii prezenti la seminar au declarat ca sunt interesati in a gasi parteneri printre municipalitatile din Romania, care doresc sa-si reduca costurile cu energia termica si colectarea gunoaielor.

"Suntem platiti de patru ori: pentru colectarea gunoiului, pentru energia termica, pentru energia electrica si pentru apa rezultata din procesarea deseurilor", a adaugat Lilliehook.

Suedia este un lider european in domeniul surselor regenerabile de energie si al transformarii deseurilor in energie. Aproximativ 95% din deseurile din Suedia sunt transformate in energie, restul de doar 5% fiind depozitate in gropi de gunoi.

"Locuitorii din Linkoping sunt multumiti pentru ca platesc preturi mai mici pentru incalzire si electricitate, iar municipalitatea obtine profit din deseuri, pe care il investeste in proiectele sale, a mai spus oficialul suedez. Deseurile ramase in urma incinerarii sunt si ele folositoare, placile de cenusa rezultate fiind utilizate la fundatiile pentru drumuri si alte constructii. Se reduce mult de asemenea si poluarea, pentru ca gropile de gunoi sunt o sursa de contaminare a apei si de dioxid de carbon si se elimina astfel si sobolanii, care nu mai au astfel de surse de mancare", a declarat Lilliehook.

Costul petrolului si al gazului este de asteptat sa creasca pe termen lung, dat fiind ca este o resursa in curs de epuizare, in timp ce deseurile ofera o solutie mai ieftina si mai curata, eliminand necesitatea pentru mari gropi de gunoi.

Firma SAAB este unul din competitorii pentru contractul de furnizare a noilor avioane multirol pentru Fortele Aeriene Romane. Romania a anuntat ca doreste cumpararea a 48 de avioane noi pentru inlocuirea vechilor MiG-uri 21 Lancer, care vor iesi din uz in 2011-2012.

Una din componentele importante ale contractului de achizitie a avioanelor este partea de offset industrial, in care vanzatorul selectat se va angaja sa investeasca in Romania, generand astfel fonduri care sa ajute tara noastra sa plateasca avioanele. Suedezii de la SAAB au anuntat ca vor oferi un offset in valoare de 100% din valoarea contractului, prin comenzi directe catre industria aeronautica romaneasca, precum si prin investitii, comenzi si parteneriate in industria civila, energie, educatie, mediu, in functie si de cerintele autoritatilor romane.

"SAAB identifica acum zone de cooperare potentiala, in care Romania poate beneficia de tehnologie suedeza. De exemplu, solutii de a produce electricitate si caldura din deseuri care au captat interesul municipalitatilor romanesti. Folosirea gunoiului ca si combustibil ar reduce mult costul energiei", a precizat vice-presedintele SAAB pentru cooperare industriala, Orjan Borgefalk, prezent la conferinta organizata la hotelul Radisson din Bucuresti pe 3 septembrie, la care a participat si Ministrul Mediului, Attila Korodi si oficialitati din sectorul mediu si energie, precum si din diferite municipalitati din Romania. Legea romana pentru compensatii industriale cere ca furnizorii sa efectueze offset in valoare de minim 80% din valoarea contractului.

SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
johnny
Ar fi mult mai interesant daca am recicla mai mult(gen 70% din deseuri precum nemtii......,cel putin,japonezii recicleaza 95% din deseuri),astfel am fi mult mai castigati...decat sa le ardem.....oricat ar fi de performante filtrele lor....sa nu uitam de metalele grele si usor volatile(mercur..din tuburi de neon si becuri economice,plumb din acumulatori,cadmiu,etc).Greu sa constientizezi pe cineva,cand tone de gunoi zac in rauri.Avem o tara foarte frumoasa......pacat ca e locuita!
Florin
articol despre seminarul care l-am facut noi saptamina trecute- läs inte hela om du tycker är tråkigt. Såg en av Nicole's video, har en till att se--så stor hon har blivit å hon har upptäckt sina fötter. å vad hon är lik er båda
voro
Interesant ce se poate face cu sisteme centralizate de energie termica, cum sunt si la noi - unde lumea insa se debranseaza din cauza costurilor mari. Sper ca autoritatile romane sa ia si ele exemplu - la cate gunoaie avem cred ca nu ne-ar mai trebui gaze de la rusi.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar