transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 14-07-2024 4.5689 lei 4.9737 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 27-02-2008

Bunele practici europene vor ajuta la reducerea bolilor profesionale pentru milioane de oameni

Bunele practici europene vor ajuta la reducerea bolilor profesionale pentru milioane de oameni

Noua organizaţii au fost onorate cu câte un premiu european pentru bune practici pentru faptul că au ajutat la prevenirea afecţiunilor musculo-scheletice (AMS) – cea mai frecventă problemă de sănătate legată de muncă din Europa. 25% dintre lucrătorii din UE suferă de dureri de spate, iar 23% au dureri musculare. Câştigătorii au fost anunţaţi la evenimentul de încheiere a campaniei Reduceţi efortul, organizată de Agenţia Europeană pentru Sănătate şi Securitate în Muncă (EU-OSHA). Agenţia a prezentat, de asemenea, un nou raport în care sunt expuse cele mai recente dovezi ştiinţifice legate de această problemă.

"Afecţiunile musculo-scheletice reprezintă boala profesională numărul unu din Europa, afectând milioane de lucrători şi presupunând costuri pentru economie de până la 1,6% din PIB. Nu ne mai putem permite să irosim potenţialul Europei şi trebuie să Reducem efortul pentru toţi lucrătorii care suferă de AMS", a afirmat Vladimír Špidla, Comisarul UE pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi egalitatea de şanse. "Această campanie a ajutat la creşterea gradului de conştientizare a publicului asupra acestei probleme uriaşe, iar bunele practici ne vor ajuta să prevenim suferinţe viitoare".

Campania "Reduceţi efortul!" a urmărit promovarea unei abordări integrate a AMS, ajutându-i, în acelaşi timp, pe lucrătorii afectaţi de acestea să se menţină în câmpul muncii. Aceasta vine în completarea noii strategii a UE pentru sănătate şi securitate în muncă (2007–2012) ce vizează bolile profesionale şi are ca scop reducerea cu un sfert a accidentelor legate de muncă din întreaga UE.Marjeta Cotman, Ministrul Muncii, Familiei şi Afacerilor Sociale, care reprezintă Preşedinţia Slovenă a UE, a adăugat: "Campania recentă s-a concentrat asupra promovării unei abordări cuprinzătoare a problemei afecţiunilor musculo-scheletice (AMS), acoperind atât prevenirea, cât şi eforturile depuse pentru a le permite lucrătorilor afectaţi de aceste boli să rămână în întreprinderi şi pentru a asigura reabilitarea acestor lucrători şi reintegrarea lor în mediul muncii. Credem cu convingere că, anul acesta, campania europeană a contribuit la îmbunătăţirea mediului de muncă al lucrătorului european, făcându-l mai bun, mai puţin stresant şi mai sănătos, şi că această campanie europeană comună va contribui la reducerea nivelurilor vătămărilor legate de muncă şi a bolilor profesionale".

Jukka Takala, directorul EU-OSHA, a subliniat că Raportul de prevenire (Prevention Report) al Agenţiei oferă numeroase indicii în legătură cu modul de abordare a AMS la locul de muncă. "Acesta sugerează, de exemplu, că introducerea unor pauze suplimentare în munca repetitivă va reduce semnificativ AMS şi se poate realiza fără pierderi de productivitate. Raportul subliniază, de asemenea, că doar o abordare multidisciplinară - incluzând măsuri organizatorice, tehnice şi personale - va reuşi să prevină efectiv AMS. Lucrătorii, angajatorii şi profesioniştii din domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă trebuie să lucreze mână în mână".

Peste 500 de delegaţi, inclusiv factori de decizie politică din Uniunea Europeană, parteneri sociali şi experţi importanţi din domeniul sănătăţii şi securităţii, s-au adunat la Centrul de Conferinţe Euskalduna din Bilbao, Spania, la 26 februarie. Întâlnirea la nivel înalt a constituit punctul culminant al campaniei Reduceţi efortul!, care a promovat o abordare managerială integrată a AMS, pledând pentru prevenirea şi păstrarea, reabilitarea şi reintegrarea lucrătorilor. În 2007, câteva sute de evenimente au fost organizate de EU-OSHA, de reţeaua de puncte focale a acesteia şi de alte organizaţii din întreaga Europă.

 

SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar